184    5    1  

Statisk støt fra grovstøvsuger

 155     Trondheim     0
Hei,

Har nettopp anskaffet meg en Nilfisk grovstøvsuger (Multi II 30 T Inox VSC) og brukt denne for å suge opp rester etter treullplater (sementplater?) fra en kjeller. Erfarte at metallrør/beholder på støvsuger ble ladet med statisk elektrisitet/ga støt.

Når jeg googler litt på nett ser jeg at dette ikke er et ukjent fenomen for støvsugere, men jeg erfarer ikke dette med vår vanlige støvsuger og lurer på følgende:
- Kan det være partiklene/smårestene fra treullplata jeg støvsugde som forsterket effekten?
- Er det andre grovstøvsugere som er bedret skjermet slik at statisk elektrisitet ikke oppstår/ledes vekk?
- Finnes det en enkel løsning for å eliminere problemet?
- Andre med tilsvarende erfaring?

Har så langt ellers ikke noe å utsette på grovstøvsugeren fra Nilfisk.  

   #1
 3 294     0
Kjent problem på flisavsug. Trefiber og flis blir statiske ved suging og en får støt. Kan bruke antistatisk slange eller jorde munnstykket, det kan hjelpe.
HSt
   #2
 20 848     Sørum     0
Hørte at en fikk samme effekt med støvsuge melsøl på gulvet med en ny Elektrulux støvsuger(normal inne maskin, Green One eller noe slik).  Det er jo kjent at en kan få støv eksplosjon i verste tilfelle.
   #3
 266     Lillehammer     0
har tidvis samme problem med min kärcher WD6 støvsuger

har fått noen satans brutale støt innimellom. såppas at fingeren jeg har fått støt i har vært ubrukbar og vond i timesvis.

støvesugde kjøkkenveggene etter at jeg hadde pussa de med pussemaskin her en dag. og det var da jeg fikk det mest brutale støtet jeg noen gang har fått av den.

så jeg opplever jo det samme
   #4
 86     1
På grovstøvsugeren eg har, er det en stump med kjetting festet under stålbeholderen som rekker akkurat i bakken under støvsugeren. I tillegg har eg knøte en bit avisolert PN fra metallrøret over munnstykket, så lang at den går i bakken. Uten dette blir det generert ubehagelig mye statisk elektrisitet, ved støvsuging av tørt gips, sparkel og trestøv i tørre rom.
  (trådstarter)
   #5
 155     Trondheim     0
Takk for tilbakemeldinger. Det med kjettingstump hørtes ikke så dumt ut. Så at tilsvarende var festet på Stanley og Cocraft sine modeller. Rart at Nilfisk ikke har det samme. Sikkert verdt å teste ut, og bedre enn disse karamellene⚡