200    2    0  

Støvsugerslange til dykksag

 2     0
Hei,
Jeg har akkurat kjøpt meg Bosch dykksag som jeg ønsker å koble til min gamle europris-støvsuger.
Støvsugeren har en kort slange på 1,5m som er relativt tung og derfor ubrukelig til dykksagen.

Jeg tenkte å kjøpe en ny slange, gjerne på 3-5 meter som er mer fleksibel og håndterlig slik at den er til minst mulig irritasjon ved saging.
Ser at Bosch har noen til ca 2000 som sikkert er kjempebra. Men håper å slippe unna med ca 500kr.

Noen som har noen erfaringer og kan anbefale slange basert på det?

   #1
 5 111     Sørnorge     0
Anbefaler grovsuger til bruk med saging. Man skal ikke sage mye før mengden sagflis har tettet både pose og filter i vanlige støvsugere. Jeg vil tippe at innen du har funnet slange og overganger som passer, har lommeboka di gitt fra seg omtrent like mye som en rimelig grovsuger koster.

For det meste bruker jeg en grovsuger fra Clas Ohlson. Den fungerer godt, men bråker mye. Den har også den egenskapen at maskinen i seg selv lager statisk elektrisitet under bruk slik at den tiltrekker seg mye støv som i utgangspunktet ikke fant veien inn i sugeslangen (se bilde). Og med min periodiske bruk dør den innenfor garantitiden, slik at jeg får fornyet både maskinen og garantitiden.

Har også brukt en større modell fra festool. Den er stor, tung og klønete å dra med seg noe sted. Men den suger bedre og støyer MYE mindre.

Oppdaget for noen dager siden at askesuger også fungerer bra til formålet.

Støvsugerslange til dykksag - 20180207_143912.jpg - Oyvind..
   #2
 58     0
Karcher har et sett med overgang og en kort (1m?) fleksibel slange med liten diameter for å koble verktøy til grovstøvsuger.
Passer direkte på blå Bosch dykksag.
Min erfaring er at denne meteren med fleksibilitet hjelper veldig mye i forhold til å koble støvsugerslangen direkte på verktøyet.

https://www.kaercher.com/no/tilbehoer/slange-med-adapter-for-enkel-tilknytting-av-dyser-for-grovstoevsugere-nw-35-28631120.html