77 556    163    4  

Maxbo: Arroganse, høye priser og dårlig service

 6     2
Er inne i byggeprosess med total ombygging av hus fra 82. I den forbindelse har jeg gjort meg kjent med ulike deler av byggevarebransjen. I og med at Maxbo Karihaugen er den nærmeste byggevaresjappa har jeg hatt en del framstøt mot disse. La inn prisforespørsel for vinduer som i ordinær pris ville ligge rundt 80k, fikk aldri svar tross purring. Observerte at pris på trelast lå himmelhøyt over en del andre leverandører, tok dette opp med de og fikk beskjed om at jeg kunne ta det opp med "proffavdelingen", noe jeg måtte gjøre innenfor ordinær arbeidstid. Greit nok. Gjorde så, tok dette opp med "proffavdelingen" etter å ha redegjort for prosjektet som vel vil ha materialkostnader på 300-400k, virket de ganske likegyldige. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte sette opp en fullstendig prosjektplan, sende over til dem så skulle de vurdere om jeg skulle få prosenter.

Kjøpte noe forskalingsmaterialer på Maxbo. Kvaliteten var svært dårlig. Brukte svært lang tid på å plukke ut forskalingsbord som ikke var sprukket på en eller annen måte. Prisene på dette lå faktisk over hva du måtte gi for ordinær 1.klasse bordkledning på byggmax!

Gikk i stedet til konkurenten, Monter, noe kilometer unna. Her var det bare å fylle ut et skjema, så var prosentene i boks. Dessuten har de en helt annen service. Får alltid svar på mine henvendelser, folkene som jobber der vet hva de driver med og bestillinger går alltid greit.
   #1
 21 485     Enebolig     0
Enkelt valg. Går Maxbo bra sånn generelt? Finnes ikke Maxbo her i nærheten, men ser jo svære butikker på østlandet.
   #2
 426     Akershus     0
@Gringo:

Du skulle prøvd Maxbo Ødeby på Lillestrøm. Jeg har totalrenovert et hus de siste 18 månedene, og har kjøpt varer for noen hundre tusen. Alle store innkjøp har jeg sendt ut på anbud til diverse byggevarekjeder på Østlandet. Med et unntak hvor de var et par tusen dyrere enn Gausdal Landhandleri, har de vært billigst på alle innkjøp.

I tillegg har jeg fått faste rabatter på alle varer, som er greit å ha for mindre innkjøp.
   #3
 3 955     0
Men om du har sett på rabatter kontra pris vil du se at om du får 20% rabatt på trelast, er du fortsatt 15% dyrere enn både Bygger'n, Gausdal Land osv osv osv...
   #4
 426     Akershus     0

Men om du har sett på rabatter kontra pris vil du se at om du får 20% rabatt på trelast, er du fortsatt 15% dyrere enn både Bygger'n, Gausdal Land osv osv osv...


Jeg så jo selvfølgelig på prisen. Det var jo pris jeg ba om på anbudene, men jeg så jo hvilken rabatt jeg fikk på hver vare for det.

Og rabattene på trelast var langt over 20%.

   #5
 22 342     Akershus     1
Min lokale Maxbo gir ikke gode priser. De mener jeg må handle alt hos dem for å få gode %. Nå sliper jeg en nøkkel der hvert skuddår. (nesten)

Jeg handler mere på en Maxbo en time unna. _God service og levering til ok pris. Vanligvis er Maxbo dyrt.
   #6
 1 027     0
Fikk konto med 30 dagers kreditt og byggmesterrabatt uten noe om og men hos Maxbo.
Ikke noe superservice, men tusen ganger bedre enn å prøve å få kjøpt noe hos den lokale Byggeren (inn i butikken, prøve å kontakt med id... bak skranken som er mer opptatt med radioen eller mobilen enn kunder, forklare id.... hva du skal ha, han skal taste en masse på PC, få seddel (som hentes på printer i nabofylket, ihvertfall blir id... borte en god stund), ut på lageret, prøve å finne noen der, levere seddelen, få beskejd om at halvparten har de ikke, inn å betale, kjøre til porten hvor den mynt dingsen som skal åpne porten ikke virker, inn og finne noen som kan åpne porten.
   #7
 3 233     Vestfold     0
Jeg fatter ikke hva vanlige folk gjør hos Maxbo jeg. De har vanvittige priser på det meste, bortsett fra om du er proff og får 40%.

Jeg gidder ikke å være med på å betale prosentene til de proffe. Greit de får noe avslag de som handler mest, men når de nærmest priser de andre kundene ut, ja da gjør jeg det enkelt og holder meg unna.

For min del er det Bauhaus og Byggmax som stort sett får pengene.

   #9
 126     Telemark     1
kjøpte et halogenlysrør på maxbo. kosta rundt 100kr... samme røret fra samme produsent kosta 10,- kr på byggmakker..
   #10
 21 485     Enebolig     0
En av grunnene til at jeg lurer på om butikken går bra for Maxbo  Grin