#101
 10     Buskerud     0
Hva slags garantier gir slike fabrikker ?
Har hørt om noen som har kjøpt varer utenlands som ikke svarte til forventningene, og det var umulig å få erstatning for dette.

   #103
 456     0

Huset vårt er 180 m2. Alt inkludert ca 2 mill.


Wow Hus-Milla, huset deres ser kjempeflott ut! Når du skriver 2 millioner, da mener du selvfølgelig eksklusive tomt men inkludert alt ellers? Alt fra hvitevarer/servantskap/kjøkkeninnredning?

Virkelig spennende dette!
911
   #104
 43     Oslo Majorstuen     0
Siden denne fabrikken ikke har Sintefsertifisering så er vel huset satt opp ulovlig da? Ved et tilsyn så må det kanskje rives, i ytterste konsekvens?

   #105
 8     0

Siden denne fabrikken ikke har Sintefsertifisering så er vel huset satt opp ulovlig da? Ved et tilsyn så må det kanskje rives, i ytterste konsekvens?


Nå er vel Sintef først og fremst statens kontrollorgan for at varer som markedsføres og selges her i landet tilfredsstiller kravene til byggevarer. altså rettet mot selgere og produsenter, og ikke kontrollorgan ovenfor brukere/kjøpere av hus. Formelt kjøper du varene i et annet land når du kjøper fra Baltikum. Ettersom produsenten er i EU må man denne dokumentere at man prouduserer etter reglene der. Nå er det harmonisering innen EØS slik at om produsentern kan dokumenter at huset tilfredsstiller kravene i EU så skal de også være godkjent her.
   #106
 3     1
Hei!

Jeg vurderer å gjlre som Hus-Milla og bestille ferdighus i utlandet. Har bare ikke bestemt meg for hvor huset skal bestilles fra. Liskandas har jeg researchet en hel masse på og det ser bra ut.

Nu lurer jeg på om noen har erfaring med norgeshus.es i Estland og Ekobustas i Litauen?
   #107
 73     os/hordaland     0
kanskje vi skulle fått et svar fra trådstarter om hva som skjedde med huset,reklamasjoner og lignende.....

   #108
 3     0
Jeg har kontakt med alle tre fabrikker. Skal sende over tegninger når de er ferdig, for å få et pristilbud. Referanser på de to andre fabrikkene hadde vært kjekt å få. Orjan: Vurderer dere også hus fra utlandet?
Siste redigering: 31. juli 2013 23:33:48 av påhusjakt
HSt
   #109
 28 779     Lillestrøm kommune     0
For kontroll av byggmoduler så tror jeg det kreves typegodkjenning hvis du kjøper ting som ikke kan inspiseres i ettertid. Kjøper du elementer der f.eks. stendere er synlige på innsiden så kan statikk kontrolleres under oppføring og "kontrollerende" iht Tek10 kan gå god for at dette tilfredsstiller kravene.  Uten dette så tror jeg i utgangspunktet at det ikke er lov, det hjelper ikke med EU regulativ her  (annet enn at andre enn Sintef kan stå for typegodkjenning). Jeg vet ikke om typegodkjenning er grunnen, men f.eks. IEC hus leverer modulene i en slik form (men kan godt hende at det er andre grunner til å levere slik også, f.eks, mulighet til å la ting tørke når taket er kommet på osv.).