25,651    19    10  

Forskjellen på blå og grønn Bosch?

 876     Østfold     2
Jeg vet jo at Bosch Blå er for proffe og koster vesentlig mer enn den grønne som er for hobbymakeren, men jeg har letet litt rundt på nettet for å finne hva den EGENTLIGE forskjellen er uten hell.

Er det noen her som har noe dokumentasjon eller informasjon fra sikre kilder hva som er den egentlige forskjellen på disse?

Eller blir det litt som abonement fra Telenor:
Klikker man seg inn på Telenor og abonementer for bedrift så er dte helt andre "pakker" det er snakk om til helt andre priser, men man kan jo ringe og surfe på nett uansett abonement.

Jeg mistenker at det man betaler mye ekstra for er evt. utvidet support etc.

Eller tar jeg helt feil her?

Altså jeg snakker ikke om erfaringer angående bruk og hvor lenge dere har hatt den blå i forhold til den grønne dere hadde for mange år siden, men jeg snakker om hva som er den egentlige forskjellen. Det være seg innmat/byggemåte etc.

Fakta på bordet altså Smile
Signatur

   #1
 1,519     Oslo     0
De sløggere sakene finnes ikke en gang i grønn versjon, det er i alle fall en signifikant forskjell... tenker da på større borhammere etc
  (trådstarter)
   #2
 876     Østfold     1
Greit nok... men hva er egentlig forskjellen som gjør at disse drillene omtales som mer proffe og mer holdbare?
Regner ikke med at det KUN er fargen?
Signatur
   #3
 21,481     Enebolig     0
Det er sannsynligvis selvforklarende. Deler ol til blå har en høyere kvalitet og er tilegnet mye mer bruk og slitasje enn den grønne serien. Men dokumentasjon på dette er vel vanskelig å finne utover praktiske erfaringer.
  (trådstarter)
   #4
 876     Østfold     1
Joda.. er vel ganske logisk det, men jeg mener da at det burde være mulig å finne dokumentasjon for dette?

Hvis dette er dokumentasjon som blir holdt litt tilbake blir jeg fort litt skeptisk.
Må jo være salgsargument nr.1 og fortelle alle de positive sidene ved å velge Blå serien?
Signatur
   #5
 1,266     Aust-Agder     1

Joda.. er vel ganske logisk det, men jeg mener da at det burde være mulig å finne dokumentasjon for dette?
Hvis dette er dokumentasjon som blir holdt litt tilbake blir jeg fort litt skeptisk.


De segmenterer produktspekteret sitt etter markedet de ønsker å selge til. For å selge til "gjør det selv"-segmentet (GDS) er pris veldig viktig. Jeg har hørt noen tall om at den gjennomsnittlige GDS-person bruker hvert verktøy til sammen 6 timer i året. Dermed blir produktserien til det markedet lagd for å tåle vesentlig mer enn det, slik at produktene ikke skal fremstå som dårlige i forbrukerens øyne.

Proffbrukere har selvsagt langt hardere bruk enn 6 timer per år. Hvis du skal lage verktøy som tåler kontinuerlig bruk blir også komponentkostnadene dyrere - så mye dyrere at du priser deg ut av GDS-markedet. Det er selvsagt ikke bare for økt driftstid at de bruker dyrere komponenter - de tøffere blå sakene har ofte større motor, flere og mer nøyaktige innstillingsmuligheter osv. Min grønne håndoverfres har f.eks. ikke i nærheten av samme presisjon som Festool-fresen, selv om de essensielt er samme greia med en motor som snurrer rundt et fresestål.

Husk at den grønne serien ikke er det billigste Bosch lager. De har eid SKIL de siste 15 årene, og bruker det merket til å lage de skikkelig billige greiene. Det er selvsagt en helt bevist strategi med å ikke bruke Bosch-merkenavnet på SKIL, så forbrukerene ikke skal forbinde Bosch med billig drit. De skal synes at Bosch er verdt å betale litt ekstra for - også den grønne.

Bosch trenger egentlig ikke å dokumentere noe som helst. De tilbyr produktene sine i gitte prissegmenter og lar markedet håndtere dette selv. Bosch satser på merkenavn og rykte her synes jeg. GDS-person skal pusse opp og spør håndverkerkompis om tips på drill. Håndverkerkompis har god erfaring med blå bosch, og anbefaler bosch. GDS-person ser på prisene, og regner med at grønn holder for hans bruk.


Må jo være salgsargument nr.1 og fortelle alle de positive sidene ved å velge Blå serien?


Jeg tror ikke det. Da vil de ende opp med at forbrukerene tror at en må opp på blå serie for å få de skikkelige bosch-maskinene, så da kan de heller se til andre merker enn å synes at den grønne var god.

For de fleste privatpersoner går dette på anbefalinger og tester de leser. For håndtverkere synes det å være basert på empiri. Du ser mye blå bosch hos de som bruker verktøyet daglig, og de ville raskt blitt byttet ut om de ikke dugde.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 876     Østfold     0
Høres veldig logisk og korrekt ut det du sier her og jeg har ingen problemer med å forstå at det er slik.

Jeg lurte bare på om det fantes noe dokumentasjon på dette, bortsett fra hva andre med Blå Bosch har erfart.

Men er som sagt sikkert riktig som du sier...
Signatur
   #7
 3,042     Akershus     1
Dokumentasjonen ser du på Bosch sine sider. Grønn er for hobbybrukeren, blå er for proffene.

Av annen dokumentasjon så kan du se på erfaringene til folk som har brukt begge. Vil du se et enkelt eksempel som virkelig illustrerer forskjellen så anbefaler jeg deg å plukke opp en grønn og blå stikksag. PST 750 og GST 135 CE er ofte nevnt som beste hobby- og proffstikksagene. Jeg holdt på å rive håret ut pga. en PST 750. Jeg fikk den bare ikke til å fungere etter forventningene. Med en GST 135 CE så har jeg laget rette kutt som ble finere (!) enn med et 48T Trend gjærsagblad. I tillegg klarer denne buer uten at bladet og bladfestet bøyes til feil side, som igjen medfører til feilkutt.

  (trådstarter)
   #8
 876     Østfold     0
Har som sagt lest erfaringer og jeg forstår alt det der.
Er bare selve dokumentasjonen jeg var ute etter Smile
Signatur
   #9
 3,042     Akershus     1
Tja. Titt på delelistene til de ulike modellene. På den grønne så vil du se mer glidelager og plastdeler i girkasser. På de blå ser du girkasser i metall og for det meste kulelager. Det sier sitt.
   #10
 1,016     Hosle     1
Finnes det egentlig dokumentasjon for noe som helst? F.eks. at Lexus er bedre enn Toyota eller at et bedritent kinaprodukt er dårligere enn sveitsisk presisjon? Kildene som finnes er disse:

1. Tekniske data. Sier som regel ingen til om kvalitetsnivået.
2. Produsentens anbefalinger. Grønn = bra saker som tåler hobbybruk, blå = bra saker til proff.
3. Delelister og konstruksjonstegninger - som er nesten umulig å lese.
4. Tester. Som ofte er veldig dårlige på nettet og i blader.
5. Brukerenes erfaringer. Som kan være veldig tilfeldige og fulle av feilkilder.
6. Erfaringer med annet produkt av samme merke. Veldig vanskelig i dag hvor merkenavnet ofte er skilt fra produksjonsstedet.