23,033    39    12  

Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ?

 57     1
Hei
Som det står i overskriften trenger jeg anbefalinger av hvilken grovstøvsuger jeg bør kjøpe.
Den skal brukes til oppussing av et hus kobles til maskiner som gjæringssag og brukes som en "vanlig støvsuger" under oppussingen.Den må starte automatisk når maskiner som gjæringssagen  starter.
Den bør være solid og driftsikker.Helst billige støvposer.Men funksjonalitet,kvalitet og driftsikkerhet er det viktigste.

Kan ikke bruke mere enn ca 2500kr inkludert koblinger.Har sett litt på Karcher MV 6 P Premium til 2000kr er det noe bedre og billigere til denne prisen ? Nilfisk ? F.eks: Nilfisk-ALTO Multi 30 T VSC INOXSå må jeg ha et sett med slanger og tilkoblinger til bla gjæringssagen til 500kr da blir det totalt 2500kr.

Når en kobler f.eks gjæringssag til støvsugeren blir støvposene veldig fort fylt opp ? Finnes det bedre løsninger enn støvposer til slik bruk ?

Fant noe her: http://www.byggebolig.no/diverse-hagemaskiner-motorsag/grovstovsuger-nar-bruker-dere-pose-i-den/10  kanskje det er løsningen ?
Se også siste bilde
Siste redigering: Thursday, October 8, 2015 7:56:53 PM av HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - pylesos-karcher-mv-6-p-premium_1.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - aspiratore-multiuso-karcher-mv6premium.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - 37953.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - 08.10.jpg - HaugenK

   #1
 758     Bærum     1
Jeg har Karcher MV5P som jeg bruker under mine arbeider og til mye annet. Veldig fornøyd, får kjøpt poser og deler (overganger osv) på Clas Ohlson så det er lett tilgjengelig, bruker som regel med pose om det ikke er vått.
   #2
 1,151     Akershus     2
Jeg har Karcher MV3P og er storfornøyd med den, så 6 burde være saker (regner jo med at høyere tall er bedre)
fungerer bra både til gips sliping med giraff pusser og til alt mulig bøss ellers under oppussingen, posen fyller seg ikke så fort opp at det er et problem syntes jeg, men en askesuger kan jo være greit om du vil bruke minst mulig poser ved kapp og gjær sag
   #3
 758     Bærum     1
Bare husk at du kjøper versjonen med stikkontakt for verktøy, det er en versjon av de fleste som ikke har denne funksjonen.
  (trådstarter)
   #4
 57     0
Takk for svarene.Karcher MV 6 P Premium sammenlignet mot tilsvarende Nilfisk grovstøvsuger i kvalitet,Hva er best Karcher eller Nilfisk ?

Et syklon støvutskiller KIT (se bilder) eller askestøvsuger som gjør at de dyre støvsugerposene fylles opp mye saktere i teorien kan være lurt ?
Dere som har og bruker Syklon eller Askestøvsuger er dere fornøyde ?

Her er noen alternativer jeg fant (se bilder) med varierende pris fra hele 1300kr til 600kr for en Syklon (støvutskiller) til en mye billigere askestøvsuger.

Fungerer en billig askestøvsuger like bra som de dyre Syklonene ? til ca 1300kr + evntuelle koblinger og slanger.Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - Dust Deputy.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - 09.10.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - 170310_L.jpg - HaugenK
Hjelp til valg av grov støvsuger Karcher MV 6 P Premium eller noe bedre og evnt. billigere ? - 09.0.jpg - HaugenK
   #5
 119     aust agder     1
jeg har en IPC (foma) multivac TS eller noe sånn. helt grei til rundt 2000.
jeg har også laget en egen bøtte med syklon. det funker veldig bra, spesielt til ting som lager mye bøss som feks saging, fresing osv. har fylt mange bøtter før jeg har trengt å bytte pose i støvsugern. skal prøve å huske å ta et bilde av den i helga. søk på dust cyclone eller thien cyclone på youtube. har sett på noen tester at dust deputy er bra hvis du skal kjøpe en. dust deputy selges løst på finn så kan du sette den på en bøtte du kansje har.
brukte askesuger først men den var ikke så bra.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 57     0
bjørn I: Takk for svar.Ja fint om du kan ta bilde av Syklonen ! og det er alltid interessant og vite hva som funger bra av verktøy og utstyr hos andre.Slik at man ikke kjøper "katta i sekken".
   #7
 419     1
Syklon kan anbefales, lagde en selv grunnet biltemastøvsuger (nok sagt). Det fjerner nesten alt, noe lett volumiøst vil gjerne dra seg forbi syklonen. Men nå har jeg en hjemmesnekret løsning av en trafikk kjegle. Askestøvsuger har jeg dårlig erfaring med, de tetter seg som en støvsuger, men bare en annen plass.

   #8
 836     Østfold     1
Jeg har brukt den Trion boksen du limte inn bildet av på en Kärcher. Funkerte greit. Har nå en CTl Midi, og de posene er jo ikke blant de billigste. Hadde derfor mange tanker om å bygge syklon osv. Men sånn alt i alt synes jeg ikke utgiften til pose har blitt så voldom. Og synes i ettertid at det egentlig bare en liten detalj oppe i det hele med helt andre og større utgifter når man bygger/pusser opp. Skikkelige poser som fanger opp det meste og sparer filter og resten av støvsugeren.

Edit: kan legge til at den Triton-boksen tetter seg i filteret som er der. Og man ender med å banke løs det jevnlig. En grisete jobb der det blir masse støv i lufta. Da bør det virkelig brukes en støvmaske.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 57     0
Noen som har brukt en Karcher MV 6 P Premium og kan si hva som er bra eller dårlig med den ?

Den har bare en 1300W motor så hvis noen har prøvd den koblet til en sag er den sterk nok ?

Ser at det står dette i reklamen:Strømforbruk på kun 1300 W (svak til tungt bruk?), men like kraftig som en 2000 W støvsuger.Stemmer dette eller er det bare skryt ?

Eu har kommet med nye krav til mindre strømforbruk på bla støvsugere mener jeg å ha hørt på Elkjøp.
   #10
 140     1
Jeg kjøptw en mv6 foreige helg. Godt sug i den ja, på høyde med min miele på 2300w. Utblåsfunksjon er knall, bra med trykk også ( du kan bruke den til løvblåser ) har ikke brukt den så mye enda, men den er nok ett godt kjøp om man skal bruke bare 2000.