#41
 1,387     Tromsø     0

Du er klar over at du kan kjøpe denne blå gummilista som reservedel? koster ikke all verden.


Takk for godt tips som eg ikkje har tenkt på.  Kan godt hende det blir bra nok å skifte gummilista.

   #42
 1,387     Tromsø     0

Du er klar over at du kan kjøpe denne blå gummilista som reservedel? koster ikke all verden.


Då fekk eg reservelist på 3,4 m til 248 kr. Litt krøkkete å få montert, men det gjekk. Brukte silikonpasta til smøring. Skinna ser heilt brukbar ut nå. Lista viser kor snittet blir, og spora som fører saga er intakte. Billegare enn å kjøpe ny skinne.
Hva er det viktigste verktøyet for deg? - ANB_4416.JPG - ariens
Hva er det viktigste verktøyet for deg? - ANB_4417.JPG - ariens
Hva er det viktigste verktøyet for deg? - ANB_4411.JPG - ariens
Hva er det viktigste verktøyet for deg? - ANB_4412.JPG - ariens
   #43
 1,266     Aust-Agder     0

Eg ser at linjalsida på skinna lever farleg uansett. Det skal ikkje store uhellet til for å få skrammer på den.


Da jeg først så de bildene så lurte jeg på hvordan i alle dager du fikk til det der. *kremt* For noen dager siden, så kjørte jeg overfresen opp på skinnen selv. En skal ikke være uoppmerksom lenge før fresen tygger noe annet enn treverk gitt - jeg ble litt skremt. Ny plastremse er bestilt her også :D
Signatur
   #44
 1,387     Tromsø     0
Ja uhell skjer dessverre. Godt så lenge det er materiell- og ikkje personskade. Det er jo potensielt farlege leiker vi held oss med. Og heldigvis lar mange ting seg reparere også.
   #45
 460     Måløy     0
Til og med når alt bokstavlig talt går på skinner må en være på hugget.
Den "ripen" i skinnen til til ariens var heftig.
Hadde en skikkelig "kickback" med dykksagen her i går. Skvatt som faen, men en pitteliten blodskvett (var ikke i kontakt med bladet) og ett ødelagt emne var eneste konsekvens.
   #46
 1,387     Tromsø     0
Skal ha gjort ein jobb og det skal helst gå fort. I farta har eg lett for å gløyme kor farleg verktyet er når det kjem på avveie. Eg har lært at eg må halde dykksaga stødig på skinna og la henne få fart før ho treffer emnet, så ho ikkje slår tilbake. Og sjølv om eg veit det, har eg lett for å gløyme det i farta.

Når dette er sagt, er dykksaga eit flott verkty til sitt bruk.

Ei anna nestenulykke: Etter ein lang dag skulle eg slå siste sponplata på plass, før alt var ferdig. Når siste spikeren er nesten inne, kjem eg på at vannrøret ligg like bak. Hadde merka det av på plata så eg ikkje skulle spikre der. Og oversåg det då eg var trøtt. Heldigvis gjekk det bra. Men eg sov dårleg natta etter.
   #47
 5,432     Akershus     0
Jeg har etter et langt yrkesliv, en del dårlige ledd. Mange av de batteridrevne, og ledningsdrevne, hjelpemidlene er uvurderlige, sikkert uansett plager.

Forbløffende nok er det et ytterst rimelig hjelpemiddel jeg sender vennlige tanker til oppfinneren av når jeg har en spesiell type jobb foran meg.

http://www.stanleytools.co.uk/product/187299

Jeg har problemer med å vri håndleddene slik at jeg kan bære plater på en grei måte, dvs  å vri håndlettet 180 grader. Med dette geniale redskapet bærer jeg med letthet store gipsplater alene. Det finnes på Biltema også, utrolig rimelig, utrolig hendig.

Anbefales.

   #48
 53     0
Det mest geniale verktøyet for min del er Fein kutteren. Det er ikke ofte den må frem men de gangene den trengs så redder den dagen  Wink