28,695    53    2  

Hvilket verktøy har man minst igjen for å bruke penger på?

 1,307     Hardanger     0
Har etterhvert fått sans for skikkelig elektroverktøy.... skikkelige greier som ofte er dyrt. Du får hva du betaler for, det er nå greit.

Men hvilke typer verktøy er det liten vits å kjøpe det dyreste av? Er det for eksempel noen vits å kjøpe den dyreste hammeren som finnes eller gjør Biltema sin akkurat samme nytten?
Signatur

   #1
 4,110     Akershus (Follo)     0
Det kommer veldig an på bruken. Om du bruker 36 knakk for å få inn en 4" spiker så vil sikkert en billig hammer gjøre nytten. Og om du bare bruker midten av sagbladet så gjør en dyr sag omternt like dårlig jobb som en billig.

Beste valg er verktøy med tilstrekkelig kvalitet og at du lærer deg å bruke det riktig.

De tilfellene jeg kjøper billig verktøy er når jeg ikke har peiling på om jeg egentlig trenger det. Et ekempel er freser til overfresen. Der kjøper jeg et billig sett. Så kjøper jeg kvalitet som erstatning for de jeg faktisk bruker. De som ligger "til pynt" er gode nok om de er billige.

Jeg benytter gjerne anledningen til å prøve kvalitetsverktøy om jeg kommer over det. Gjerne med rettledning av en som kan bruke det. Rett som det er finner jeg ut at jeg valgte feil.
Signatur
   #2
 875     Østfold     0

Har etterhvert fått sans for skikkelig elektroverktøy.... skikkelige greier som ofte er dyrt. Du får hva du betaler for, det er nå greit.

Men hvilke typer verktøy er det liten vits å kjøpe det dyreste av? Er det for eksempel noen vits å kjøpe den dyreste hammeren som finnes eller gjør Biltema sin akkurat samme nytten?

Vel...
Skal du bruke hammeren (regner med du mener borhammer her, siden du nevner elektroverktøy?) fire ganger i året for og bore noen hull her og der, så klarer du deg sikkert med en fra Biltema.

Skal du derimot bruke den daglig eller flere ganger i uken vil jeg tro med stor sikkerhet at den fra Biltema ikke har noe å stille opp med i lengden.

En borhammer er vel uansett ikke noe privatpersoner bruker flere ganger i uken gjennom hele året, så jeg vil vel kanskje si at dette er en maskin som ikke er veldig nødvendig å bruke mye penger på.

Si du skal bygge deg ett hus eller en garasje. Da kommer du sikkert til å bruke den relativt mye i noen mnd. før du legger den på hylla leeenge før du får bruk for den igjen. Derfor så er det vel mange som heller leier eller evt. kjøper noe billig til slik bruk.

Er man snekker/tømrer av yrke å bruker dette daglig, mener jeg sef. man bør satse på skikkelig saker.

Den eneste drillen JEG har som jeg ikke helt klarer å finne bruksområder til (så lenge jeg har alle dem andre) er vinkeltrekkeren som fulgte med Bosch Monster settet. Denne tror jeg ærlig talt aldri kommer til å bli brukt. (tror jeg da vertfall)

Gjerdesag og slikt er vel også noe en privatperson ikke trenger å bruke mye penger på. Min far kjøpte en gjerdesag (er vel det det heter?) når han bygde huset for 31 år siden og den er brukt kun to ganger siden. Den ene gangen bygde dem på hverandaen, og den andre gangen var det MIN veranda sin tur. Altså, den er blitt brukt til tre prosjekter på 31 år.

Hva den kostet vet jeg ikke, men det var vist en "skikkelig" sag ifg. min far.

Det man derimot bør bruke enger på som privatperson er en skikkelig drill. Gjerne en liten hendig en, og en større en. En drill får jeg bruk for veldig ofte og der kan man like godt kjøpe noe skikkelig når man først skal kjøpe.

Når det gjelder hånderktøy av type hammer/skiftenøkkel/fastnøkler/skaraller etc. så tror jeg Biltema er mer enn bra nok for de aller aller fleste.

Men som jeg har sagt tidligere så synes jeg ikke det akkurat kribler i pungen av å ha kjelleren full av varer det står Biltema på.

Har sansen for Bacho verktøy, samt KC Tools/Wera/Swisstools.

Til slutt så vil jeg si til dere som vurderer en verktøyvogn (uten innhold) fra Biltema/Clas Ohlson. GLEM DET!
Disse vognene er mindre stabile enn bokhyllen jeg har fra Ikea og det ser nermest ut som ett leketøy. Kvaliteten er helt på rævva og fyller man opp disse skapene med mer enn 10kg. verktøy og dulter borti dem, så knekker dem sammen.

Skikkelige verktøyvogner med innhold er DYRT og ofte så er det vognen i seg selv man betaler for.

Selvhar jeg en vogn fra Foosen Tools, og er fornøyd som pokker med den samt innholdet, men hadde jeg hatt en bunnløs lommebok så hadde jeg gått for denne:

http://www.fosen-tools.no/nettbutikk/index.php?main_page=product_info&cPath=10_517&products_id=1836

Evt. så ville jeg valgt Snap On verktøy.

Koster skorta og man får det verktøyet som omtales som det beste, men om det faktisk er så bra som prisen tillsier tviler jeg på.

Alt kommer vel ann på hvor tykk lommebpk man har :)
Signatur
   #3
 3,234     Vestfold     0
Verktøy som man selv ikke har noe bruk for er de verktøy som man ikke har noe igjen for å bruke pengene på. Man kan godt si at man kjøpte for dyrt, men fikk jobben gjort raskt og effektivt. Man kan også kjøpe for billig og ikke få gjort jobben bra nok/eller overhode ikke utført den. I begge deler er det kanskje bortkastet penger, så det blir vel veldig individuelt.

For min del, så er de verktøy jeg føler er penger ut av vinduet, de billige "kinaverktøyne" (med noen få unntak). Disse gir meg stort sett ikke annet enn frustrasjoner og hærverkt på det jeg jobber med. Og å bruke penger på å bli frustrert er det mest bortkasta jeg vet.

Så finnes det jo også en del sånne såkalte "geniale" duppedingser, som egentlig ikke fyller noe behov, eller som er brukbare overhode i prakis. Ofte ikke dyre, og derfor veldig lett for at man kjøper det for å teste siden det ikke er store tapet.....
   #5
 875     Østfold     0


Evt. så ville jeg valgt Snap On verktøy


Snap On er det samme som Biltema på amerikansk, altså ikkje frå øvertse hylle.


Jasså... ?

Er det kun i utlandet (som Norge feks.) at Snap On blir markedsført som "best of the best" med skyhøye priser?

Orange County (American Chopper) som går på Discovery Channel bruker jo Snap On verktøy... Kan jo være at det er mye markedsføring og pengespørsmål rundt dette, men det du mener er altså at Snap On blir karakterisert som billigverktøy der borte?

Har du noen kilder som bekrefter dette, eller evt. innformasjon om hvilket verktøy som faktisk blir betraktet som high end der borte?
Signatur
   #6
 875     Østfold     0
Jeg jobber som IT Ansvarlig, samt at jeg driver ett eget lite firma på si hvor jeg setter opp hjemmesider/lager brosjyre layout'er/logoer samt fikser generelle PC problemer.

Er dog det førstnevnte jeg lever av og som jeg prioriterer. Mitt eget firma blir bare en liten bi inntekt Smile
Signatur

   #8
 23     Asker/Hvaler     0
Jeg liker kvalitet, og kjøper gjerne brukt. Bare passe seg for for kopi, tyvegods, og utleie-verktøy. Liker heller ikke  "hippa" merker som Bosh og Dewalt. ( vet at dette er som å banne i kirka her inne). Man har sine favoritter.
En liten god borhammer uten batteri kan man ha hele livet. Magiske Hilti.  Tror at jeg vil begrense batteri-drift noe. Drømmer om en deilig Makita gjær-sag som man kan snu på hodet, også en Honda eu20. Kjekt å ha. 
Noe verktøy finnes det mange av brukt, og da det er unødig å kjøpe nytt. Mens noe verktøy er ganske rimelig nytt, og unødvendig å sjanse med brukt/kopi.
Greit med Biltema på noe. Bedre med 3 billige skrutrekkere for en rotekopp, enn en. Ville ikke kjøpt batteridrillen der, men kanskje en grov-sirkelsag.
Jeg er en hobby-mekker så jeg skal ikke være for storkjefta.
Har en stor bajonettsag, og en Pasolin småspiker-skyter. Du kan få dem billig.
   #9
 22,342     Akershus     0

Liker heller ikke  "hippa" merker som Bosh og Dewalt. ( vet at dette er som å banne i kirka her inne). Man har sine favoritter.
En liten god borhammer uten batteri kan man ha hele livet. Magiske Hilti.  Tror at jeg vil begrense batteri-drift noe. Drømmer om en deilig Makita gjær-sag som man kan snu på hodet, også en Honda eu20.

Hva gjør Bosch og DeWalt til "hippa", mens Makita, Hilti og Honda er bra? Bare lurer...