#31
 6,009     Finnmark     0


Den største aha-opplevelsen på verktøy må jeg tilskrive multikutter.


Hva er det? Har du en link?
EDIT: Ahh.. seff.. Så først for meg en slags elektrisk saks eller noe Tongue Har en Fein selv, men den er dessverre ikke mye brukt. Får gå på Youtube og søke opp litt inspirasjon!

Fant forresten akryltuben jeg har brukt nå sist, den heter noe så flott som 'Overmalbar akryl - bruksklar elastisk akryl fugemasse'  :o
Tuben er lyseblå med oransje skrift, og den er produsert av Løkken AS i Skien.

Tror de fleste holder bra mål egentlig, bare man unngår nederste hylle..


....på akryl og silicon er det viktig å sjekke datostemplingen!!
Signatur

   #33
 33     0

Jeg bruker notatblokken til alle huskelister og kameraet både under bygging og i butikk. Ser at det er flere som tar bilder av prislapper etc i byggshopper.

Finnes en app som heter MagicPlan hvor man kan måle areal. Har ikke prøvd den.

Ellers bruker jeg ordentlig digitalkamera på alt jeg bygger og til f.eks. inspeksjon av krypkjeller.


Overraskende nyttig.....mobiltelefonen  :o
Jeg har vater og libelle app på den og siden jeg bærer den hele tiden så er det kjapt fram med den ved kontrollmålinger eller annet. Skulle bare ønske jeg hadde avstandsmåler på den og..men det er vel for mye å be om å inkludere en laser i mobiltelefonene  ;D

Har du prøvd denne?? Ikke prøvd den med byggplanfunksjon enda, men kamerafunksjonen med notater for mål, vinkler osv forså å maile den til seg selv er utrolig hjelpsomt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.convisual.bosch.toolbox2&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImRlLmNvbnZpc3VhbC5ib3NjaC50b29sYm94MiJd
   #34
 78     Bodø     0
Magic plan-appen til iPhone er faktisk tilnærmet like nøyaktig som en laser. Finnes muligens til android også. Brukte en liten time på å lage nøyaktig plantegning av et stort hus i tre etg med dører, vinduer, møbler osv. Da har man alle mål tilgjengelig i lomma dersom man feks finner møbler man lurer på om passer her og der, gardiner, lengde på vegger osv. Tegning kan enkelt overføres som pdf til pc, og andre format.
Målefunksjonen i appen er ekstremt nøyaktig dersom man har fri sikt til noen av hjørnene. Jeg la inn noen kontrollmål for å være sikker, men den ordner det meste selv.
Signatur
   #35
 102     Haugesund     0
Som en del av total renoverings prosjektet mitt begynte jeg i 5 plussgrader å plate gulv og brukte manuell fugepistol til limtubene. Dette viste seg å ta ekstremt lang tid og ditto slitasje på musklaturen i hender.

Etter 2-3 plater fikk jeg låne en batteridrevet Milwaukee fugepistol av en kompis og erfarte minst 1000% effektiv økning i plateleggingen. Blir nok til at jeg investerer i en tilsvarende da det fremdeles gjenstår mye liming og fuging i prosjektet mitt.
Signatur
   #36
 837     0

Snekkerens beste venn!


Ikke akkurat noe verktøy, men jeg synes akryltetningsmasse er helt uunnværlig når jeg pusser opp. Ikke bare for å dekke over eventuelle skjevheter, men det gir generelt et penere resultat. Synes de som oppfant det skulle fått Nobelprisen i kjemi 8)En dårlig snekkers beste venn;)

   #39
 38     Aurskog     0
jobber daglig som snekker å kjøpte meg en slik spikertrekker

http://stanleytools.com/default.asp?CATEGORY=HT+BARS&TYPE=PRODUCT&PARTNUMBER=55-116&SDesc=8%22+Precision+Molding+Bar

kan brukes til å løfte plater osv å lager ikke så stygge merker når man drar ut spiker.

utenom det har jeg også festool sirkelsaga og stikksaga jeg ikke hadde klart meg uten Smile
Signatur
   #40
 541     oslo     0
Har en stund tenkt på å kjøpe en lav stol med hjul og savnet et liggebrett f.eks når jeg oljer gulv. Kjøpte nyligDENNE som er en kombinasjon av begge.
Ikke akkurat mitt nyttigste verktøy, men vil tro at den er ukjent for mange og mulig noen kan ha bruk for en slik. Er vel mest beregnet til mekking av bil. Kvaliteten virker overraskende god, spesielt prisen tatt i betraktning.

+1
5-punkt laser, laser avstandsmåler, talmeter , fein, skyvelære, Hultafors minibrekkjern (takker for tipset i denne tråden, mye brukt siden).  Og sist, men ikke minst vicegriptenger som overtar mer og mer for andre tenger. Stort sett eneste jeg bruker når en skrue el.l er vanskelig å gripe fatt i. Disse glipper ikke taket !! Også ideell som spikeruttrekker til små stifter/spiker.

Og kompressor, festool dykksag og fres med (Triton) fresebord, bruskasse til å stå på gjennomsiktige plastlinjaler/trekanter transportør fra bokhandleren for små/presisjonsarbeide + "tegnestifter som merkeblyant" og er lette å få øye på fra avstand ved bruk av laser. Hilti drill med slag og to chucker. Miniskralle for bits er et must.

Skal det bores i fliser: glem alt annet en 6 mm. diamant hullbor. Vanlig flisbor f.eks fra Motek, blir som flattrekker sammenlignet med Torx i forhold. Er man først i gang på badet og skal legge silikon, sikrer Corner Tape at amatøren får et proft resultat.