3,526    23    2  

Terrasseskruer fra Biltema eller Jula?

 270     0
Planlegger terrassebygging på hytta, og ser det er veldig store forskjeller på skruepriser. Er det her som for veldig mye annet, at man får det man betaler for? Eller er skruene fra f.eks. Jula og Biltema greie for formålet?

På Biltema får man 1000 stk av deres eget merke for 269,-.

Mens Jula selger 1000 stk av merket Heco for 349,-.

Erfaringer med noen av disse? Det blir vel fort snakk om et par tusen skruer. Duger de nevnte eller bør man helst gå for f.eks. Essve eller Camo til drøye 2 kr per stk?

   #1
 3,888     Asker     0
Årsaken til prisforskjell er også at Essve f.eks er syrefast A4. Dette er nødvendig ved f.eks Royal terrassebord. Bruker du C4 på dem vil de ruste innen et år eller to. Ved vanlig terrassebord er det ett fett.
Signatur
   #3
 895     0
Kjøpte skruer på Biltema for noen år siden, og det gjør jeg ikke igjen. Flere skruer var deformert, og de vridde seg fort og knakk. Pga. tilgang kjøper jeg for det meste skruer i merket MFT på obs! Bygg. Har blitt noen tusen skruer, og kan ikke huske å ha møtt på samme problem der. Billigste terrasseskrue koster vell 79kr for 200stk.

Edit: skal du ha skruer til skjult innfesting siden du nevner Camo/essve? Der har jeg kun erfaring med Camo sine skruer.
   #4
 3,888     Asker     0
Er vel egentlig bare en vurderingssak på uttrykk og pris. Rimeligste Royal er ca 35kr. Neste steg er 50kr, hvor man får et annet designuttrykk. De dyrere er Concis serien. Liker selv de, men ved store terrasser er det følgelig litt dritt, da det blir litt under 400 pr m2. De er også litt mer massive da de er 120x28.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 270     0
Jeg tenker bare jeg går for vanlig impregnert materiale. Er det som er her fra før av, og da er det kanskje like greit å forlenge med tilsvarende.

Jeg ser det ble nevnt MFT-skruer fra Obs. Her ser jeg de selger 1400 stk for 359,- (https://www.obsbygg.no/verktoy-og-tilbehor/skruer-og-spiker/skruer/2135663?v=ObsBygg-7034355064359). Skjønner at Biltema sine skruer er greie å styre unna, men er det noen som har en formening om Obs vs. Jula sine?

Ellers ser jeg Montér har grei materialpris på 20,- per løpemeter Smile https://www.monter.no/sesong/terrassebord-3d86fbff/terrassebord/terrassebord-impregnert/7084155/

   #7
 1,888     Sandefjord     0
Jeg har fin erfaring med både Biltema, jula og andre dyrere terrasseskruer. Etter å ha lagt nesten 100m2 med terrasse over flere år, så kjøper jeg fortsatt Biltema sine.

Det kan være at dyrere merker er «bedre men i praksis merker ikke jeg stor forskjell. Det er helt ok å kaste en og annen skrue, når prisforskjellen er så stor mellom billig og dyr.

Bare husk å bruke riktig kvalitet. Galvanisert, rustfri eller syrefast.

  (trådstarter)
   #8
 270     0
Takk for at du deler erfaringer. Hva er å regne som riktig kvalitet da?

Biltema oppgir:
  • Korrosjonsklasse C4.

  • Materiale: Ruspertbehandlet stål (C1022).


Jula oppgir:
  • I rustfritt stål (A2)

  • Korrosivitetsklasse 4Obs oppgir:
Ruspert terrasseskrue i herdet stålkvalitet. Vokset overflate for raskere innskruing med lavere friksjon. Utvendig senk, fiberkutt og Tx20 bitsspor.

MFT ruspert terrasseskrue 4,2x55 i herdet stålkvalitet - kvalitet AISI-1022. Utvendig behandlet med 3 lag, keramisk, kjemisk og sink. Tx20 bitsspor. Vokset overflate for raskere innskruing med lavere friksjon. Fiberkutt hindrer sprekkdannelse ved innskruing og et lite hode med freseriller gir penere finish og en perfekt forsenkning. Anbefalt skruer: 35-40 skruer/m². Korrosjonsklasse C3.
   #9
 1,888     Sandefjord     1
Både Biltema og jula og andre for den saks skyld har vel ulike kvaliteter?

Sjekk først om terrassebordene krever en spesiell klasse. Dersom du skal ha vanlige cu imp bord, så mener jeg du i prinsippet kan bruke hvilken kvalitet du vil. Men sjekk med leverandør av gulvet. Feks ser jeg at moelven anbefaler A2 eller A4 til cu imp bord.
   #10
 549     Skien     0
Har hittil skrudd 2500 av disse på nye terasse, og ikke en skrue har vært deformert, vridd eller hatt andre feil.
https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/spiker-og-skruer/rustfrie-skruer/terrasseskruer/terrasseskrue-013811/
De har godt hold mot bits, skrues enkelt ned i terassebordene.
Har tidligere brukt endel fra Essve og Motek, merker ingen forskjell hittil. Levetid vet jeg ingenting om ennå.