1 735    2    1  

Lager reol garasje

 642     Sunnmøre     1
Skal ha meg en solid reol på inntil 3,4 m lengde og dybde ca. 60 cm. Høyden kan være opp til ca. 2,45 m.

Jeg har sondert litt og kommet til to alternativer som i grunn representerer ytterpunkter på pris/kvalitet skalaen.

1) Rydd.no:
Multisystem: http://rydd.no/multisystem.php
Pris: 5620,- + moms (lengde: 2 x 1541 mm. Dybde: 621 mm. Høyde: 2438 mm. 5 hyller.)

2) Biltema:
http://www.biltema.no/no/Bygg/Oppbevaring/Oppbevaring-hyller/Oppbevaringshylle-2000034674/
Pris: 1598,- inkl. moms. (Lengde: 2 x 1600 mm. Dybde: 600 mm. Høyde: 1800 mm. 4 hyller.)

Rydd sin har en hylle mer. Trekker jeg fra en hyllehøyde her sparer jeg ca. 1000,- + moms. Men denne er også høyere så jeg får utnyttet plassen bedre og tenker derfor at det er greit med en ekstra hylle.

Jeg kan for orden skyld ta med at jeg kunne valgt Rydd sin kraftig småvarereol i tilsvarende lengde som multisystemet. Der blir det i så fall tre seksjoner og prisen 4320,- + moms for 5 hyllehøyder. Men siden vi her snakker om noe som er mer likt Biltema sin i styrke/kvalitet føler jeg at differansen opp til multisystemet er så liten at skal en først fleske til så tar en det som skiller seg nevneverdig ut. Skulle jeg gått for denne vil det være enda mer nærliggende å ta Biltema sin.

Jeg var begge steder i dag for å se og føle. Det gikk greit hos Rydd, men Biltema hadde selvfølgelig ingen utstilt. Bare emballert og flatpakket. Men Biltema sin er også skrueløs. Hyllene skal tåle 250 kg. Rydd sin mulit tåler 420 kg. pr hylle, men forskjellen er i realiteten mindre da det her er fordelt på 2 hyller i lengden ift. Biltema 3 hyller (for omtrent samme total lengde). Rydd sin kraftig småvare reol skal til sammenligning tåle 275 kg. pr. hylle.

Noen som har Biltema sin variant og kan si noe om kvalitetsfølelsen?

Jeg investerer for all fremtid her så pris er ikke det viktigste. Men selvfølgelig ønsker en ikke å betale overpris om en får noe nesten tilsvarende til en brøkdel av prisen:-).

   #1
 624     Tromsø     0
Jeg har ingen av delene du linker til, men jeg har to reoler selv, en med skruløse hyller og en med skrudde hyller. Jeg er ikke i tvil om at den med skrudde hyller er desidert mest stabil. Den fra Biltema likner veldig på en som Jula selger. Den var skremmende tynn i stålet og generelt dårlig dimensjonert.

En annen ting er dybden. Er du sikker på at du skal ha så dype hyller? Mine er 60 cm og jeg synes de er alt for dype. Det er vanskelig å ha oversikt over det som er bakerst. 40 cm hadde vært mer passende dybde føler jeg.

Lager reol garasje - 20160415_101527_zpswqkuwinx.jpg - dreamcatcher
  (trådstarter)
   #2
 642     Sunnmøre     0
Jeg er enig i at 60 cm blir for dypt for småting. Jeg har bare 3 - 3,4 meter vegg jeg tenker å ha hyller. Til nød kan jeg komme til å legge til 30 cm dype hyller på ene langveggen, men det blir da fort litt trangt om jeg skal ha inn to biler. Så disse veggene tenker jeg heller å henge ting på.

Tanken er at jeg må bruke kasser o.l. til småting som settes i reolen. Kommer nok også til å henge opp vegghyller hvor jeg kan f.eks. plassere flasker av diverse bilpleie osv.

Innerst i garasjen har jeg litt bodplass så derfor jeg tenker å gå for litt dype hyller for å sikre god plass. Blir nok her jeg lagrer de største tingene også.