12 543    19    0  

Oppbevaring av småting

 2     Trondheim     0
Her i huse har man gjennom mange års opppussing og byggeprosjekter opparbeidet seg en utrolig omfangsrik samling av skruer, spiker, beslag, bolter +++++

Hvordan oppbevare dette uten det velkjente div kasse systemet?

Hadde gjerne likt å sett folks løsninger! Bilder!!!!

   #1
 3 387     0
Mye av sånn smådrit er det like greit å kaste. Det aller meste kommer likevel aldri til nytte og en bruker alt for mye tid og plass på å ta vare på all slags skruer og smådritt.

En skrue som en ikke vet sikkert om den er rustfri eller ikke kan en stort sett ikke bruke likevel. Om hva er sjansen for at en trenger akurat en sånn duppeditt?

Nei, vær litt tøff. Sorter og kast all som egentlig er skrot. Jeg har vært gjennom det der og angrer ikke i det hele tatt.
  (trådstarter)
   #2
 2     Trondheim     0
Jo, er en kaster.Men eg er sønn av en som liker og spare på alt. Er 17 år.

På jobb så driver jeg på og lage verksted. Der er pengepotten litt større. Bestilte forrige uke 200000 i innredning. Så hadde jeg kunne handle fritt, så her jeg noen ideer.

4 sånn hadde ikke skadet:

http://nettbutikk.wuerth.no/wsp/wurth/frontend.cgi?template=index&chapterid=7

På Mek´en på skolen har vi 12 sånne, til feste og montasjematriel.
   #3
 2 963     Akershus     0
Er totalt uenig med Aasg. Jeg sparer på alskens skruer, muttere, skiver og bolter. Det er utrolig hendig hvis jeg plutselig må ha akkurat en spesiell type. Handler jeg nytt så forsøker jeg å beholde dem i emballasjen slik at jeg vet hva som er rustfritt, syrefritt o.l. Jeg kaster det som er ubrukelig og ødelagt.

Mange år med LEGO i barndommen gjør at jeg sparer på disse i plastesker på ca. 5 dl. Litt roting så finner jeg det jeg er ute etter. Har spesialskruer for seg, muttere, bolter etc. slik at jeg vet hvor jeg skal lete. Eskene tror jeg jeg fikk tak i på barneavdelingen på IKEA.  :)

Det er utrolig irriterende å måtte handle hver gang jeg trenger en skrue for å feste noe så å ikke ha et lager er utenkelig.
   #4
 3 231     Vestfold     0
Det beste er å ha mindre småbokser, hvor kun en og nøyaktig samme skrue er i. Biltema sine skuebokser i gjennomsiktig plast med blankt lokk er helt topp hva gjelder å stable og ikke minst ha en viss orden med originalembalasje.

Jeg har også bokser med blanding av alskens mulige skruer. Det funker om man skal ha en skrue i ny og ne til noe. Men når jeg monterer opp noe foretrekker jeg å bruke like skruer (iallefall samme skruehode) så det går ann å demontere det en gang også uten å ta opp hele verktøybua. For det meste så er disse skruesamlingene mest i veien, men så er det den sjeldene gangen man slipper å reise å handle for å få en skrue.

Skruer med flatspor er bannlyst her. Der er rutinen at de kastes øyeblikkelig. Og alt som demonteres med flatskruer og som skal gjennbrukes får nytt.
   #5
 549     Auli     0
Gud vitende hvor mange ganger jeg har rota i gamle samlebokser og funnet den perfekte skrue, skive eller bolt til ett eller annet ytters sært prosjekt, eller en nødløsning på noe som "må" gjøres anvendbart på en søndag!
Signatur
nik
   #6
 633     0
Da vi kjøpte hytte i fjor fulgte det med masse kakebokser, isbokser, og kaffebokser fulle av småskruer, beslag, hengsler osv... Jeg måtte rydde boden da denne skulle innredes som aneks. Men jeg hadde ikke hjerte til å kaste alt, så jeg kjøpte en tavle full av småskuffer til å ha sakene i.
Stod et par ettermiddager og sorterte, og nå har jeg litt av et utvalg av slikt på hytta!  :D

Mulig jeg tar dette hjem når jeg blir ferdig med noen prosjekter og frigjort litt plass i garasjen.
Er jo grenser for hva man egentlig trenger på hytta.

Min erfaring er: Heller 100 skruer for mye enn 1 for lite..  Wink
   #7
 797     Nes, Akershus     0
Mitt beste (billigste) forslag for smått (skruer/spiker/osv):

Du trenger:
1. 1 stk høvlet plank, ca 65 cm lang, ca 15 bred.
2. Ørten syltetøyglass, velg glass med stor nok åpning til å få håda både inn og ut
3. Oppheng for høvlet bord flatt mot tak (her må dere bare se det for dere, har ingen bilder her og nå).

a) Tanken er som følger, man lager oppheng i tak, CC 60 for å følge sperrene. Opphenget skal være konstruert slik at plankebiten glir fritt inni dem fra side til side, og kan trees i den ene, skyves bort, og trees tilbake i den andre.
b) Du tar altså planken, og skrur fast syltetøyglass bortetter med etpar cm imellom. Pass på at avstanden mellom første og siste glass er slik at det er mulig å få planken på plass i opphenget.

Fordeler med dette:
- Man kan lett titte opp og se hva man har av skruer igjennom glassbunnen
- Man hoder veggplassen i verkstedet fri
- Lett å fylle på med flere rader etterhvert
- Tilnærmet gratis

Ulemper:
- Med mindre man tar med seg hele rekka med glass på tur, eller her løse lokk liggende, risikerer man frafall/utfall/nedfall/bortfall av innhold
- Best egnet for lokale prosjekter uten altfor mye forflytning, iogmed glass (lite egnet i hardføre miljøer)
- Er man over snittet lang, eventuelt bor i hus med lav takhøyde, er risikoen for kuttskader i toppetasjen tilstedeværende

Signatur

   #8
 549     Auli     0
Du tenker at man skrur lokkene fast i planken i taket, og således kan se innholdet fra undersiden, og skru ned ett glass ved behov?
Signatur
   #10
 1 119     Asker     0

Gud vitende hvor mange ganger jeg har rota i gamle samlebokser og funnet den perfekte skrue, skive eller bolt til ett eller annet ytters sært prosjekt, eller en nødløsning på noe som "må" gjøres anvendbart på en søndag!


DITTO!