#111
 37     0
Når budsjettet er så stramt, hvorfor ikke velge en "billig" leverandør?

Har en kompis som startet med ett tilsvarende prosjekte for godt over ett år siden. Huset er fortsatt ikke ferdig.. Og han stakkars er helt utslitt...
Had hadde som mål å gjøre mest mulig av snekkerarbeidet selv. Men med fulltidsjobb i tillegg har det tatt mye lengre tid enn planlagt. og budsjettet har spruket med flere hundre tusen. Opprinnelig skulle hus komme seg på 1.9 millioner også skulle han bruke 100000 på garasje. Nå har han passert 2.5! og huset ser fortsatt ikke innflyttningsklart... Grunnen til budsjettsprekken er at han har innleid snekkere til å gjøre forskjellige småting han ikke har klart selv. Og disse "småjobbene" har kostet DYRT. Det har også snart økt med over 100.000 i finansielle kostnader på byggelånet. Han fikk pris fra snekkere for å få ferdigstilt huset slik at det skulle være innflyttningsklart til sommer. Og tilbudet fra snekkerfirmaet var på over 300.000! Så da blir totalprisen snart tre millioner med garasje!
Men dette er kanskje worst case?

Så tilbake til topic.
Hvis budsjettet er så stramt, hvorfor ikke velge en leverandør som faktisk klarer å levere en bolig rundt 2 millioner?
Alvsbyhus, Smålandsvillan eller hetlandhus er alle leverandører som klarer å levere ett hus ferdig med vannbåren varme, kjøkken, hvitevarer, bad, osv. til ca. 2 millioner.
Og da er huset for det meste ferdig. Eneste som gjennstår er innredning av loft.
OK, så har de kanskje ikke den beste utførelsen, eller den beste standarden.. Men helt OK.
Man får som oftest det man betaler for.