8,183    8    1  

Vestlandshus forhandler garvik Gruppen AS : Erfaringer og synspunkter

 110     Tysvær     0


Vestlandshus forhandler garvik Gruppen AS


Vi er midt i byggeprossessen, og huset nærmer seg tett (blir forhåpentligvis tett i løpet av uken). Det har vært ufattelig mye rot i forbindelse med dette husprosjektet, og det er mer til irritasjon enn glede.

I kontrakten står det at Garvik kan bruke x antall dager, som da tilsvarer max.6 måneder (de står da for snekkerarbeid, rørlegger og elektriker). Jeg har hele tiden fått beskjed om at det skal ta 3-4 måneder fra grunnmuren er på plass.

Når jeg har etterlyst fremdriftsplan og ferdistillelsedato, blir jeg hele tiden bare henvist til kontrakten. Jeg sier til byggeleder at 6 måneder ikke er reelt og at de etterhvert må vite når det ca. er ferdig til at vi kan begynne innvendig selv.

Egentlig skulle de begynne i uke 18-19, så ble det utsatt til uke 20. Jeg ringte da han som har gravd ut tomta (mandag uke 23) pga noe han ikke var ferdig med, og han kunne da opplyse meg om at han hadde god tid, for det var utsatt 3 uker til, altså til uke 23. Jeg måtte da selv ringe Garvik og spørre hva som skjedde, og fikk bekreftet at det var utsatt pga et bjelkelag ikke var kommet.

I uke 23 må jeg igjen ringe Garvik og spørre hvorfor de ikke er begynt, og jeg får beskjed om at bjelkelaget fremdeles ikke er kommet. De begynte da ikke før i uke 26, da bjelkelaget omsider kom. De kunne da forklare meg at levrandøren hadde glemmt å sende det,så det hadde vært hos de i en uke. Men hva med de andre ukene? Det kunne de ikke svare på (altså var det ikke bestilt).

Når er da egentlig startdatoen jeg kan rekne fra at Garvik har begynt sine arbeider?
Jeg får bare fjåsete svar uansett hva jeg spør om, og jeg begynner virkelig å bli drittlei hele greia.
Er det noen andre som har bedre erfaringer med Garvik, eller er jeg/vi bare en av mange andre irriterte?

Hvilke krav kan jeg egentlig stille? Selgeren har jo sagt at jeg skulle få fremdriftsplan og ferdigstillelsesdato så snart de var begynt... Det ser det der i mot ikke ut til at jeg får.

   #1
 2,172     Oslo     0

Håper for din del at du har benyttet kontrakten fra Norsk Standard som skal benyttes ved oppføring av ny bolig. I så tilfelle løper dagene fra igangsettingstillatelse er gitt.

Du har ingen krav knyttet til tidslinjen ut over avtalt ferdigstillelsesdato, men da begynner også saftige dagsbøter å renne på for Garvik Gruppen. Du bør sjekke din kontrakt og der pleier det å stå at tidslnjen starter f.eks. 14 dager etter IG er gitt eller kontrakt signert. Jeg har også sett at kun ferdistillelsesdato er definert - og da er jo alt helt soleklart.

Dagbøter er jo ikke ønskelig, men du får jo et lite plaster på såret i form av prisavslag.
  (trådstarter)
   #2
 110     Tysvær     0
Jeg skal nå straks i et byggemøte med byggeleder. Fikk en krass mail i dag. Jeg har heller aldri møtt byggeleder, så det er nok på tide. I tillegg vil han jo da sannsynligvis få litt større problemer med å bortforklare ting når jeg er der personlig.
  (trådstarter)
   #3
 110     Tysvær     0
Etter møtet med byggeleder er nå alt mye bedre. Vi har blitt enige om når hva skal være ferdig, og atter en gang ser det ut til å gå på fram. Så får vi bare håpe det blir som avtalt denne gangen da...
   #4
 5     Stavanger     0
Vi har bare gode ting å si om Garvik gruppen. Vi tok kontakt med dem via Vestlandshus Stavanger for å se på noen hus som var av samme type som vi skal bygge. Selv om vi skulle bygge i Bergen og ikke skulle kjøpe huset av dem, brukte en av deres selgere flere timer en lørdag for å vise oss nye hus og løsninger bygget på Haugalandet. Dette var en avgjørdene faktor for at vi valgte Vestlandshus. Kan med dette bekrefte at sevicen iallfall tidlig i prosessen er bra  :)

- John Olav og Elisabeth -
  (trådstarter)
   #5
 110     Tysvær     0
Jeg synes også de var veldig behjelpelige i starten når jeg kun hadde kontakt med selgeren. Der i mot lover selgeren en masse ting, som byggeleder etterpå nekter at stemmer. Men etter å ha vært der nesten en time i går ettermiddag ser d lysere ut i alle fall. :)
Nå håper jeg bare det kan bli ca. sånn jeg fikk beskjed om i går når det gjelder fremdriften, for da kan jeg flytte inn i oktober en gang Smile
   #6
 1     Karmøy     0
Det er det værste byggeselskapet jeg har vært borti. Det gjelder alt fra service til arbeid.
Har og kommet i kontakt med mange andre som klager og har masse å utsette på de. De har en byggeleder som er totalt fraværende og som ikke følger opp en drit.

HOLD DERE LANGT VEKKE
   #7
 5     1
Vestlandshus og deres samarbeidspartnere er det verste, useriøse ansvarsløse firma jeg har vært borti. Dette er leverandør i Akershus/Follo og de er forhandlere/leverandører av Vestlandshus. De bruker samme kontrakter jevnt over,  og har tydeligvis samme policy på kundebehandling. Det er deres måte å "loppe" kundene for mest mulig økonomisk. De er diffuse og uklare, de følger ikke opp kunder, og tar ikke ansvar som husleverandør. Vi har advokat på saken, nå er det nok for vår del !

det skal nevnes at det har vært trøbbel med Vestlandshus Sarpsborg og Vestlandshus Oslo, begge endte med å slå seg konkurs og kundene fikk imøtesett sine krav. Det ser ut til at trenden er vedvarende hos alle underleverandører av Vestlandshus. De blir vel kurset i slik politikk når de inngår samarbeid, sjelden du ser en kjede kollapse slik i flere distrikter. Da er det noe alvorlig galt med kjeden og deres leverandører, ikke alle kundene.


   #8
 4,148     Oslo Vest     0

De bruker samme kontrakter jevnt over,  og har tydeligvis samme policy på kundebehandling.Som forbruker så skal man aldri inngå annen kontrakt enn byggeblankett 3425.

Hvilke kontrakter henvises det til her?
Signatur