11 361    15    1  

Billig vinkelsliper for kutting av armering o.l.

 200     0
Har en makita 18V vinkelsliper, den er kjekk den (det lille jeg har brukt den), men det kan vel være på sin plass med en som går på nettspenning når man skal kutte litt større og ikke minst FLERE saker.

Nå er jeg ikke noen bilmekaniker så denne vil bli svært lite brukt. Kan jeg bare droppe innom biltema og kjøpe noe der, eller bør jeg gå opp et hakk? Har varierende erfaring med billig verktøy, men noe "luksus" er utelukket innenfor denne type verktøy.

   #1
 4 113     Akershus (Follo)     0
Jeg kjøper billige 150mm vinkelslipere i "bulk". I dette tilfellet Best Tools. De står standby med slipeskive, kappeskive, flapdisk, diamantskive og krympeskive. Slipper da å skifte skive ettersom jeg trenger det ene eller andre. De har faktisk fungert bra. Jeg har bare drept en av dem. De tåler ikke høy belastning over tid, men ofte er jo ikke belastningen stor. Så dette er et av de billigverktøyene som jeg ville kjøpt om igjen.

En kamerat har gjort det på samme vis som meg, men bruker dem daglig. Han kjøper 5 om gangen, men har fortsatt reservemaskiner liggende. Når de ryker er det gjerne giret som går. Så om girkassen blir ubehagelig varm så la den få en pause.

Så har jeg 8" og 150mm Bosch for de tunge jobbene.

Og for all del bruk 1mm kappeskiver! Det går raskere og belastningen på maskinen er mye mindre. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte tykkere skive til kapping.

Så jeg vil si: kjøp den billige og ta det pent. Vent med å kjøpe til du trenger den så du kan levere tilbake om den er "for billig".  ;)
Signatur
   #2
 2 668     Vestlandet     0
Jeg har en 125mm Cotech fra clas. Den er jeg godt fornøyd med til hobbybruk. Men, den er 3-4 år nå og det kan hende cotech har funnet seg en ny kinaleverandør for vinkelsliperne sine nå... det vet man ikke.
   #3
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Jeg har studert billigmaskiner.

Kvalitetsmessig kommer Clas Ohlsons "Cotech" best ut, når vi ser på det tekniske. Dvs bruk av kulelager, kvalitet på rotor, stator, etc.

Min antagelse er Clas Ohlson styrer unna de billigste løsningene, rett og slett fordi de tjener penger på ikke få varene i retur hele tiden.

Biltema kommer verst ut, de har utstrakt bruk av dårlige lagre.
   #4
 2 963     Akershus     0

Og for all del bruk 1mm kappeskiver! Det går raskere og belastningen på maskinen er mye mindre. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte tykkere skive til kapping.
Bruk 0,8mm hvis du finner det. Kappet fint en 200x200x8 HUP med en liten 125mm Makita. Gikk vel med en drøy skive, men det var for at jeg ikke kom godt til da skiven ble mindre. Ikke synes jeg de er spesielt sprø for å være så tynne heller, men de er noe mer utsatt når vinkelsliperen blir slengt rundt på i verkstedet.

Ikke funnet noen butikk som fører så tynne skiver enda. Var fader'n som gav dem til meg. Må finne meg en bunke til, det var helt supert til små slipere.
   #5
 4 113     Akershus (Follo)     0
De er fine de, men noe dyre. Tror det er rundt 40,-+ ¨for dem.
Men 1mm kjøpte jeg 10-pack for omtrent samme prisen hos Bauhaus. Litt vriene å finne da de ligger pakket i en blikkboks.
Signatur
   #6
 433     vestfold     0
Coop OBS Bygg har billige Hitachi vinkelslipere, Mener å huske at jeg så en liten til rundt 400,-  (Mulig det var et tilbud den gangen). De er ihvertfall mye bedre kvalitet, mer behagelige osv..  enn billig dritt fra Biltema, Clas ol Smile.

100% enig ang. 1mm kappeskiver.
Signatur
   #7
 270     Eidsvoll     1
Ga 599,- for en fjorårs "proffmodell" fra Hitachi på Europris. Kongekvalitet! Hadde en fra Kjøkkentema tidligere og den tok faktisk fyr under bruk. Interessant..hehe...
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 200     0
Legger merke til her på forumet at flere har gjort "scoop" på Europris! Kanskje man bør få seg som vane å svippe innom de i ny og ne Smile
   #9
 105     Vest_Agder     0
Europris har ofte (eldre/utgående?) modeller av forskjellige blå boschmaskiner til en grei pris. Fant en vinkelsliper der til rundt 500 for et års tid siden. Sist jeg var innom så jeg de hadde en borhammer liggende. Skattejakt hver gang jeg går inn der  Smile
   #10
 546     Øvre Romerike     0
Et vanvittig utvalg av vinkelslipere hos Toolstop ser jeg, fra 200,- og oppover  :D

Kjøper man bulk så blir vel prisen OK inkludert frakta  :)

Ulempen er vel at man også finner noe annet man trenger med det samme man bestiller for å "spare" frakt ;D

http://www.toolstop.co.uk/angle-grinders-b225#&orderby=product_price&DescOrderBy=ASC&pricelower=43&pricehigher=4689