3 337    11    2  

Kappe asfalt med diamantblad, bruke vann?

 406     Rogaland     0
Har kappe mye asfalt med vinkelsliperen i det siste, går veldig greit det, men blir endel støv ut av det.  Har endel metrer til jeg skal kappe, så er det noe problem med å legge vannslange på bakken og la vanne renne der som jeg kapper for å redusere meste parten av støvet? Eller blir det bare seigt og drevje ut av det? Kan jeg ødelegge bladet? Det står ikke noe om våtkapping på det
Bruker diamantbladet Luna Turbo


HSt
   #1
 25 378     Lillestrøm kommune     1
Sørg for å ha jordfeilbryter og juster skjerm og blad så spruten går fra deg. Bladet kan umulig ta skade hvis det er et konvensjonelt diamantblad som det ser ut som. Maskinen bør ikke bli våt og du bør ikke få strøm i deg. Jeg har sagd litt i fjell etter oppskrift i 1. setning. Pass på maskinen mater MOT deg i denne konfigurasjonen så tenk sikkerhet. Å vannsprut rett i fanget fungerer ikke.
HSt
   #3
 25 378     Lillestrøm kommune     0
Jeg har leid en slik, en mer tungstartet enhet går ikke an å finne. Jeg klarte ikke å få start hvis jeg ikke låste fast håndtaket til kant av terasse. Ser det ligger info stsrtproblemer også på andre enheter her på BB (Cobrs bormaskiner) så vet ikke helt hvorfor, enhet er tungstartet fikk jeg vite. Jeg poenterer at det som spruter må gå vekk fra enhet, det står en "jet" av støv rett frenover så lenge dette kun berører bladet kan jeg ikke se at det gjør nor at det er litt fuktig der en skjærer. Men alt med måte så ikke lag en elv.

   #5
 1 830     Sørlandet     0
Hadde nå leid meg en på hjul om du først skal leie....

Ellers så har bare bladet godt av kjølingen. Eneste bakdelen er at du får litt strøm i deg om vinkelkutteren blir for bløt.
   #6
 2 341     0
det ligger info stsrtproblemer også på andre enheter her på BB (Cobra bormaskiner) så vet ikke helt hvorfor, enhet er tungstartet fikk jeg vite.

Cobra har jeg aldri prøvd, Pionjär (bergbor) har alvorlig rykte på seg for å være tungstartet/vanskelig å få til å gå jevnt, men ellers så oppfører stort sett alle småmotorer jeg har erfaring med (Stihl, Honda, ICS, Biltema m.fl.) seg ganske fint når det gjelder å få start...
  (trådstarter)
   #7
 406     Rogaland     0
Jordfeilbryter og riktig vinkel på skjermen har jeg.
Så da prøver jeg meg nok frem med en akkurat passe mengde vann Wink

HSt
   #8
 25 378     Lillestrøm kommune     0
Utleie firma rapporterte ved utleie at den var tungstartet, men ved levering mente de ikke at Stihl'en var så tungstartet som jeg erfarte... Cobra leste jeg bare annen tråd at kunne være like treig. Jeg vil ha slike elektrisk...
  (trådstarter)
   #9
 406     Rogaland     0
Da har jeg en liten oppdatering med de erfaringer som jeg har fått:

Jeg kjøpte meg et billig blad på jula, for å teste og spare det dyre bladet mest mulig. Wink
Kappeskive special 230x1,9x22,2 mm til 50kr. Det varte 4-5m med asfalt kapping, er fortsatt endel igjen av bladet, men ikke med nok dybde til asfalt kapping lenger. Jeg lot det renne litt vann, så fikk redusert støvskya en god del.

Jeg kjøpte et Luna Turbo blad (6-700kr) for et par år siden og det har jeg brukt i mangfoldige timer på kapping av naturstein, pluss at jeg kappet 40m med asfalt med dette bladet, men da var det slutt. Alt dette har hvert kapping uten vann.
Så kjøpte samme blad i igjen, men denne gangen lot jeg det renne godt med vann når jeg kappet i asfalten. Kappet 10-11m, da var halve diamantfeltet brukt opp. Så ved bruk av vann så slites dette bladet betydelig mye mer, men redusere støvskya betydelig.

HSt
   #10
 25 378     Lillestrøm kommune     0
Jeg har kappet en runde til i fjellsprekken min og det spruter godt fremover. Kanskje vannet får slipestøvet til å ligge i sporet og dermed sliter mer, jeg har ikke sagd så mange meter men ser at det er godt med belegg igjen hos meg. Bladet jeg bruker er uten tverrhakk (skulle jeg sage leca skulle jeg bruke det med hakk)