34 654    21    11  

Kutting av stein, enkelt?

 260     Orkdal     2
Se på denne:
Såååå enkelt, eller er dette en murermester med førti års røynsle??

http://youtu.be/VGilLCqO0Pk
Signatur

BLS
   #1
 126     1
Ja, så enkelt er det. Og mye enklere med stor vinkelsliper.
Da kutter du gjennom hele på en gang..
   #2
 1 151     Akershus     1
Syntes det så innmari tungvindt å gjøre hver stein i 6 omganger jeg da men joda, et god blad er tingen, selvom jeg ville kjørt en større vinkelsliper slik at man kunne kuttet seg helt igjennom ifra bunn og topp av steinen.

eneste er jo at alt er selvfølgelig litt dyrere når det blir større. Spørs jo på hvor mye tid du skal bruke og hvor stort område du trenger å kutte til!
   #3
 3 517     0
Og skal du kutte mye er en vannsag virkelig å anbefale. Ikke støver den og du har full kontroll på snittet, du har en fin arbeidsstilling og snitet blir snorrett.
Hadde ikke naboen hatt en slik så hade jeg kjøpt en selv.
Den var også suveren på gulvflis.     
Saga jeg lånte ligna denne:
http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=33209356&searchclickthrough=true&searchQuery=vannsag
  (trådstarter)
   #5
 260     Orkdal     0
Nei, jeg har jo en åtte - ti murstein og et par knekkheller rundt Engledammen, og en altanhelle, så d er overkommelig ...
Signatur
   #6
 1 209     Sandefjord     0

Se på denne:
Såååå enkelt, eller er dette en murermester med førti års røynsle??

http://youtu.be/VGilLCqO0Pk


Ja det er så enkelt. Har delt både brostein og kantstein i granitt. Funker fint det. Jo større vinkelsliper, jo bedre, men man må ikke ha noe større enn 125mm blad om det bare er noen få stein man skal dele. Skal man dele mange stein, så er en større kutter å foretrekke, for da kan mna kutte helt igjennom uten å snu steinen.
  (trådstarter)
   #7
 260     Orkdal     0
Mens vi alle er samlet ....

Jeg har en betonghelle. Den er 50 x 50 og ti cm tykk. Glatt betong underside, shingel på overside.

Nå, hvordan lager/ kutter jeg fem remser av denne?
Skal ha de som bedkant, litt pent med shingelen facing outwards ;)

Signatur

   #8
 1 209     Sandefjord     1
Kuttes på samme måte som murstein, men ville kuttet så dypt ned i steinen som mulig. Både på overside og underside, dersom vinkelsliperen ikke kommer igjennom fra ene siden. 50 cm lengde er langt når bredden kun er 10 cm. Men jeg tror det går og jeg hadde forsøkt om det hadde vært mitt prosjekt.
HSt
   #9
 25 461     Lillestrøm kommune     1
@Dryasanne : Jeg er egentlig redd for at det ikke blir så pent, vurder om du heller får tak i noen kantstein med frilagt overflate, da blir også "toppen" som vender opp i frilagt overflate.
   #10
 482     0

Kuttes på samme måte som murstein, men ville kuttet så dypt ned i steinen som mulig. Både på overside og underside, dersom vinkelsliperen ikke kommer igjennom fra ene siden. 50 cm lengde er langt når bredden kun er 10 cm. Men jeg tror det går og jeg hadde forsøkt om det hadde vært mitt prosjekt.Funker helt fint dette, har selv gjort det med en 10-12 betongheller, men jeg brukte en vinkelsliper med 230 kappeskive, men det støver som bare det, anbefaler støvmaske og vernebriller.