756    16    1  

Markedets mest vanntette vinkelsliper ?

 1 074     1484     0
Jeg skal kappe endel betong, og tenkte handle 2 nye vinkelkuttere.

De må minimum akseptere 230mm kutteskiver. Jeg har kuttet endel med vinkelkutter i betong tidligere, og det fungerer helt greit, men støver noe infernalsk.  Alle forsøk på å dempe støvet, ender som regel med at man får støt, da maskinene ikke takler vann spesielt godt. 
MEN - det må da være stor forskjell på IP graden på en flett ny vinkelkutter, kontra en som har gått X antall timer ? Og ikke minst, hvilken type er tettest mot inntrenging av vann ?

Og ja, det er helt OK at en ny vinkelkutter går til helvete etter X antall timer kutting av betong. Jeg sparer mellom 40 og  50 000 på å kappe disse hullene selv, og da blir 2 3000kr vinkelkuttere som en pølse i slaktetiden. 
Vil dog helst unngå bensindreven sag, da dette bråker og lukter ganske guffent inni huset.... 

Alternative er en Husquarna 3000 elektrisk kappsag av noe slag...., men disse koster jo god over det tredobbelte av 2 gode vinkelkuttemaskiner...
Signatur

   #2
 4 113     Akershus (Follo)     0
De elektriske vinkelkutterene jeg har sett er helt åpne for vann. De suger inn kjøleluft og sender den gjennom motoren. Tetter du igjen så går den varm på et blunk.

En luftdrevet vinkelkutter derimot er potte tett. Men den bruker over 100liter/min luft! Det krever en voksen kompressor. Det kan være en idé å leie sliper og kompressor.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1 074     1484     0
Hm, det tenkte jeg faktisk ikke på, men godt påeng, da får det bli en brukt Bensinsag om jeg klarer spore opp noen som er noe å ha...
Signatur
   #4
 3 302     0
Har lurt litt på det samme selv, skal kappe noen hull og konkludert med at selvgjort er velgjort.

Tittet litt på kjedesag på betong, ics, enten leie eller kjøpe på ebay. Eneste jeg er usikker på er hvor ille forbruket av kjede er - ryktene sier veldig ille...
   #5
 1 857     Sørlandet     1
Mye vedlikehold, høyt forbruk av både kjede og sverd. Dyre kjeder (ca 5000,-) Har riktignok bare prøvd kjedesag en gang og det er det verste dritet jeg noen gang har brukt og er i mitt hodet kun brukendes til leca.

Høyfrekvent vanlig sag og ringsag er hva jeg ville hatt i håndholdt utstyr om ikke pengene var ett tema:)

   #6
 3 302     0
Notert.

Utfordringen er at muren er 30cm tykk og det man får av håndholdt sager rundt 11cm dypt fra hver side - dermed blir det endel som må meisles og hullet blir ikke like pent...
   #7
 1 857     Sørlandet     0
De sagene med ø350 skjærer vel rundt der ja

Største ringsagene skjærer 50 om jeg ikke husker feil.

De fleste vanlige sagene med ø400 blad skjærer 13-17.

I billigste klasse er vel husquarna wet k-3000 og slike skjærer vel 12-13 også har du cutnbreak som slisser også hugger du vekk og kutter på nytt. Går den ca 40 mon tro?

Bruker mest veggsag opptil 52 fra en side. Skjærer strøkent, men er jo ikke noe man kjøper for ett par jobber. Prismessig så er det ikke så galt som folk tror å la "proffene" ta jobben. Vi har ett litt ufortjent rykte på å være grisedyre, men jeg ser at jeg time for time (selv om jeg gir fastpris) ligger litt over en rørlegger og under enkelte bilverksted:D

Edit: ufortjent rykte er vel litt feil da det var veldig dyrt for 7-10 år siden. Og noen firmaer har skrevet både med gaffel og kam der de kunne... 

HSt
   #8
 25 497     Lillestrøm kommune     0
Jeg ville leid en elektrisk versjon, jeg har kranglet med en bensinutgave jeg leide en gang og komner aldri til å leie den igjen. Diamantslitasje vil være en signifikant del av leien, vet ikke om det kunne vært fornuftig å kjøpe sitt eget blad hvis en leier ofte.

På fjell har jeg sagd litt med en vinkelsliper på fuktig underlag, den hiver det forover, men med kutting i vegg er det ikke mulig tror jeg. (Den drar også godt i maskinen så pass på)
  (trådstarter)
   #9
 1 074     1484     0
Innleie av folk er ikkenoe tema uansett - jobben har ikke mulighet til å få en sånn progress at ting kan tas samlet, da det er snakk om en ganske stor rehabiliterings / ombyggingsjobb, der ting må tas steg for steg.

Skal se hva jeg finner av utstyr...
Signatur
   #10
 1 857     Sørlandet     0
Titt litt på finn.no ligger endel kvaliteysutstyr som drar litt på årene