257    14    2  

Metallsag slår ut sikringen

 17     0
Er det noen som vet hvorfor metallsagen min (Ryobi ECO2335HG) slår ut sikringen? Jeg har prøvd flere forskjellige 16A-kurser. Bladet snurrer rundt, og når jeg starter den rekker den å snurre i ett sekund.

Og om noe er galt med selve sagen, hvem bør man snakke med for å få den sjekket/fikset på billigst mulig måte?

Metallsag slår ut sikringen - IMG_2581.jpg - halvors
Metallsag slår ut sikringen - IMG_2583.jpg - halvors

HSt
   #1
 29 646     Lillestrøm kommune     0
16A sikring med A-karakteristikk ? har du C karakteristikk på vaskemaskin så prøv denne kursen
   #2
 4 482     OSLO     0
de 16A kursene du har, er det B eller C automat? slår den ut på jordfeil? (skal være indikator på automaten, om du har jordfeilautomater)
   #3
 67     0
Sannsynligvis noe med jordfeil som de andre sier men i tillegg lager disse billigsagene en helt enorm støy ( altså ikke lydstøy men elektrisk støy ) hvis du kobler på instrumenter vil du se at den høye omdreiningen kombinert med høy effekt billig motor og dårlig støydempingskrets sender helt forferdelig elektrisk støy tilbake til kursen, noen ganger så forvrengt at det kan ødelegge andre apparater på samme kurs. Vær forsiktig med å bruke den sagen på kurser som andre dyre elektriske apparater er koblet på om du går rundt i huset og prøver andre kurser.

Kort fortalt ender du nok opp med å kaste den i søpla og kjøpe en ny og bedre sag hvis garantien har gått ut. Det koster mer å reparere en sånn enn å kjøpe en ny.
   #4
 3 750     2
Vedder 100kr på at det ikke er jordfeil på saga. Av merkeskiltet går det fram at saga er dobbeltisolert. Plugg den i på en treg C 15/ 16A kurs og bruk en lang skjøteledning mellom saga og kontakta på veggen. Da tenker jeg den burde starte.
Har du fått brukt saga før uten problemer eller er den ny?
HSt
   #5
 29 646     Lillestrøm kommune     0
Enig, dette pleier alltid å være startstrøm problem

På Høytrykkspyler på aggeregat husker jeg det var å holde håndtaket inne så den ikke bygde mottrykk men en slo på bryteren, en trenger masse margin for startstrøm på slike enheter
  (trådstarter)
   #6
 17     0
Tusen takk for masse fine svar!
Den er kjøpt på Finn.no, men var visst ikke brukt mer enn fire-fem ganger. Har ikke fått den til å virke tidligere. Jeg har ingen trege sikringer, dessverre. Her er sikringsskapet mitt. 25A er platetopp på kjøkkenet.
Metallsag slår ut sikringen - IMG_2589.jpg - halvors
Metallsag slår ut sikringen - IMG_2590.jpg - halvors
   #7
 4 482     OSLO     0
ser ut du bare har B automater i skapet ditt, ingen trege kurser
kanskje en ide og teste ideen med lang skjøteledning som ble foreslått lenger opp?

evt teste saga hos noen med en treg kurs, feks en nabo eller lignende, så du vet at saga funker?

  (trådstarter)
   #8
 17     0
Takk for svar! Lang skjøteledning er testet, uten hell. Så da blir det vel å teste saga på en treg kurs for å sjekke at den virker, og få solgt den så fort som mulig. Wink Burde nok bare gått for kapp- og gjærsag m/metallblad til disse alu-listene. Blir vel like pene kutt av det. Uansett, tusen tusen takk for hjelpa! 😃🙏
   #9
 4 482     OSLO     0
bare et siste spm, når sikringen går, blir det hvite flagget blått? der du ser "......B/003-A" mellom de rød pilene
TSt
   #10
 10 194     0
Jord trenger ikke å være tilkoblet så kan være det.  Når jeg tidligere arbeidet et sted vi hadde salg av maskiner var det flere som krevde 16C for å kunne brukes, kompressor og synes og huske også metallsag.  Men vi hadde det i dokumentasjonen på disse at dette var påkrevet.  Det er ikke lov med vanlig stikkontakt på 25A  men hvis du ikke har noen kjente du kan besøke for å koble til på en 16C kurs for test kan du evt lage en midlertidig kontakt på denne men bare for test. Men pass på er det kortslutning i sagen kan det bli blå røyk ut av dette da siden sikringen ikke trenger å bli løst ut.