42,491    57    3  

Hvilken stekepanne er bra?

 22,342     Akershus     0
For mange år siden kjøpte jeg en stekepanne på Ikea i 365 serien. Den hadde et litt "mykt" teflon belegg og holdt seg relativt bra. Svigerfar mente vi måtte ha noe bedre og vi fikk stekepanne fra Gastrolux. Der løsnet belegget raskt og vi fikk ny som heller ikke varte lenge. Jeg kjøpte så en ny stekepanne på Ikea, en tyng svart en med "hardt" belegg slik som på Gastrolux. Nå begynner dette belegget å bli mindre pent.

Er det noen som vet hor lenge en stekepanne skal vare, og hvilke panner er bra?

   #2
 371     0
så lenge på dette og guruene på nettet mener at pannene med titanoverflate holder best ettersom det ikke er noe belegg som kan løsne. Det er alikevel et problem med at karbonrester setter seg fast og fyller porene over tid så konklusjonen ble at bruk og kast var tingen ettersom belegget blir enten utslitt eller fylt med drit uansett.

Driver nå og surrer med en jernpanne (jøtul), men den er håpløs til annet enn kjøtt. Funker de virkelig ikke med olje, men bare med smør? (fett)
   #3
 340     Nord-Norge     0
Har forsøkt med både dyre og billige stekepanner, og har kommet frem til at med vårt bruk, så holder de kanskje 2 år før teflon belegget er slitt så pass mye at den ikke er bra lengre. Uavhengig av pris.
Vi har sluttet å kjøpe dyre panner, og heller kjøpe billige som vi bare kasserer når de blir dårlige, uten å ha dårlig samvittighet. Det eneste jeg irriterer meg litt over med billige steke panner, er at godset i dem er litt for mykt, og det ofte blir kast/bulker i steke panna. Det slipper du ved å gå litt opp i pris.
Nå kjøper jeg bare stekepanner på rema, eller coopèn når de er på tilbud, og maten, den blir god den Smile
   #4
 1,943     0
Mulig at støpejernspanner frå f.eks Le Cruiset kan fungere til andre ting, f.eks fisk. Dei har belegg oppå, men veit ikkje heilt kva dette er.
   #5
 1,029     Oslo     1
Har hatt 2 stykker av de Jamie Oliverpannene og synes ikke disse er et dugg bedre en den i 365serien til IKEA. Har som dalton tenkt å kjøpe billig neste gang. Men et tips til å unngå kast er å ikke ta pannen å skylle den mens den fortsatt er varm da det gir stort sjokk og bevegelse i godset, men dette er kanskje almenkunnskap som jeg ikke fikk med meg før jeg leste dette i en bok som fulgte med ene pannen jeg har hatt.
J-R
   #6
 144     1
Kun god gammel jernpanne som gjelder! Ulempen er at man nesten ikke får tak i det lenger. Fordelen er også at panna bare blir bedre og bedre jo mer man bruker den
Stek på moderat varme med ekte meierismør. Ikke noe problem å steke alt fra pannekaker til fisk i en slik panne.
Maten smaker dessuten langt bedre enn i en teflon-palmeolje marinade..

pwb
   #9
 2,283     Ski     0
Styr unna Jamie Oliver panner, værre dritt enn det er det vel ikke mulig å få tak i. Greit at man kan reklamere på de, men når alle er like dårlige så er det liksom en begrensing på hvor mange ganger man gidder å be om ny. Kjøp billigeste du kan finne, da kan du i hvertfall kaste den med god sammvittighet en gang å året. Eneste panna vi har hatt som fungerer mer enn 1 år er ei støpejernspanne, men det er ikke like lett å steke i de som i de med plastbelegg.
   #10
 817     Haugesund     0
For å gjøre det helt klart: Det finnes mange typer støpegodspanner på markedet, men det er kun Høyangs Brasseri-serie som er den ekte uten belegg.
Så: unnskyld J-R. Det var du som var først ute med god, gammeldags støpegodspanne.  Ingenting slår den  Wink