#51
 5,432     Akershus     0
Jeg er lite gæærn da. Har to yndlingspanner som har overlevd diverse panner med teflon (som jeg ikke har turt kjøpe og bruke på mange år) titan belegg meg her og titanbelegg meg der som samler noe svart fastbrent som er umulig å fjerne og som kan inneholde gud vet hva av forkullete helseskadelige oljerester.

De to er skikkelige gamle støpjernspanner, den ene av merke Jøtul, som dessverre kommer til å byttes i en ny støpjernspanne grunnet ødelagt (smeltet) håndtak. Jøtul har ikke reservedeler og jeg orker ikke å lage noe mik mak som erstatning.

Hvorfor jeg er gæærn? Sikkert av flere grunner, men en av dem er at jeg ifølge forståsegpåere begår den kardinalfeilen å vaske med zalo. Hver gang jeg har brukt dem, i alle år. Koker ikke inn med ny olje engang, men jeg bruker kun olje i matlaging da pga kolestrolet. ALDRI noe problem med fastbrenning, pannene blir bare bedre og bedre. Skikkelig gæærn....hrm....hrm...


tnt
   #52
 194     Romerike     0
Hos meg:


  • Jernpanne til steking av kjøtt. Tåler høy varme, gir god smak. Aldri byttet.

  • Sauterpanne fra Nowo til nesten alt annet. Lett å håndtere, tar liten plass i skapet (avtagbart håndtak), lett å rengjøre og bra belegg som tåler høy varme. Denne er byttet en gang etter at steking av taco-kjøttdeig tok knekken på den. Unngår å tilberede taco-kjøtt i panner med belegg, da dette tilsynelatende tar knekken på belegget. Beste allround-pannen jeg har hatt.

  • Lav stekepanne fra Scanpan med non-stick belegg. Lave kanter, lav vekt og et belegg som ikke er så glatt gjør dette til pannekake-favoritten. Belegget er nok egentlig utslitt, men det passer meg bra. Pannekake-smør kombinasjonen på glatt belegg gjør det vanskelig å steke tynne pannekaker fordi røra sklir i stedet for å fordele seg når man vinkler pannen.

   #53
 602     oppland     0
når jeg rengjør stekepannene, så skyller jeg dem under krana mens de er varme. Da kokes dritten ut, og man slipper å skrubbe. Men hjelper til med oppvaske børsten. Aldri satt de inn med olje el lign,o g de holder seg kjempefine
   #54
 745     Sponvika     0
Hyttestekepanna er med titan, har blitt noen runder med egg og bacon. Er vel nærmere 15 år og bør nok skiftes  snart, og det blir garantert med titanbelegg igjen. Før vask, etter avkjøling tilsettes litt salo og vann så løsner alt dersom noe er fastbrent, men det er jo bare min egen feil.
   #55
 231     oslo     0
Det finnes ikke bedre stekpanner enn deBuyer sine Mineral panner. (http://www.debuyer.com/product.php?id=711&cat=60&background=bleu1)
Disse kan kjøpes til blodpris hos Traktøren, eller til veldig fornuftige (ikea)priser hos http://www.gastronaut.no (som er importøren).

Det som er nevnt tidligere i tråden om å ikke bruke såpe, anbefales også av deBuyer. Se film om hvordan man behandler pannen sine her: http://www.debuyer.com/video.php?id=99
Jo mørkere pannen blir, jo bedre "non stick" egenskaper får den.

Har hatt disse pannen i snart et år, og er SUPER fornøyd. Har aldri likt teflon panner, og kommer aldri til å bruke det heller. Man kan jo bare lure på hvor belegget som slites av havner.. I maten eller i kummen/oppvaskmaskinen?