#11
 3 658     0
Er det noen grunn til å ikke gå for en større henger? Ser for meg at det er mye mer effektivt og ikke minst bedre utvalg i brukte i størrelsen opp mot 3500kg.

  (trådstarter)
   #12
 55     0
Det har du rett i. Det var lurt. Jeg må kjøpe meg ny varebil/arbeidsbil til dette formålet neste år. Da kan jeg sikkert kjøpe en hiace, eller noe sånt.
Pr i dag bruker jeg en gammel avensis, og det er maks 1300 kg på den.
TSt
   #13
 10 371     0
Tror ikke Hiace kan trekke noe opp mot 3500kg. Du har E i førerkortet ? Klarer minigraver å trekke ut en så stor henger ? Jeg var heldig hos meg, fikk fylle opp en dump på nabo eiendom, og litt fall nedover fra meg. To anleggstrillebårer og en minigraver tok unna. Fikk spørsmål etterpå fra utleier som byttet belte på maskin om denne hadde gravd ut alt dette. Det var lengre avstand enn en kunne nå med en stor maskin også uten å flytte masse flere ganger.
  (trådstarter)
   #15
 55     0
Ja det er gøy at det nytter. Hjemme har jeg laget meg en lang rampe( brukte en 11meter stige, og stroppa fast stillas lemmer på) for å trille jord opp i tilhengeren. Skuffa på den gamle graveren er så stor at den fyller trillebåra.
Det blir nok til at jeg kjøper den lille hengeren.
Da holder jeg utgiftene nede, og det er sikkert lett å selge den igjen. Blir nok redd for at den skal bli stjålet.
  (trådstarter)
   #16
 55     0
Så ikke siste melding.
Jeg skal snakke med kommunen først. Vil ikke bli uvenner med dem. Det er en hyttetomt innenfor 100 meter grensa mot sjøen så om det er søknadspliktig så kan det ta litt tid. Vil i første omgang grave ut parkeringsplass. Må gjøre tomten salgbar.
ITW
   #17
 299     H-Fest     0
Ikke for å være mister negativ men jeg tror du går på en smell om du skal frakte så mye masse med den lille hengeren.

Husk på når du graver så kan massen utvide seg med 20-30% og når du kan kun frakte 0,6m3 vil det si at du faktisk kun frakter 430L masse hver tur for å ikke kjøre overlast.

Om du kjører 10 lass om dagen så er det bare 4,3m3 det høres ut som enormt mye arbeid for så lite.
Er det stykke å kjøre så går det jo enormt med tid...


Kjenner du noen som har en gammel lastebil så kan du f.eks med ett transportbånd laste oppi lastebilen for å få høyde nok å laste.

En større henger med mer kapasitet er selvfølgelig en mulighet, men som nevnt da trengs det en bil som har lov å trekke en del, samt BE på førerkortet.

   #18
 3 658     1
Du snakker om å bruke 20-30k på verditap på henger / bil etc for dette.

For samme prisen så tror jeg du får leid deg en traktor med henger noen dager, da snakker vi ti bilhengerlass i slengen og du kan bruke tiden din på andre nyttigere ting.
  (trådstarter)
   #19
 55     0
Mulig at dere har rett. Hadde jeg hatt 500 tusen så vet jeg hva jeg hadde gjort. I første omgang skal jeg lage parkeringsplass. Får ikke brukt hytta før det.
Kan i utgangspunktet ikke kjøre traktor på Europaveien, men hvis jeg får tømt det nærmer så er det mest fornuftig. Har faktisk en junkkari fliskutter til traktor.