32 188    15    8  

Platevibrator (/ hoppetusse / platekomprimator ) - hvilken størrelse til hva?

 263     0
Hvilken størrelse blir brukt til hva? 60kg er mest vanlige til "husprosjekter"? Dekker en 60kg vibrator de aller fleste behov? Går det an å lese utifra spesifikasjoner om kanskje en på bare 40kg er tilstrekkelig?

   #1
 160     Hedmark     0
Det kommer helt ann på hva som skal gjøres, massetype, lagtykkelse  osv osv osv

Her er et utsnitt i fra SINTEF Byggforsk serien blad 572.108

Undersøkelser av ensgraderte finpukkmaterialer har også vist at vanntilførsel har liten effekt på komprimeringen. Ensgraderte finpukkmaterialer kan derfor ofte legges med lite komprimering. Ved en del arbeider, for eksempel hvis en skal fylle rundt rør i grøfter både utenfor og inni bygningen, er det en stor fordel å kunne bruke materialer med lavt komprimeringsbehov. Det skyldes at komprimering kan være uheldig eller vanskelig å få til i praksis. Imidlertid er det også viktig å sørge for at masser med lavt komprimeringsbehov blir tilstrekkelig komprimert der hvor eventuelle setninger kan føre til skader. Hvis man for eksempel asfalterer på ensgraderte materialer, er det imidlertid behov for å stabilisere på toppen med mer velgradert steinmateriale, ettersom pukk-kornene har en tendens til å rulle i overflaten.

563 Kontroll av komprimering. Dersom krav til komprimering er gitt som Standard Proctor eller Modifisert Proctor må densiteten av det komprimerte materialet kunne kontrolleres på byggeplassen. Komprimeringen kan kontrolleres ved å dokumentere antall overfarter med en spesifisert type utstyr for et materiale med en gitt lagtykkelse. Krav og kontroll av komprimering kan også knyttes til nivellement eller platebelastningsmålinger.
564 Krav til komprimering. Riktig komprimering for et gitt bruksområde og steinmateriale stiller krav til komprimeringsutstyret, minimum antall overfarter og maksimal tykkelse på utlagte lag. Komprimeringsutstyret må tilpasses slik at komprimering ikke fører til knusing av steinmaterialet. Typisk benyttes tyngre valseutstyr for veifundament, mens det for eksempel ved tilbakefylling i ledningssonen i VA-grøfter også benyttes lettere, håndholdt utstyr.
Krav til komprimering av steinmaterialer for veifundament er gitt NS 3420-I5 og i Statens vegvesens håndbok 018, mens krav til komprimering av grøfter utenom vei er gitt i NS 3420-H. For steinmaterialer med øvre nominelle steinstørrelse mindre enn 63 mm har Statens vegvesen angitt dimensjonerende krav til Modifisert Proctor på 95 % for forsterkningslag og 98 % for bærelag i vei. For velgraderte masser i ledningssonen i VA-grøfter er dimensjonerende krav til Standard Proctor 95 % for fundament og omfylling av betongrør, mens kravet til omfylling for plast og stålrør er 97 %
Signatur
   #2
 546     Øvre Romerike     0
Noen som vet om noen bra tilbud på slike? Så Bauhaus hadde et par til en rimelig peng, men hva med kvaliteten på disse? Kanskje bedre å leie eller kjøpe en brukt på Retrade.no?  Smile
   #3
 3 232     Vestfold     1

Noen som vet om noen bra tilbud på slike? Så Bauhaus hadde et par til en rimelig peng, men hva med kvaliteten på disse? Kanskje bedre å leie eller kjøpe en brukt på Retrade.no?  :)


Lurt på denne billige sjøl. Ikke allverdens pris sett opp mot leie. Men de bør jo holde litt, og ikke minst klare å gjøre jobben. Så skulle gjerne hatt noen erfaringer, synspunkter på denne.
   #4
 2 265     1
Hva koster de på Bauhaus?
Ser noen selger 60 kilos hoppetusser til ca 4000 på finn.no, sikker jalla, men bare de går 10-15 timer, så holder de for meg. Ikke det at det er dyrt å leie, men når du trenger den flere ganger over 2 år, blir det mye slit å hente leietusse hele tiden.
   #5
 3 232     Vestfold     0
De har kosta 2495kr for den minste. Mener den også har vært enda billigere en liten periode, men er litt usikker.
   #6
 68     0
Dersom man skal kjøpe anbefaler jeg en med revers. Det er utrolig kjekt dersom det er innvendige hjørner eller du skal bruke den der det er litt trangt. Vet ikke hvor mye ekstra dette koster, men ville heller leid en med revers enn å kjøpe en uten...
Signatur
   #7
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     1
Noen som vil si noe om denne - har vurdert en slik når jeg eventuelt skal legge stein på gårdsplassen.
Må vel lønne seg å kjøpe en og heller selge når man er ferdig, sammenlignet med å leie fra Ramirent e.l. over en lengre periode...?

  (trådstarter)
   #8
 263     0
Kjøpe eller ikke kjøpe... pleier ofte ikke være noe spørsmål. Men angående platevibrator og betongvibrator er jeg jammen ikke sikker.

Bedre å eie enn å leie? hmm - kanskje ikke denne gang?
   #9
 813     Østfold     1
Jeg vil gjerne utdype min mening om dette: 60kg vibroplate er like tull som 1t gravemaskin, totalt ubrukelig, du komprimerer bedre bedre med å tråkke på massen, kan muligens erstatte plentrommel om du skal legge plen, ellers ikke brukelig, 100kg har bruksområdet som f.eks komprimering oppå belegningsstein,komprimere tynt singellak til legging av stein i hagen,eller små områder uten noe særlig trafikk,og ikke noen form for bil trafikk. Skal du komprimere pukk,kult osv, er det størrelser fra 250 kg som gjelder, jeg foretrekker 500kg til komprimering av områder det skal bstein eller asfalt på, da unngår man dype hjulspor med tiden, helst kanskje enda større viroplate,eller valsetog.
Signatur
   #10
 22 346     Akershus     0
Kjøpte meg en vibroplate for en liten stund siden. Vurderte en 60 kg, men den var meget lett. Bare å ta under armen å gå. Jeg kjøpte en som var det dobbelte...

Blir vel omtrent som gravemaskin på 1,5 tonn Wink