492    16    0  

Tips til formsydd pressening til tilhenger

KE
 3 347     Hordaland     0
Hei, har en liten tipphenger med nettingsider som jeg vurderer å skaffe presenning til?

Er på jakt etter tips til hvordan presseningen bør utformes.

  • Trenger bøyler for å hindre vann å legge seg på toppen, har dårlig erfaring med bøyler som bare ligger løst, men det er fint om de kan spennes fast på en enkel måte og gjerne uten bruk av verktøy.

  • Fronten har jeg ikke behov for å åpne så den kan sikkert gå i ett med toppen, men sidene ser jeg for meg å kunne løsne under lasting, samme bak.

  • Kunne kanskje vert greit med en løsning for å ha materiale stikkene ut bak, enten over nettingen eller over karmen bak.

  • Hva med lufting, det er vel greit at det er lufting noe steder slik at fuktighet kan forlate hengeren?

  • Hva med polstring i hjørner, løsning for å "kneppe" sammen og fester for tau eller tilsvarende, mener å ha sett slike strammereimer istedet for å tre tau gjennom huller.

  • Andre ting jeg kan ha brukt for?TSt
   #1
 10 231     0
Se på en Tysse proff presenning. Jeg har tilhenger som står ute og presenning har vært på i allefell 14 år. Her er det stålbøyler, hadde først alu men de kollapset under et stort snøfall. Presenning må sys i hvis en skal få noe som ikke "flagrer" og blir tett nok. Siden det er netting sider du har tenkt å få dekket er det egentlig en kapell presenning du skal se på som utgangspunkt. Hos Tysse er det et støtte beslag til bøylene over men de holdes bare nede av duken over. Ser noen kjører med bøyler på uten presenning og det kan være farlig, de kan hoppe opp i en hump.

Skal en ha midlertidig tildekking for noen turer, noe jge bruker hvis jeg har for høy last (har høye karmer så trenger det vanligvis ikke) bruker jeg en kraftig presenning med lastenett over, et slik som er litt elastisk. Brette presenning slik at den er utenfor lemmene før en legger på nettet. Både denne og standard løsningen med topp presenning har hold det tørt i 99% av tilfellene. Har opplevd kun lekkasje ved høy karm bak, er tipp på henger så den skjøtes bare ved å sette et element oppå uten skjøt slik som på sider og foran. Med topp presenning er det strikker på kantene. Det pleier å tørke opp i henger selv om den er våt når den får på presenning selv om den slutter ganske tett. Blåser vel litt inn av sprekker og kanskje inn over kanten under presenning av og til.
KE
  (trådstarter)
   #2
 3 347     Hordaland     0
Takk for svar, hengeren min ser ut som bildene under. Det er en permanent løsning jeg er på jakt etter, som sitter på hele tiden.
Veggen foran er fast, nettingen på siden kan vippes ned (og tas av), nettingen bak vippes opp og blir liggende å hvile langs toppen. Karmene på siden og bak kan vippes ned selv om nettingen er på, det er løse søyler i bakre hjørner som holder nettingen.

Jeg ser ikke for meg at sidene kan fjernes når presenningen er på, da vil ikke bøylene ha noe å hvile på lenger.
Derimot kunne jeg tenkt meg at nettingen bak kan betjenes, gjerne ved å kneppe opp presseningen i toppen, vippe opp nettingen og kneppe på igjen presenningen over nettingen som hviler på toppen.
Jeg ønsker også å kunne vippe ned sidekarmene selv om presenningen er på. Jeg ser igrunn for meg at presenningen dekker hele hengeren, altså ned over karmene, gjerne over reservedekket også.
Hva med innfestning, ser de selger slike gummistropper ment for kapell, er dette noe bra eller er det andre løsninger som er bedre? Hengeren har kroker på undersiden.

Tips til formsydd pressening til tilhenger - dcdd3e09b1394c8fa412b5eafeb81d46.jpg - KE
Tips til formsydd pressening til tilhenger - 27c9f868448d4688b19e9f8d5fa3c046.jpg - KE
Tips til formsydd pressening til tilhenger - 34-182_xxl_1.jpg - KE
HSt
   #3
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Det vanlige er strikk i maljer i kanten, men med større vindfang så kan jo gummidtropper være en fordel.

Det bli jobbsomt å feie av snø på en så høy henger. Selv med bøyler så pleier ikke snøen å skli av.
KE
  (trådstarter)
   #4
 3 347     Hordaland     0
Snø er sjelden ett tema her jeg bor, men det kan fort samle seg is på toppen om det ikke renner av så bøyler er ønskelig. Strikk har jeg hatt på flere Tyssetilhengere og det er jeg ikke spesiellt glad i.
HSt
   #5
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Jeg har strikk fra båtbutikken Malfix den har holdt i mange år, men stemmer at orginalstrikken hadde ikke så lang holbarhet.
KE
  (trådstarter)
   #7
 3 347     Hordaland     0
Ja har tenkt å kontakte firma men er ute etter tips før jeg bestemmer meg for løsning med henger. Sendt forespørsel til ett firma jeg har brukt tidligere. Jeg vil helst kunne ha presseningen på hele tiden så lenge den ikke står i veien for lastingen.

   #8
 471     Trondheim     0
Du kan jo sjekke hvor disse får formsydd sine presenninger? Denne er på en grindhenger:
https://brukthengeren.no/tilhengere/tredal-t-12-bblg/

Ellers ville jeg ha sjekket:
Norena Presenning
Rantex Flaarønning AS
HSP: https://www.akematta.no/tilhengertrekk-og-varmepumpetrekk
PVC Products: https://pvcproducts.no/produkt/tilhengerpresenninger/

Googlet også PVC Tilhenger og fant disse:

https://toppfritid.no/tilhenger/tilbeh%c3%b8r/presenninger/presenning-h%c3%b8y-2-5m-for-nettingkarm-m%c3%a5l-247x145x70cm-forsterket-pvc-duk-108004-p0000012019

https://www.sulamitten.no/products/kapell

La oss vite hva du valgte og pris da? Jeg skal trolig kjøpe det samme en gang i fremtida Smile
KE
  (trådstarter)
   #9
 3 347     Hordaland     0
Takk for tips andy2. Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen hvordan presenningen må se ut.

Hengeren min er som bildene i post #2
Som du ser på bildene kan de to sidegrindene løsnes i toppen ved å trekke ut to splinter, den er hengslet nede og vippes ned slik at den henger som på bildet. Den kan da løftes av om man ikke ønsker å ha den med.
Sidekarmen kan også enkelt vippes ned og hensles av på samme vis om man trenger økt bredde på tilhengeren, denne kan også vippes ned selv om grinden er montert, da får man tilgang til bunn uten å fjerne noe annet.
Bak er grinden hengslet i toppen og vippes over og frem, den blir da hvilene på toppen som på bildet. Man kan kjøre med den vippet fremover så lenge venstre grind er på plass, den har lås og holder bakgrinden på plass. Da kan man ha materiale liggene ut over karmen bak.
Karmen nede bak kan vippes ned eller fungere som strølem.

Alle de nevnte funksjonene på hengeren er gode å ha, det gjør bruken av hengeren raskt og praktisk. Så til utfordringen: Hvordan utforme en presenning som ikke frarøver meg for mange av disse mulighetene? Tilgang fra siden er det som er enklest i det fleste tilfellene. Har lånt en henger tidligere og synes det er mye styr med å ta av og på presenningen. I tillegg må jeg ha noe form for bøyler om jeg skal ha presenning på, og bøylene hindrer meg i å åpne sidegrindene. Eventuellt måtte jeg hatt noe bøylearrangement som går mellom hjørnene eller noe sånt.
   #10
 471     Trondheim     0
Dette er jo mange kapellhengere til semitrailere som har samme type utfordring med full sideåpning og bakåpning. Mange har ei "gardinskinne" i toppen, og skyver sideveggen fremover/bakover. Kalles gardintrailer/gardintralle. Du kan google det for inspirasjon.
Kontakt de som driver med kapell/påbygg til lastebil. Men tror dette kan koste mer enn det smaker.
Tips til formsydd pressening til tilhenger - Gardintrailer.JPG - andy2