125    5    0  

Åndedrettsvern - hvilket filtersystem anbefales?

 10     0

Jeg er på leting etter hel- og halvmaske i forbindelse med at jeg må gjøre en del jobb i kjelleren. Skal både pigge opp gulv og fjerne asbest. 

Basert på hva som virker å være best tilgjengelig i Norge er det 3M, Moldex, Sundstrøm og Honeywell som er aktuelt. Jeg ser det finnes dyrere og kanskje bedre, men jeg kan ikke forsvare prisen når det ikke er til proff bruk. Billige 3M kopier fra Kina med varierende kvalitet og enda mer tvilsomme filter er imidlertid ikke interessant.

Så, hva er det som er best pris/kvalitet/brukervennlighet? Hva anbefales, eventuelt hva som bør unngås? 

Hvilket åndedrettsvern anbefales?

  • 3M
  • Sundström
  • Moldex
  • Honeywell
  • Annet


   #1
 686     klippdalen     0
bruker 3m på på jobb når jeg er innom asbestlokasjoner (gamle telefonsentraler, bytter filterelement hver gang)

hjemme har jeg honeywell, kjøpt på jula. med støvfilter når jeg driver med "støvete" ting. og løsemiddelfilter da jeg driver med denslags tullball Smile


begge funker fin fint. de andre du nevner har jeg ingen erfaring med

men. ikke spar på penga når det kommer til asbest iallefall
Signatur
   #2
 567     0
Jeg kjøpte meg Sundström SR 200 i forbindelse med pigging av betong i kjeller for ett år siden. Veldig fornøyd. Behagelig å ha på, lav pustemotstand, den er laget slik at den ikke dugger (jeg svetter en del når jeg jobber hardt og det meste annet av briller etc. kan jeg normalt bare glemme pga dugg) og godt og vidt utsyn. Etter noen minutter glemmer du at du har den på. Ikke noe problem å pigge/bære betong i en hel arbeidsdag med denne masken.

Jeg bruker forfilter før P3-filteret, og skifter forfilteret jevnlig, senest etter en arbeidsdag. Da holder hovedfilteret mye lenger.
   #3
 94     Kristiansund     0
Jeg har brukt denne mot steinstøv, og synes den er behagelig i bruk.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 10     0
Takk for erfaringene. Har kikket mer på det nå, og tror jeg må legge vel så mye vekt på hvor mye filter koster, spesielt filter til 3M ser ut til å koste en del. Jeg har vært litt skeptisk til måten Sundstrøm fester filteret til masken, men det er det kanskje ingen grunn til når de får gode tilbakemeldinger.
Siste redigering: 28. april 2020 20:02:55 av Maskinen
   #5
 2 583     I huset mitt     0
Sundstrøm maske er glittrende, min har doble ventiler så veldig lettpusta og behagelig å ha på.