10 825    21    0  

Bruk verneutstyr..

 1 307     Hardanger     0
Kom akkurat tilbake fra legevakten og skriver nå innlegg med 1 øye. Det er igrunn ganske slitsomt. Kjøre bil var heller ikke noe videre.

Oppfordring: Hvis du skal bruke flisefres eller annet hurtiggående utstyr: Bruk vernebriller, selv om du "skal nett bare ørlite grann justering her.."

Signatur

   #1
 2 263     0
Hadde linser hjulpet? Jeg er hvertfall dum nok til å tro at det hjelper når jeg er for sløv til å dra frem beskyttelsesbriller. Brukte vinkelsliper en gang, og merka ikke noe. 3 dager etterpå hadde jeg linsekontroll,  brukte samme linser enda. Optiker lurte veldig på hvordan det hadde seg at hele linsa var rusten.. Hun spekulert i jernpartikler i vannet fra gamle rør, jeg holdt kjeft :)
Har blitt flinkere nå ihvertfall :)
   #2
 22 346     Akershus     0

Optiker lurte veldig på hvordan det hadde seg at hele linsa var rusten.. Hun spekulert i jernpartikler i vannet fra gamle rør, jeg holdt kjeft Smile
Takk, jeg trengte en latter.
   #3
 4 111     Akershus (Follo)     0

Hadde linser hjulpet?


Hvis linsa dekker hele øyet kanskje? Men er det vanlig?

Jeg fikk en påminnelse selv for noen dager siden. En liten forglemmelse med fresen sendte en 50mm kutter med ilgang gjennom emnet i 1mm kuttdybde. Det hørtes jo ganske (egentlig veldig) røfft ut så jeg snudde meg mot fresen. Dumt! En stor glødende spon landet på leppa! Det gjorde vondt, så jeg dyttet den vekk med tunga, dermed fikk den også brannsår! Og jeg hadde bare lesebriller på, ettersom jeg stod og glante på skjermen. Så der hadde jeg flaks i uflaksen (uvettet?). Jeg må se å få meg vernebriller med korreksjon!!!

Også et eksempel på at "skal bare" ikke er holdbart. Det er kanskje ikke tilfeldig at det er nettop når man er sløv med verneutstyret noe skjer? Det kanskje nettop da man rett og slett er sløv og gjør andre feil som tilsier at hodet burde vært pakket inn i hjelm, briller og hørselvern.


Signatur
   #4
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
En annen ting er og ha skikkelig belysning.

Og bruk føreskinne på bordsager/bordfres ol. Fikk nær kontakt selv i sommer.... Tongue
   #5
 797     Nes, Akershus     0

Kom akkurat tilbake fra legevakten og skriver nå innlegg med 1 øye.
.....


Auda? Er det lov å si god bedring, eller ble dette en permanent greie?

Uansett, du har så rett! Og mine herrer, ikke bare øynene, sant? Ørene også! Min generasjon, og den som kommer etter, kommer til å være stokk døve før midlivskrisa alle sammen. :(

Og råtøff kabriolet eller Harley passer så dårlig sammen med høreapparat  ;D

Signatur
   #6
 2 987     Akershus     0
Usj. God bedring, Simpel. Selv om det er tøft med sjørøverlapp foran øyet så er det ikke så praktisk.  ;D

Husk vernemaskene deres også nå, mine herrer. Selv om det ikke blir tur til legevakten så er det kjipt med kols før 60 uten å røyke.
  (trådstarter)
   #7
 1 307     Hardanger     0
Takk, det er ikke noe kritisk. En liten rift i en eller annen øyedel, har tatt av blendingen nå. Og kan fortsette flislegging. Med vernebrillene i lomma nå Smile
Signatur

   #8
 3 997     Oppland     0
Og bruk for guds skyld ikke hettegenser med snor i hetten ved bruk av maskiner!
"Skulle bare" kutte et spor i en metallplate med vinkelsiperen og PANG så stod vinkelsliperen i strupen på meg, heldigvis var det bare en liten vinkelsliper så den hadde mistet nok moment til at den stoppet da den kom fram til halsen.
Jævelig skummelt var det!
   #9
 205     Kolbotn     0
Finnes det vernebriller som passer utenpå vanlige briller, evt vernebriller med styrke?
Jeg ligger godt nede på minussiden, så er avhengig av briller med styrke.
Signatur
   #10
 570     Askøy-Hordaland     0
Du kan jo bruke en skjerm istedenfor briller. Funker ganske bra.
Har selv gått med lapp på øye noen dager etter et lite vinkelsliper uhell, ikke å anbefale.