1 582    18    0  

Hørselvern eller hodetelefoner?

 391     0
Kanskje spørsmålet er litt på siden:
Før lå huset mitt i skogkanten, men nå ligger det samme huset ved en byggeplass. Til uken begynner 3 uker med sprengning fra kl. 07.00 til 19.00, og deretter blir det pigging.
For å kunne ha hjemmekontor uten å irritere meg, har jeg lurt på å skaffe meg støydempende hodetelefoner, og det virker som SONY WH-1000XM3 er best.
I butikken sa de at jeg kanskje heller burde skaffe meg hørselvern, fordi jeg er mer opptatt av å fjerne støy enn kvaliteten på lyden. Når hørselvern også kommer med radio og Spotify virker det som en god idé.
Noen som vet om støydempende hodetelefoner kan være omtrent like effektive mot støy som hørselvern?
Signatur

   #1
 611     Bergen     0
De fleste støydempende høretelefoner tar nok unna det støyet da det ikke er så høyt, men mest irriterende. Jeg kjører gravemaskin i hagen der står det stemplet 93db og veksler mellom peltor sine Dab hørselvern samt noen Jabra move on ear, hørselvern tar selvsagt mest lyd men hodetelefonene fungerer bra. Kommer seff ann på hvilke musikk du hører på. Hos meg går det mest i rock på full guffe.
Har jo åpent kjøp hos flere så kan sikkert teste noen av de.
Over ear demper lyd bedre enn on ear
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 391     0
Det er nok mest rolig musikk jeg hører på. Men sikkert sant at irritasjon gjør at man tror lyden er høyere enn den er. Feks har jo Sony en litt billigere type WH-H900N som sikkert er like bra når man uansett ikke får støyen helt vekk. Kan i tillegg ha ett sett "basic hørselvern" uten Dab liggende. Jeg trenger faktisk et par til snøfreseren, når jeg tenker meg om.
Åpent kjøp var lurt.
En del teknisk å sjekke ut her, feks må vel hodetelefonene være koblet på før støydempingen trer i kraft. 4G på tur osv. Mens basic hørselvern virker i det du trekker de over ørene uten å trykke på noen knapper
Alltid gøy å prøve noe nytt.


Signatur
   #3
 3 042     I huset mitt     0
Tror nok at om man skulle sitte inne hjemme i eget hus med enten hørselvern eller hodetelefoner pga utvendig byggestøy, så er det ikke det som kommer til å bestemme graden av irritasjon. Cool

Skal du ha begrense mest støy av sprenging og pigging så er hørselvern veien å gå. Noise-cancelling tar ofte best jevne lyder/støy, uten å ha testa så mener jeg at eks pigging nok ville kunne høres godt igjennom.

Likevel så er kanskje et par gode over-ear hodetelefoner med noise-cancelling godt, er mere anvendelig ifm turer/trening, etc og kan brukes behagelig lengre enn hørselvern. Sony WH-1000XM3 er knallgode.

Hørselvern til snøfresen kan være av den aller billigste typen, da bruken er begrensa.
   #4
 2 727     Vestlandet     0
Hvis du har tenkt å bruke hørselvern inne over lengre tid - velg et skikkelig. De har gjerne bedre komfort og bedre støydemping, etter min erfaring. Silikon øreropper skal vistnok være ganske behagelige også. Har dem på apotek.
   #5
 34     0
Altså, god lyd blir ALDRI feil. Har første generasjon av Sony sin 1000 serie, og er superfornøyd. Bruker de mest når jeg er på reise, på flyturer osv, men de er helt rå på støyisolering og leverer veldig god lyd. Sett på noe musikk på ett greit volum på de så garanterer jeg at humøret blir noe bedre i tillegg pga lydkvaliteten. Alternativet er jo også å bruke noe in-ear med lyd. Bruker ett par Samsung Galaxy Buds når jeg klipper gresset med en vanlig klipper, og den hører jeg ikke med de trykka inn i ørene og litt musikk på.
  (trådstarter)
   #6
 391     0
Jeg har kjøpt inn et passivt hørselvern, egentlig til jakt, som holder all støy ute. Alternativet var aktivt hørselvern som fjerner geværskudd men ikke stemmer, tror jeg. Var og hørte om Sony sine hodetelefoner. De demper bare suselyd. Hvis feks 50 stemmer snakker samtidig vil man fortsatt høre 15 av dem, de resterende blir til susing. Og man er avhengig av å ha på musikk hele tiden å få lyddempingen. Men tror jeg skal ha et par hodetelefoner i tillegg. Blir jo hyggeligere å arbeide til musikk eller radio.
Signatur
   #7
 3 042     I huset mitt     0
Og man er avhengig av å ha på musikk hele tiden å få lyddempingen.

Må ikke ha på musikk. Man kan også velge i appen om de skal slå seg automatisk av etter en stund eller være bare på.

   #8
 100     0
Jeg har et par Peltor WS5 på jobb. Tror de koster rundt 2500,-. De er ikke digg å gå med en hel dag. Hodetelefoner i samme prisklasse er milevis bedre å ha på, og med en lydkvalitet som er enormt mye bedre.

Jeg hadde _aldri_ vurdert hørselvern til den bruken TS har. Du kommer kanskje/nesten helt sikkert til å høre at det skjer ting i nærheten, men ærlig talt. Det får være grenser for å lage styr for 3 uker med jobbing. Hvis støynivået er så høyt, da får utbygger sette opp en midlertidig støyskjerm.
  (trådstarter)
   #9
 391     0
Byggefeltet er i startfasen. Støyskjerm er forespurt blant naboene, men ble avslått. Men nok om det. Folk reagerer ulikt på støy.

At lyddempingen på hodetelefoner kan stå på uten å ha på musikk gjør det mer aktuelt, og at de er mer behagelige å bruke enn hørselvern.
Sikkert greit at støydempingen ikke er 100%, for jeg vil gjerne høre varselsignalet før sprengningen:)
Signatur
   #10
 3 163     Asker     0
Støydemping i hodetelefoner tar bare støy som er mer eller mindre kontinuerlig. Flymotor (litt), støy fra PC vifter etc. Bank, smell og snakk har de liten eller ingen effekt på. Årsaken er at de lytter med mikrofon, predikerer fremtidig lyd og kansellerer den. Et dunk, snakking etc tar de ikke. Da er hørselsvern eller ørepropper bedre.
Signatur