12 236    10    1  

vernebukse for vinkelsliper

 3     0
Hei

Jeg har nylig lest at vinkelsliper er det verktøyet som gir flest skader. Når jeg selv bruker vinkelsliper har det slått meg at dette kan være skikkelig farlig.

Jeg bruker selvsagt vernebriller, men hvis vinkelsliperen skulle glippe går den fort i beina. Jeg har derfor forhørt meg litt rundt om det finnes vernebukser for vinkselsliper. Kanskje vernebukse for motorsag duger, men det får jeg ikke svar på. Skulle kanskje tro at en vinkelsliper med f.eks. et diamantblad kan kutte seg bedre gjennom en slik bukse, men det aner jeg ikke.

Ideelt sett kunne jeg tenkt meg et slags "forkle" man kunne spent på seg. Så slapp man å gå rundt i en svær vernebukse når man kun skal bruke vinkelsliperen en gang i blant. Men uansett; er det noen som vet om vernebukse for vinkelsliper?

Er helt ny på dette nettstedet so be gentle please.

   #1
 1 076     1484     0
Vernebukse for vinkelsliper fins neppe. Vernebukse for sag, har veldig liten virkning. I tillegg er den i NYLON utvendig, som spruten kjapt vil brenne seg gjennom.

Solid arbeidstøy i flame retardant stoff ( bomull, impregnert med spesialvæske ) samt lærforkle som brukes av smeder og heste-skomakere er beste tipset jeg har...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for svaret.

Det jeg ser for meg er først og fremst en beskyttelse mot selve skiva for det tilfellet at vinkelsliperen glipper. Da tipper den fort ned i beina.

Må vel nesten legge til at jeg har en forholdvis stor vinkelsliper.
   #3
 1 076     1484     0
Jeg har kappet endel løpemeter med 230mm vinkelkutter, og har ALDRI sett behov for vernebukse.

Vernebriller, lange hansker ( semskede sveisehansker av lær ) og ørevern er en selvfølge...
Signatur
   #4
 149     Vestfold     0
Siste vinkelsliperen jeg kjøpte var det "kick back auto cut" på. Mulig navnet var noe annet men den slår seg av vis du får kick back.
   #5
 1 076     1484     0
Åhh - det har min også. Samt funksjon som skrur av motoren om bladet kiler seg fast. Trodde i min enfoldighet at alle nye maskiner var utstyrt med sånt ?

Jeg har iaf største modellen Dewalt..
Signatur
   #6
 2 263     1
Jeg har lært at man alltid skal holde hele vinkelsliperen til siden for hele seg selv. Hvis den kjører fast og slår så går det bare ut i løse lufta. Det krever en del mer muskel, men da er da beina trygge.
   #7
 340     Nord-Norge     0
Jeg jobber til daglig som HMS rådgiver, og ser daglig folk som jobber mange timer hver dag med vinkelkutter, skjærebrenner og sveise ap.
Det som vi bruker av beskyttelse for de ansatte er godt flammehemmende arbeidstøy.
Verken mer eller mindre.
Hjelm, vernebriller, og hansker er en selvfølge.

Vil faktisk påstå at hvis du har en god gammeldags olabukse av litt tykkelse, vil du klare deg i de fleste tilfeller.

Alternativt kan du gå til innkjøp av flammehemmende arbeidstøy hvis du skulle føle deg usikker.
Men egentlig er det så enkelt som så: Er du usikker, eller føler deg utrygg med bruk av maskiner. La da andre gjøre jobben, eller øv deg opp på enkle oppgaver til du føler deg trygg på maskinen.

   #8
 2 987     Akershus     0
Et skinnforkle er ikke så dumt serru. Har hatt noen nestenuhell med svære sveisehansker og vinkelsliper og tykt skinn hjelper. Motorsagvernebukse er vel konstruert for å kvele motorsagen med fibre så den hjelper neppe.

Så lenge du ikke går i noe som brenner svært fort så er det ikke så farlig om buksa tar litt fyr. Har hendt meg ett par ganger. Som regel skjer det bare når strålen står rett mot f.eks. et buksebein og det blir varmt før buksa tar fyr (som regel brukt mye nylon og bomull). Du merker varmen raskt.

Den beste sikringen er vel å være sikker på det du gjør og planlegge for det verste. Ikke kapp mot foten din eller stå slik at et hogg i vinkelsliperen setter lemmer i fare.
   #10
 1 076     1484     0

Jeg har lært at man alltid skal holde hele vinkelsliperen til siden for hele seg selv. Hvis den kjører fast og slår så går det bare ut i løse lufta. Det krever en del mer muskel, men da er da beina trygge.


Dette er det bare amatører som finner på.
Jeg ser stadig vekk venner som håndterer motorsag, vinkelkutter og annet potensielt farlig utstyr på den måten. En ting som er sikkert, er at det iaf er raskeste måte å lemleste seg på. En motorsag som holdes på strak arm, slår og banker mye mer. Kombinert med at amatøren gjerne gir " lite gass", for det føles "tryggere " er dette rett og slett livsfarlig. En sag skal ruses til maks turtall, før man begynner sage kvister. Da SAGER den, istedet for å " slå av " kvistene. Samme med en vinkelkutter. Hold den i et håndfast grep, kjør den opp på fullt turtall og sett den bestemt ned i arbeidsstykket. Å " holde litt svakt, slik at man rekker hoppe unna om noe galt skjer " gjør bare saken værre. Da er det bedre overlate arbeidet til noen som KAN håndtere maskina...
Signatur