(trådstarter)
   #11
 132     0
Jeg kommer til og måtte legge inn nye sperrer der hvor det nåværende inngangspartiet har vært tidligere. Også kunne jeg i tilegg tenkt meg en ark på sørsiden av huset så for og unngå at taket blir et lappverk av gammelt og nytt så ser jeg for meg at jeg liksågodt kan ta hele taket først som sist.


jaf
   #12
 6,316     tromsø     1
Hva med en skisse...Et inngansparti er "ingenting" ark også.....1/2 av spenn gir dobbel styrke.....tegn en skisse.... Smile
  (trådstarter)
   #13
 132     0
Hvis du ser her http://www.byggebolig.no/index.php?action=dlattach;topic=12556.0;attach=25239;image Så ser du hva jeg mener med inngangsparti. :)

"1/2 av spenn gir dobbel styrke" Den skjønte jeg ikke Tegner skisser gjør jeg mye av men vanskelig å få en fin løsning med tilbygg synes jeg. trenger mest sansylig tilbygg hvis jeg skal ha kjøkken, hovedstue, bad, vaskerom og gang i 1 etg.
   #14
 22,342     Akershus     0
Det å rekonstruere/totaloppusse/nylage eller hva man skal kalle det du vil gjøre er som andre sier ikke lønnsomt med mindre det er legalbegrensninger. Å rive "nestenbrukbare" rom/hele huset kan virke dumt det også.

Min tanke vil være: Hvis du har mulighet til å bygge mere på tomten: Et tilbygg. På denne måten har du et sted å bo mens du bygger, og når du er ferdig har du mere areal som du kan bruke til hobby, lekeplass for unger, lagerplass for Festoverktøy eller serverpark for "Byggebolig" Wink
jaf
   #15
 6,316     tromsø     0
Du har fått mye m2 for 0,5 mill,bare vær forsiktig så går det bra hvis du er møbel snekker....
  (trådstarter)
   #16
 132     0
Hehe ja gode muligheter for å sette opp mere på tomta her. har fått mye for penga syns jeg selv også. Men det er en stor bekymring her og det er badet: ca 1,7x1,2 som ble bygget den gangen de gikk over fra utedo til vannklosett. derfor er badet plassert med inngang i fra vindfanget og er i særdeles dårlig stand. Så her MÅ noe gjøres innen kort tid. Jeg har en misstanke om at det er råte bak veggene på dette badet og derfor vurderer jeg og fjerne hele dette tilbygget som er et heller dårlig byggverk. Tror nesten det er bedre enn å prøve å pussen opp dritten. Men hvor og hvordan kan jeg bygge på igjenn huset for å få det penest mulig.
jaf
   #17
 6,316     tromsø     0
Det fikser du lett,.....rør fra OBS....og svensk bruksanvisning......har selv byttet "alt". Smile

  (trådstarter)
   #18
 132     0
her er foresten en veldig enkel skisse av utgangspungtet mitt, etter at jeg ribber det nåværende altså 1,5etg 7,5x7,5m Sidene du ser på bildet er de mest aktuelle plassene å plassere en inngang evt. nytt tilbygg med inngang.
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - Utgangspungt 3d.jpg - fishe
  (trådstarter)
   #19
 132     0
Det er lov og leke med sketchupmodellen hvis noen vil og legge den ut igjenn Wink grunnen til at jeg ikke tegner den mer avansert med vinduer og dører enda er at jeg tror jeg blir litt mer kreativ før jeg gjør det.
jaf
   #20
 6,316     tromsø     0
Et inngansparti krever ikke mye bæring......La det gamle taket stå.....Det vil overleve i 1000 år.....Forsterk innganspartiet på 2m?