(trådstarter)
   #21
 132     0
Nå har jeg sittet og tenkt litt og prøvd nye varianter. Kom fram til en løsning når jeg satt og tegnet i viseno som jeg er eldig fornøyd med. Foreløbig har jeg tegnet kun 1 etg. I dette forslaget har jeg revet det gamle inngangspartiet og bygd et nytt på 3 x 4m.

Kom gjerne med inspill Smile
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - forslag 1 planløsning.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - forslag 1 fasade.jpg - fishe

jaf
   #22
 6,316     tromsø     0
Det såg bra ut....men hva med å beholde utbygg og kun endre taket slik som du tegnet det....Lag et budsjett på 250 000,- og se om det er mulig...750 i lån er lik mye fritid..... Smile
   #23
 7,686     Bærum     0
Det er dyrt å være fattig. Greit at du ikke vil ha for stort lån, men husk at når du renoverer blir det mange runder til byggsjappa. Her kommer du til å legge igjen mye penger. Jeg har totalrenovert huuset mitt fordi jeg ikke hadde så mye penger når jeg kjøpte og skulle begrense lån (som deg). Huset har blitt veldig bra, men planløsningen er ikke optimal fordi jeg var bundet av det opprinnelige huset og det ble dyrere enn å bygge nytt. Så mitt råd er, gå nøye gjennom det du vil gjøre og ikke bare se på minimumsløsningen, men tenkt 5 år fremover. Sett det opp mot kostnadene med å bygge nytt. Hvis du faller ned på å renovere må du tenke så fritt som mulig. Ikke lapp på gamle løsninger, Endring av planløsning osv lar seg gjøre hvis man bare planlegger godt. Å lufte ideene dine her er en meget god start.
   #24
 1,323     Østlandet     0
Kan du gjøre det meste selv, og har tid til det, så er det mye penger spart. Skal du benytte fagfolk til alt, er det bedre å bygge nytt.

Synes siste tegningen var et godt forslag, men ville vurdert å bygge bredere og med 2. etasje. Prisforskjellen er liten og det ville gitt deg et rom til for en veldig billig penge. Evnt kunne trapperommet flyttes ut i tilbygget.

Det verste er å bygge på, og etter at man har brukt masse penger og enda mer tid, finner man ut at det ble litt for lite!

Er tilbyggene dårlige så er jeg helt enig i at de bare bør rives. Det blir dyrt og enda mer jobb å forsøke å fikse på dårlige saker.
Er takkonstruksjonen dårlig og 2 etasjen skal totalrenoveres, ville jeg vurdert å rive skiten og kjøpe nye takstoler. Enda en gang kan det fort bli både dyrere og mer jobb å fikse på det som er. I tillegg kan du få en mye bedre løsning, både mtp styrke og plass/etasjehøyde.

Lykke til!  Smile
jaf
   #25
 6,316     tromsø     0
Hva med å trekke hele huset 2,5meter i full høyde i lengderetttning...Veldig mye arbeid med slike utbygg og tak.....Firkantet gir mindre arbeid og mindre varmetap...
  (trådstarter)
   #26
 132     0
Takker for alle tips og innspill jeg har fått så langt og håper på flere :)

Har tenkt litt på det og trekke huset ut igjenn i lengden sånn som det er i dag. Har kommet opp med en plantegning som jeg er brukbart fornøyd med. Hva tror dere blir den rimligste løsningen så langt av Forslag A og Forslag B

Et problem med den nye løsningen er at kloakrør fra toalett må flyttes 6-7m. Jeg vet ikke hva slags ekstrakostnader dette vil føre med seg og flytte dritten  Tongue, men hvis noen her inne har peiling vil jeg gjerne høre om det. Legger med et bilde som forklarer dette litt nærmere også.fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - Fasade.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - Flytting av kloakk.jpg - fishe
fishe: Ribbe huset og begynne på nytt. - Plantegning 1 etg.jpg - fishe
jaf
   #27
 6,316     tromsø     0
Nå ser det bedre ut. Firkantet kasse er 50% av arbeidet. Det er avslutninger og start som tar tid.....Forstår ikke helt forskjell på a og b....Hva med å legge innvendig avløp og beholde kloakken inntil videre...(i kjeller).Det svarte avløprørene er enklere en lego å plugge sammen.(klarer du å montere takrenner så klarer du det)Engenltlig klarer du kaldt og varmt også når den tid kommer.... :)Rørene koster 59 kr/m på obs ;D

jaf
   #28
 6,316     tromsø     0
Er du møbelsnekker klarer du å lage et bad for 20 000,-.
  (trådstarter)
   #29
 132     0
Hehe. Forslag A er det første jeg kom med der hvor det var vinkel på huset. Det siste innlegget er tegninger av Forslag B. Jeg tenkte tanken på innvendig avløp jeg også siden jeg har kjeller under hele gamle tømmerkassa, men er det noen regler som sier noe om hvor mye helling det må være på disse rørene?

Legge varmt og kaldt selv?? er det lov?

På badet tenkte jeg å ha Våtroms gulvbelegg på gulvet (har folk som legger dette og vi selger det der jeg jobber) Og Alloc Wall & Water på veggene. Dette selger vi også der jeg jobber. Tror dette er en enkel og rimelig måte å gjøre det på.

Har desverre ikke tilgang til så mye snekkermaskiner som jeg skulle ønske for å lage inredninger selv, men kan jo få til en avtale om lån av snekkerverksted av en lokal møbelsnekker.
jaf
   #30
 6,316     tromsø     0
Enkel innredning fra IKEA og toalett og dusj,toalett fra IFA eller noe annet kvalitet...Avløpsrør skal ligge praktisk talt vater...1cm på meter. På varmt og kaldt så legg skjøter på rom med sluk(strekk kaldt rør i kjeller). Spar ikke på stoppekraner...har selv på vaskemaskin,dusj,osv. Gamle hus har ofte bare 1 fastrustet i hagen.....Skiftet selv rør med trykk og sprut i kjøkkentak..(useriøst)Det gikk bra med hånduker osv... ;D Får du ansvarsrett for utbygg så kan du jo prøve å få lov å legge badet selv. Prøv å framstille utbygget som en enkelt vedtak som du behersker selv...(håper du har fagbrev) Forsikring dekker ingenting uansett når badet ditt er eldre en 15-20 år...Forkortning,egenandel....osv. Utfordringen din er jo å få prosjektet i land med 200-300 tusen i kostnader. Koster det 2-3 millioner går du kansje med kjempetap. Vet ikke hva hus er verd der det står...Riv det gamle badet når det nye er ferdig..