38,316    108    2  

Føler vi har fjernet mye, men...

 364     Omegn     0
Har nå tegnet oss gradvis nedover, men føler ikke vi kan kutte mer nå. Vedlagte tegning er på millimeterpapir, så dere ser målene ut fra det. Huset er 15x10 nede og 15x8 (pluss arker). Dette er innvendige rom-mål og vegger vil da komme i tillegg.

Er vi for rause her? Hva kan vi knipe inn på? Hadde jo drømt om kino også, og i så måte vil det evt komme i en kjeller, men etter samtale med Blinkhus i dag, så bør vi etter TEK10 beregne ca 19000 pr m2, og da blir det plutselig voldsomt.

Setter pris på alle innspill.
Føler vi har fjernet mye, men... - Hus.jpg - DonThomaso
Signatur

   #1
 992     Østlandet     0
Forstår jeg deg rett i at du ser for deg 15x10 + 15x8 innvendige mål? Dette blir 270m2 boligareal.

Hvis jeg har forstått deg rett, blir dette et hus større enn de fleste ser seg råd til - så, ja dette blir dyrt til 19.000 per kvadratmeter. Jeg tror også at utbyggeren vurderer de 19k ut i fra husets bruttoareal, så 270x19k vil være for lite.
   #3
 344     Huset mitt     0
Personlig syns jeg det går veldig mye areal til Grovinngang, grovkjøkken, teknisk, vaskerom samt gang i 1. etg. Dette ville jeg prøvd å kna om. Det kan være lurt å spandere noen timer hos en arkitekt og få han til å komme med noen gode løsninger på arealutnyttelsen. De kronene dere bruker der kan fort spares inn i mindre areal og dermed lavere byggekostnadder.
   #4
 365     trondheim     0
Jepp, enig med den over her. Få det litt "knadd" om. Få til litt garderobeplass i deler av der teknisk rom er inntegnet. Grovinngang pluss i tillegg grovkjøkken/vaskerom....slå sammen til ett rom kanskje.

Med bad i 2. etg. lagt litt over vaskerom så kunne det vært integrert skittentøyssjakt hvis en vil ha det ekstra praktisk. Treningsrom veldig lite......kan f.eks en del av ett av kontorrommene nyttes til å være treningsrom samtidig?

Er tegningen basert på en spesiell hustype dere tenker på?
  (trådstarter)
   #6
 364     Omegn     0
Er jo det som er så jævlig, vi så i utgangspunktet for oss dette huset, og fasademessig blir det nok slik, men innvendig lages alt fra scratch.

Vi er to personer foreløpig, muligheter for 1 til på sikt, i tillegg til 2 katter.

Har også drømt om en kino når vi først skal bygge, men da må vi også bygge med kjeller, og de teller jo også med? Om vi da ikke bygger med råkjeller fra starten og fyller ut der på sikt?

1 soverom for oss 2 oppe med direkte utgang til veranda, gjesterom kan joo brukes som "boder", ihvertfall inntil videre, og barnerommet blir jo soverom når den tid kommer.

Madammen er lærer og elsker å sy, så kontoret trenger hun. Og teknisk er jeg redd for å sette for lite, da... Balansert vent, vannbåren i alle rom, varmepumpe (bergvarme), sentralstøvsuger, sikringsskap, nettverkspunkter til alle rom... Kan vi klare oss med et mindre rom?

Hadde oss sett for oss LED, men vurderer å droppe dette lett nå for å få ned kostnadene. Da skal jeg jaggu meg heller greie å bytte ei lyspære innimellom.
Signatur
   #7
 8,022     Bærum     0
Kan gjerne synse i det vide og brede, men hva er du egentlig på jakt etter av svar - bedre løsninger på de prioriteringene dere allerede har gjort?

Syns det virker som mye areal i 2 etg går bort i en lang gang...
Hva er et grovkjøkken? Der du baker bare de grove brødene ?  ;D

Treningsrom? Skal du først ha et treningsrom som vil bli brukt fremstår det som alt for lite. Ville droppa det og prioritert et ekstra soverom.

Angåede LED - kjør på med Gu10 halogen og sett inn Gu10 led pærer etter hvert?

   #10
 576     Hordaland     0
Hyr inn en arkitekt ja. Vil spare mye på det og få det sånn dere vil ha det. Virket som et alt for stort hus i mine øyne.  Vi er 2 voksne 2 barn, 2 hunder og 1 katt og klarer oss godt med et lite hus i 2 etasjer med en grunnflate på 55m2. Men så er det et småbruk med diverse uthus osv da.