8,454    12    0  

Hvorfor alltid trapp til 2. etg i inngangspartiet ?

 52     0
Hei.

Etter å ha studert planløsninger fra stort sett alle husleverandører i Norge er det en liten ting om både forundrer meg - og irriterer meg.

Nesten alle hus har treppen opp til 2. etg (eller ned til kjelleren) i gangen eller entreen.
Hvorfor er det slik?
Er dette av praktiske årsaker, eller har alle arkitekter gått på samme skolen  :)

Jeg kan godt tenke meg trappen opp til 2. etg plassert i kjøkkenet f.eks....er det merkelig?...noen som har en slik uvanlig løsning i dag?

Kan noe hjelpe meg litt på veg her...

/Ida
Hvorfor alltid trapp til 2. etg i inngangspartiet ? - kine_plan1.jpg - blomsterida
Hvorfor alltid trapp til 2. etg i inngangspartiet ? - ok.jpg - blomsterida

   #1
 323     0
Hei!
Ja, det kan en tenke litt på.
Jeg bygget huset Granåsa 4 fra idehus og siden jeg hadde mulighet til det, tegnet jeg om huset.
Ene løsningen jeg gjorde var å snu trappen fra stue til kjøkken og jeg angrer ikke.
Jeg satte også opp vegg i trappegangen nede for å hindre kulderas og lyd fra 2.etasje.

Gangen er på en måte hovedåren i huset hvor mesteparten av trafikk møtes, hvertfall i tradisjonelle hus og det er vel det de fleste arkitekter tegner etter.
   #2
 366     0
Her er våre plantegninger, vi bygger Lyngheim fra Bolig Partner, og har ikke trappen i entreen.
Hvorfor alltid trapp til 2. etg i inngangspartiet ? - Boligpartner_Lyngheim_1.jpg - Malin
Hvorfor alltid trapp til 2. etg i inngangspartiet ? - Boligpartner_Lyngheim_2.jpg - Malin
   #3
 223     0
Enig med deg.  Vi har studert mange norske hukataloger, og de forskjellige løsningen er veldig like hverandre, bl.a. det du nevner om trapp i gangen.

Vi hentet mye inspirasjon på www.houseplans.com og www.homeplans.com som begge har et godt utvalg av amerikanske løsninger.  Selvfølgelig mye som ikke passer i norske hjem, men også endel som nok kommer mer og mer her hjemme, bare se på wic (walk in closets) som etterhvert har begynt å bli et kjent begrep her på berget også.

Vi har tegnet huset selv, med bl.a. trapp i kjøkkenet som en av de løsningene som ikke er så vanlig her hjemme.  Skal bli spennende å finne ut hvordan det blir i praksis.. :)

Mvh
F
Signatur
   #4
 174     0
Har sittet og grublet litt på hvorfor det er sån med de trappene. Det eneste jeg kan tenke meg kanskje kan være grunnen er dette. Ved å plasere trappen ned ut mot døra, blir trappen en mer efektiv rømningsvei. Man løper ned og rett ut. Har man trappen vendende ut mot kjøkkenet så løper mann rett ut mot det rommet hvor de fleste husbrannene starter.

Hvis man ser på Malin tegning, tar det litt på husk kan ikke se det når jeg skriver innleget.  Så ser jeg flere ting som støtter litt det jeg sa. Selv om det er trapp som vender vekk fra gangen/halen, er det fortsatt trapp nede i halen. Soverommet/kotro oppe er ikke avhengig av å bruke trappen i stua som rømningsvei.

De husene som jeg har sett på på de nettsidene som fgunder skrev om har så og si alle trapp i gangen. Dersom det er en trapp til i kjøkenet så er det somregel en ekstra trapp.  (Understreker at det er de jeg har sett på da. det er tusner av hus der og vi har sikkert ikke samme søke kriterier)
   #5
 13     0
Trappene er gjerne plassert midt i huset også, pga høyeste punkt i tak- konstruksjonen. Trapp opp til en annen etasje krever ståhøyde på toppen av trappen og mange husprodusenter har jo skråtak i annen etasje.  :-\
ivo
   #6
 496     0
"Midt i huset" kan jo også være i enden, nær gavlveggen. Jeg har sett løsninger der du kommer opp i 2.etg. i enden av huset, men der det er full takhøyde.
   #7
 468     0
Jeg synes det er greit å ha enkelte områder i huset med "gjennomgangstrafikk" og andre mer rolige deler. Derfor passer det bra å ha trappen i hallen, og heller skåne stue/kjøkken fra trafikken.

   #8
 1,292     Ålesund     0
Det har jo også tradisjonelt sett vert greit og få lukt alle dørene på kjøkkenet pga. stekos f.eks. hvis man steker fisk.. Det kan jo også være en grunn til at trappen sjelden har vert plassert på kjøkken.. Men med dagens åpne kjøkkenløsninger, og mye mer effektive avtrekksvifter, så er jo ikke det mye grunn lenger..  Smile
   #9
 128     0
WOW!!!
Supert hus dere har valgt Malin!
Lyngheim fra Bolig Partner falt skikkelig i smak hos meg!
Ikke veldig ulikt vårt i planløsning, men det var egentlig kult å bytte om å ha vaskerom i samme etg som soverommene og kontor i nærheten av kjøkken! genialt! Nesten kjipt å finne ut av slikt når bygging er igangsatt...hehe
Signatur
   #10
 7     0
hEI.

hAR DERE FERDIG BILDER AV HUSET DERES?Mistet dere ikke noen soverom siden dere flyttet trappa?

Tina