(trådstarter)
   #52
 147     0
Takk for innspel! Synes sjølv også det vart mykje betre no.

Eg er inne på tanken om det let seg gjera med ein liten utleigedel i første etasje. Dette vil hjelpa ganske mykje mtp ekstra inntekt, og slik eg tenkte det, blir det fort gjort å bygge tilbake til ordinært hus dersom det skulle bli snakk om barn i framtida.
Tanken går ut på å setja opp ein vegg slik som "Børhaug" beskriver mellom bad og vaskerom (eventuellt med låst dør, mtp seksjonering av bustad...?) Vegg mellom stove og sov 3 blir fjerna og kjøkken og spiseplass blir plassert der. Inngangsdør blir via terrassedør. (som sjølvsagt får låssylinder og det som trengs for å fungera som inngangsdør)
På den måten får eg 50m2 med utleige som er fort gjort å bygga om, og som ikkje utgjer så mykje meir ekstrakostnader under bygging, enn nokre ekstra gipsplater og eit ekstra kjøkken.

Men korleis er det med reglar for slikt? Må eg søka om å bygga med utleige (Byggesøknad på ordinært hus er godkjent...)? Eller slepp eg det sålenge eg har dør mellom min del og utleiedel, då eg på den måten leier ut del av egen bolig? Må utleigedel meldast inn med egen adresse også dersom det blir rekna som del av egen bustad?

Innspel til Planløysing og Fasader -  - Imzw
   #53
 3,885     Asker     0
Du kan leie ut et hvert rom som er lovlig opphold. Begrepet «lovlig utleiedel eksisterer ikke og er bare forvirrende. Å leie ut på den måten du skisserer er som å leie ut et rom i en leilighet man selv bor i.

Man har videre separate boenheter (som kan seksjoneres potensielt) som krever en masse ting. Ink to strømskap, separat ventilasjon, gass+brann+lyd issolering etc. Tenk på det som en tomannsbolig. Dette er noe helt annet enn å leie ut i egen bolig, og krever søknad.
Signatur