11,885    60    1  

Innspill på Planløsning

 22     1
Hei

Vi er en familie på tre som skal bygge vårt første hus (har hatt 2 hus før, men vil nå lage vårt eget). Tomten vi har kjøpt er i et område med bare nye hus, og leiligheter i funkisstil. Tomten er på 640m^2, og ikke noe utsikt vi trenger å ta hensyn til. Krav til hus er inntil 40% utnyttelsegrad  på tomt, med Flatt eller 15% vinkel på taket.

Vi holder på å lage plantegningene på huset vårt, og blir veldig glad for innspill og kommentarer til det vi har kommet fram til. Er i kontakt med et byggefirma som har laget 1 utkast til plantegningene, men jeg var ikke fornøyd så tegnet de litt om.  Vil gjerne høre her før jeg skal i møte med dem.

Mvh
1gangsbygger
Innspill på Planløsning - Hus_1etasje.png - 1gangsbygger
Innspill på Planløsning - Hus_2eatsje.png - 1gangsbygger

   #3
 467     0
Linken førte meg bare til startsiden... Pass på å kopiere linken når du er inne i ditt eget prosjekt. Eller det kan handle om at prosjektet er innstilt på "privat" og ikke "offentlig" (under egenskaper/properties).
Signatur
   #4
 912     OSLO     0
Jeg er skeptisk til å kunne se baderomsdøren fra sofakroken i moderne hus med balansert ventilasjon. Du kan forvente å høre nesten absolutt alt som foregår der inne.
   #5
 705     Vestlandet     0

Jeg er skeptisk til å kunne se baderomsdøren fra sofakroken i moderne hus med balansert ventilasjon. Du kan forvente å høre nesten absolutt alt som foregår der inne.


Man kan få tette dører i nye hus dersom man har ventilasjon via taket. Slik slipper man at huset blir så lytt.
  (trådstarter)
   #6
 22     0
Her er linken igjen :

http://planner.roomsketcher.com/?ctxt=rs_com#/?pid=1534987

TonyG:  Dette er en av tingene jeg har vært usikker på.  Har lurt på hvordan  plassere Badet i forhold til at det skal være litt "privat". Altså at det ikker er synlig fra sofakroken som du sier.  Har ikke kommet med noen god løsning ennå. Så er åpen for forslag dersom du hr noen.
   #7
 912     OSLO     0
Får fortsatt ikke linken til å fungere, men jeg er ikke kjempeflink med Roomsketcher, så det kan godt hende jeg gjør noe feil.

Står det en sofa på kjøkkenet? Personlig er jeg ikke kjempefan av å ha spisested både på kjøkkenet og i egen spisestue. Det ender opp med et stort spisestueareal som nesten kun blir brukt til jul og andre store anledninger. Kanskje en annen løsning der kan åpne for litt andre løsninger? Akkurat nå ser det ihvertfall ut til å gå bort rundt 50 kvadratmeter på kjøkken+spisestue og det er veldig mye.

EDIT: Fant ut av linken. Var som jeg mistenkte mine Roomsketcher-skills som sviktet Grin

   #10
 912     OSLO     0
Synes du må fortelle litt mer om tankene bak ting her.

Det sofahjørnet på kjøkkenet er den tv-kroken dere stort sett vil bruke? Og så er det et lite sofahjørne i stuen som er sofahjørnet i hjemmet?

Skal noe av verandaen være overbygd? Slik det ser ut nå vil området verandadøren slår ut mot kun bli et gangområde ut til den virkelige balkongen. Da ville jeg heller trukket veggen helt ut og gjort det om til en del av huset, og vært fornøyd med den takbalkongen som blir helt til høyre.

Du har tegnet en sirkel inne på kjøkkenet, men jeg sliter med å se hvordan en rullestol skal komme seg gjennom kjøkkenet og helt bort dit. Skal jeg være helt ærlig ser ting på kjøkkenet fryktelig trangt ut selv uten rullestol. Av personlig erfaring ville jeg hatt minst 100cm og aller helst 110-120cm mellom kjøkkenbenk og øy.

Det med trappen er en ting jeg har lurt på til egne tegninger. Hvor langt ut i trappen kan man begynne å tegne etasje over/under?

En annen liten detalj jeg legger merke til er at veldig mange dører er helt ute i hjørnene på rom. Dette dreper ofte mye areal inne på rommene, da man ikke får brukt arealet bak døren. Ved å flytte de så lite som 70cm ut fra hjørnene blir det plass til skap bak der. Det samme gjelder for bad bare med litt andre mål.

Beklager hvis det blir litt mye kritikk. Dere har sikkert jobbet mye med dette, og jeg vet jo ikke hva tankene bak er. Føler bare at dette burde jobbes ganske mye mer med, og da har vi ikke begynt på underetasjen (som virker litt rotete).

Jeg drar opp en alternativ løsning innenfor de samme yttermålene, så kan vi kanskje diskutere litt fram og tilbake?
Siste redigering: Sunday, August 3, 2014 12:37:43 AM av tonyG