2,232    12    7  

Prisanslag for å bytte ut skråtak med pulttak

 11     0
Vi vurderer å kjøpe en bolig hvor skråtaket i andre etasje er såpass lavt at en mister veldig mye areal. Ved å rive og bygge pulttak får en mye mer ut av huset, men dette koster jo selvfølgelig. Hva bør en regne i utlegg? Jeg vet at dette er omtrent det samme som å spør hva en bil koster, men hva bør en minimum regne med at det vil koste med helt OK+ vinduer, oppgradering av alt elektrisk ++. Grunnflate er rundt 110 m2.
Håper på gode svar!

HSt
   #1
 36,401     Lillestrøm kommune     0
Du er sikker på at du får det godkjent ? Her hos meg er det gesimshøyde som visst er det begrensende og 2. Etg har godt med skråtak for å tilfredsstille dette kravet.
   #2
 24,542     Akershus     0
Kan en vri seg unna gesimshøyde med mansartak?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 11     0
Gesimshøyden er maks 8,5 m. Men jeg tror det kan gå. Fremsiden av huset er vel og merke utgravd pga sokkelleilighet, men jeg har forstått det slik at det er snitt-terrenghøyde som en tar utgangspunkt i når en setter begrensning på gesimshøyde....
HSt
   #4
 36,401     Lillestrøm kommune     0
Din beskrivelse av huset i dag er veldig lik huset mitt

Jeg har ringpermer med arkitekttegninger fra byggeprosessen som er min kilde til til mine vurderinger, men de kan jo ha vært for strenge. Men ser jo at de har hatt flere forsøk før de valgte løsning
  (trådstarter)
   #5
 11     0
Men noen som har omtrntlig prisanslag? Snakker vi fort mer 3 millioner enn 1 million? Det er greit å vite om det er håpløst å få til økonomisk før vi begynner å planlegge for mye....
   #6
 2     2
Hei, vi gjorde denne "øvelsen" for 2,5 år siden. Bygde om et 70-talls saltakhus til moderne og vedlikeholdsfritt funkishus med pulttak.

Vi valgte å åpne helt opp i stuen, bygde mesanin over kjøkkenet, samt et ekstra soverom og TV-rom i den "nye" etasjen. Resultatet ble en vanvittig økt bokvalitet. Fikk en bekjent artkitekt til å tegne det sammen med oss, og søke kommunen. Ble disp-sak pga takhøyde, da kommunens gamle plan ikke hadde skjønt at folk i dag gjerne bygger med skråtak, og særlig på skrånende tomter. 9 mnd behandlingstid og til slutt grønt lys. Kjørte parallelt 5-6 byggentreprenører på anbud basert på befaring og tegninger.

Lærdom:
I slike prosesser kommer det alltid opp "gode ideer" som fordyrer, men også forbedrer prosjektet. Etter som "halve huset" likevel skulle rives, så valgte vi like godt å oppgradere til TEK10-standard på alt (utlekting og etterisolering av vegger) og sette inn Velux-vinduer for overlys, og det angrer vi ikke på, selv om det fordyret prosjektet en god del. Det finnes (?) Enova-støtteordninger for slikt, men må dokumenteres godt.

Vi valgte også å kle huset i grå Møre Royal dobbeltfals stående, for å slippe beising og mye vedlikehold. Totalanbudene sprikte med over 1 million, selv om beskrivelsen var nokså detaljert, og vi landet på en av de som lå i midtsjiktet på pris, men i toppsjiktet på referanser, pluss at de hadde in-house teknisk tegner og byggingeniører. Snølast etc blir noe annet med pulttak, og vi måtte på 40 cm Hunton I-bjelker og noe stål i avstiving av en vegg. Blåseisolerte taket.

Jeg sparte en god del på å trekke alle K-rør selv, etter avtale med el-firmaet. Vil definitivt anbefale fastpris på et slikt prosjekt, all inclusive, med en habil prosjektledelse. Alle tillegg og endringer underveis skal signeres for. Betaling i rater underveis, aldri noe på forskudd, men à-konto etter fremdrift.
I vårt prosjekt sto jeg for avtalte deler av materialkostnadene selv, som et eget punkt i avtalen med entreprenøren. Unngikk dermed å måtte betale for store påslag som de fleste entreprenører baker inn. Skaff deg en god byggmesteravtale med en av de større byggevarekjedene, og du vil ikke tro hvor mye du sparer i materialkostnader! Ikke alle entreprenører vil akseptere at du står for deler eller all materialkostnad, for de priser anbudene stort sett med et påslag. Sluttsummen kommer også helt an på hva dere må gjøre i forhold VVS etc, elektrisk. Vi valgte å båndtekke taket, som ble fantastisk flott. Litt dyrere, men samtidig evigvarende og vedlikeholdsfritt. Andre typiske "ekstrakostnader" jeg kommer på er forlenget pipeløp, 3,5 m Schüko foldedør, ny designtrapp i 3 etasjer, glassrekkverk til mesaninen (latterlig dyrt), samt at all sparkling og maling av vegger og tak ble betydelig dyrere enn hva jeg selv hadde budsjettert med. 140 m2 med ny parkett osv (Boen), slikt drar på litt i totalen når man velger litt dyrere kvalitet. Alt-i-alt endte vi på i underkant av 4 mill, men ny takst forsvarte dette - og mere til. Vi har også fått et tipp-topp moderne og nærmest vedlikeholdsfritt hus, og en bokvalitet som er verdt hver krone.

Sluttregningen kommer helt an på hvilke løsninger du skal ha, kvalitet etc. Selve det byggtekniske (riving og oppbygging) er hovedsaklig en tidskostnad (arbeid), og du kommer vel langt med 1 mill.
Vi kunne helt sikkert ha kommet oss ned mot 2 mill dersom vi hadde valgt enklere løsninger og kvaliteter (droppet etterisolering og dyr kledning etc).
   #7
 681     Bergen     2
Jeg er akkurat ferdig med tilsvarende øvelse, der vi rev 2 etasje lik som den du beskriver, fikk ny etasje med 240 takhøyde over det hele, og w takstoler på 22 grader med kaldt loft. Ettersom jeg er byggingeniør og har endel erfaring med pris innhenting og styring av prosjekter kom jeg greit ut av det. total budsjett på 2.1 millioner ink ny trapp over 2 etasjer, nytt bad, 72m2 integrert solcelletak, 2stk foldedører fra lacuna med 3 lags glass på 3.5 og 4.5m, 50m2 terrasse trekt med sarnafil, alle vinduer i 3 lags med alu, 7stk zip screens, hvorav 4 er for store vinduer på 3+m2, liggende kledning med møre royal dobbelfals med spor. Vi måtte også rive 2m pipe og bygge 3.5m ny pga gjennomføringer i etasjeskille og igjennom tak. utvendig ble det 30m søylefritt glassrekkverk samt 50m2 selvbærende flis. Vi har TEK17 standard på hele huset, men etterisoleringen i 1 etasje var allererede utført og ikke ink i prisen over.
Signatur

   #8
 49     0
VELDIG interessant å lese deres oppsummeringer her, for oss som går og ruger på en tanke om å gjøre noe liknende!! Takk!
   #9
 681     Bergen     0
Jeg skal etterhvert lage en tråd med bilder, så da kan du følge med Smile Vi har bare litt på balansert ventilasjon, sparkling maling og et bad igjen før det er klart
Signatur
   #10
 280     Sandnes      0
Ettersom jeg har ekstremt lyst til å ha pulttak istedenfor saltak (vi får omtrent 70kvm mer plass) er jeg interessert i den tråden din @sgrevskott!
Høyde hos oss vil ikke være noe problem hos oss, såvidt jeg kan se. Med dagens priser (det nylige prisfallet), hvor mye vil det eventuelt koste å bytte ut et ~33 graders saltak med pulttak? Riving av andre etasje og tak kan jeg gjøre selv, så langt det er lovlig. Ny takstein og alt som hører med koster jo fort noen hundretusener....