272    12    0  

Sportsbod delvis i 2.etasje?

 48     Billingstad     0
Kanskje noen har vært bort i dette:

TEK17 § 12-10. Bod og oppbevaringsplass. 2.ledd sier: "Boenheten skal ha oppbevaringsplass eller bod på minimum 5,0 m2BRA for sykler, sportsutstyr, barnevogner og lignende.". Veilederen utdyper litt mer: 
"Preaksepterte ytelser:
- Oppbevaringsarealet på 5,0 m2 BRA kan utføres som én enhet eller deles i to.
- Bod eller oppbevaringsplass må ha lett atkomst for plassering av utstyr som benyttes ute."

Spørsmålet er kan den ene halvdelen av 5m2 være "lett tilgjengelig" for barnevogn og sykler i 1.etasje med ankomst utenfra, mens den andre delen er i 2.easje eller på loftet hvor ski og andre sesongting kan oppbevares? Eller må 5m2 være i 1.etasje (streng tolkning av "lett ankomst")? 
Vi har godt med plass i 2.etasje og helt krise i 1.etasje.

   #1
 6,403     Akershus     0
Vil tro at loft/2.etg er å dra begrepet sportsbod litt langt...

De fleste bodene jeg har vært borti har adgang ditekte utenfra.


.Thag
TSt
   #2
 14,509     0
Det står jo at den kan deles i 2 med spørsmålet er om det fortsatt er samme formål de forutsetter at den skal brukes til. Står det noe mere om dette er det står at den kan deles i 2 ?
  (trådstarter)
   #3
 48     Billingstad     0
Står ikke noe mer. Funksjonen er vel den samme selv om m2 deles i 2 rom. Spørsmålet er om det er faktisk sportsbod de mener eller heller utebod. Det finnes masse sportsutstyr som kan oppbevares oppe, men hvis det er utebod - så er det en annen sak.
HSt
   #4
 36,582     Lillestrøm kommune     0
De kan umulig mene 2 delt utebod bygger en utebod så deles den vel ikke på 2 uteplasser.

Så jeg tolker det dit at er det plass til uteting nær/ved inngang så kan resten være et annet sted i huset.
  (trådstarter)
   #5
 48     Billingstad     0
Nettopp!! det er det jeg håper på, av samme grunn Smile
   #6
 114     0
Jeg vil tro at det er å legge reglene litt på strekk, men det kan kanskje gå. Men hvis det kan være en annen bod i andre etasje, så kan man jo si at garderoben er en sportsbod da?

Jeg lurer litt på noe av det samme. Kan sportsboden i sin helhet være i kjelleren? Entreen er rett ved trappen ned, så det er ganske nært. Ev. kan man si at sportsbod og vaskerom ved inngangspartiet er kombinert?
   #7
 4,193     0
Hvor har du tenkt å ha sykler, barnevogn, ski og annet drit?

Kommunen ser erfaringsmessig veldig lett over om kravene i tek17 er oppfylt, så tror nok du får aksept for selv ganske kreative løsninger.

Samtidig er det upraktisk å drasse sykkelen opp trappa hver dag Wink

   #8
 114     0
Hvor har du tenkt å ha sykler, barnevogn, ski og annet drit?

Kommunen ser erfaringsmessig veldig lett over om kravene i tek17 er oppfylt, så tror nok du får aksept for selv ganske kreative løsninger.

Samtidig er det upraktisk å drasse sykkelen opp trappa hver dag Wink


Jeg jobber faktisk som byggesaksbehandler, og kan skrive under på at vi ser lett over kravene til TEK17. Ansvarlig søker erklærer at bygget er i samsvar med TEK17 og det legger vi bare til grunn. Det blir bare sjekket opp i ved et eventuelt tilsyn, og det tar man ikke så ofte på vanlige eneboliger. Ikke i vår kommune i hvert fall. Men det gjør at jeg virkelig ikke har peiling på hva sommer godkjente løsninger og ikke. Hehe.

Vi har tenkt til å ha sykkelparkering utenfor inngangsdøra, for der er det planlagt overbygg. Så vi ville uansett ikke hatt den i en bod. Barnevognen er planlagt å stå på vaskerommet, som den gjør nå. Vet du om en sportsbod kan være en utebod? Altså et uisolert skur? For i så fall vil vi heller smekkenopp noe sånt enn å bruke boligareal på bod når vi har masse i kjelleren. På eiendommen vår er det byggegrensen som setter grensen for hvor stort det kan bli, for tomta er skikkelig smal. Så vi prøver å ha minst mulig bod der vi kan ha boareal. Hehe.
HSt
   #9
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Bortsett fra at jeg ville isolert veggene så kan dette være en utebod, vet om «utebod i rekke for noen rekkehus som ikke har garasje men utebod i et felles langt bygg
   #10
 825     Oslo     0
Eller må 5m2 være i 1.etasje (streng tolkning av "lett ankomst")?

Sportsbod må ikke være i 1. etg. Tolkningen av "lett atkomst" kan du strekke ganske langt. I mange boligprosjekter legges sportsbodene i garasjeanlegg eller kjellerplan, noen ganger 2-3 etg. under terreng.