#11
 46     Slependen     0
Hei,
Et vanlig dusjkabinett bruker kun 40mm avløp, og det går bra. Det er kun en dusj ( eller maksimalt to) som skal kobles til en VXpipe på 50mm sammen med tilhørende kit som ivaretar overgang til andre 50mm rør. Normalt går det helt fint med 50mm. Husk at det kun er avløp fra dusj som skal gjennom VXpipe. Deretter kan det kobles videre til vanlig avløp/kloakk.

Vår leverandør anbefaler dusj med max 16 l/min men det er pga trykktap på trykksiden, ikke begrensninger på avløpssiden.  Vi har en kunde som har en dusj med 35 l/min (!) han satte to VXpipe i paralell og er godt fornøyd med det.

Installasjonsmanual finnes lengst ned på denne siden.
http://www.heatsnagger.com/product/vxpipe-vertical-dwhr-unit/

Oppfordrer rørlegger til å ta kontakt med oss om han har flere spørsmål. Vi svarer gjerne  Smile
Signatur

   #12
 131     0
Planlegger å bruke HXdrain i vårt passivhus som skal settes igang iløpet av høsten. Dette er smarte produkter som flere bør få øynene opp for. Vårt prosjekt har vært benyttet blant studenter på NTNU og vi har dermed kommet frem til at vår bolig på 200m2 skal ha ett varmtvannsforbruk på ca 6000kr. Gjenvunnet effekt fra kun dusjing lyder på ca 1800kr.
dette betyr kjapp inntjening. Itillegg benyttet de ved hjelp fra Enova og Meander denne delen til å hjelpe å tilfredstille krav til fornybar delen på nybygg. Dvs med kun solfanger på 9m2 og varmegjenvinning på dusjene tilfredstilte vi kravene:)

Takker for god hjelp fra Arthur og Svein:)
   #13
 1 702     0
Oppfordrer rørlegger til å ta kontakt med oss om han har flere spørsmål. Vi svarer gjerne  :)

Da prøver jeg igjen: Hvor er klemringen ?
pwb
   #14
 2 256     Ski     0

Oppfordrer rørlegger til å ta kontakt med oss om han har flere spørsmål. Vi svarer gjerne  :)

Da prøver jeg igjen: Hvor er klemringen ?


Er vel ingen klemring på denne, den monteres slik som bilde viser. Om det er en god løsning vil jeg vel kanskje ikke tro, eller? Det vil jo være vann liggende hele tiden til topp på slukkanten som kun vil bli borte av at det tørker opp.

http://www.heatsnagger.com/wp-content/dwhrpictures/2012/02/hxdrain_floor_installation_reduced_rectangle.png
   #15
 46     Slependen     0
Hei Mestertomas,

Du spør i forhold til produktet VXpipe. Dette vil typisk bli montert i etasje under der hvor dusjen er, gjerne rett ved siden av varmtvannsberederen i rom med sluk. Det må brukes et installasjons kit http://www.heatsnagger.com/product/installation-kit-for-vxpipe-2/ som er basert på videre tilkobling mot vanlig 50mm PP avløpsrør. VXpipe skal heller ikke støpes inn i vegg eller være skjult.

Når du spør om klemring, kan det være at du så for deg produktet installert på en annen måte enn det som er omtalt i installasjonsmanualen?

Svein*
Signatur

   #18
 1 702     0
Jeg syntes produktene er høy aktuelle i dagens fokus på energi besparelse. Dessverre er ikke dette sluket godkjent her i Norge. Håper leverandøren kan legge frem dokumentasjon på godkjenning av de andre produktene.
   #19
 420     Søgne     0
Så bør prisene og være noe bedre, slik at det er mulig å spare det inn.. Ikke lett å spare inn 5-14000 kr for å gjenvinne litt varme..

???
Signatur
   #20
 646     Ølen     0
50mm avløp fra dysj i 2.etasje er direkte brudd på forskrifter og ikke godkjent.
Derfor kan jeg ikke bruke VXpipe. OSO sin har 75mm drain men når jeg leser andres erfaring vil jeg ikke ha denne heller..

Synd at ikke VXpipe kunne vært med 75mm og dermed godkjent..