#31
 355     Nordland     0
Enig. Osos løsning vil det meste av tiden romme mengder av kaldt vann, som bare på enkelte tidspunkt blir blandet med varmtvann fra vaskemaskin, badekar, etc. Om du skal utnytte denne varmen, må du forbruke varmtvann OMTRENT SAMTIDIG, for at varmtvanntanken skal hente noe av det forvarmede vannet inn i tanken.


Det er jo en isolert tank så varmen forsvinner vel ikke så fort.
Men det er selvsagt bedre effekt av en du har under dusjen. Av alt vann vi bruker er nok rundt 60-70% varmtvann om ikke enda mer. Så totalt kan jeg ikke skjønne at jeg ikke vil tjene inn denne med tiden.

Hva hjelper det at du slipper ut litt varmtvann fra oppvaskmaskinen når den skyller i kaldvann til slutt


Jeg er ingen vaskemaskin ekspert men når oppvaskemaskina vår er ferdig er den minst 50 grader. Hvordan blir den det hvis den skyller med kalt vann?

   #32
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

..Jeg er ingen vaskemaskin ekspert men når oppvaskemaskina vår er ferdig er den minst 50 grader. Hvordan blir den det hvis den skyller med kalt vann?
Nei si det.   ;)

Det er godt mulig oppvaskmaskinen skyller i varmtvann til slutt, enten det eller så varmes den opp etterpå for å tørke - poenget mitt er fremdeles at store deler av vannet som kjøres gjennom gjenvinneren er kaldt i utgangspunktet.
   #33
 663     0
Denne virket jo genial. Hva med besparelsen av plass til bereder? Vist en klarer seg med en 200 l.tank så burde jo denne kunne redusere tanken til 120 liter med feks. 3 eller 4 kw kolbe.

Det er jo vinn vinn?

Denne må jeg bare kjøpe for å teste ut Grin. Vi har idag en 200l. og mine tenåringer tapper det meste. Gir seg liksom ikke før vannet er kommet ned på en 10 grader ;D
Fant denne på finn.no

Miljødusj.
   #35
 2 174     Oslo     0


..Jeg er ingen vaskemaskin ekspert men når oppvaskemaskina vår er ferdig er den minst 50 grader. Hvordan blir den det hvis den skyller med kalt vann?
Nei si det.   Wink


Har heller ikke greie på dette, men min oppvaskmaskin er kjempevarm når tørkeprogrammet er ferdig.

...og jeg regner med at den tørker med varmeelementer - ikke varmt vann  ;D
   #37
 9 677     Kysten     0
Var i kontakt med oso idag. Jeg synes dette så genialt ut. Fikk tilbake en presentasjon av denne snertne saken. se vedlegg Hva tror dere om evt matrester som samles? Evt kvern under vasken? Den må jo på et vis senkes under kjellernivå, og den er ikke tett. Hva hvis avløp går tett, bør det være sluk med separat avløp for denne?

Vedlegg:

   #38
 9 677     Kysten     0
Har sett litt mer på denne, og det er jo en enkel sak å lage egentlig. Har en 80 lit liggende som skulle bli krabbekoker. Spørs om ikke krabbene må få leve litt lengre. ;D
   #39
 1 015     Revetal     0
Jeg ble veldig overrasket da jeg plutselig oppdaget Osos modell første gang, for hadde tegnet en nesten identisk løsning jeg selv ville lage. Min plan er derimot å bruke den gamle berederen på 200 liter den dagen den skal pensjoneres. Vil ha større volum for å kunne gjenvinne mer av varmen også fra badekar.

Min hodepine var å få den mest mulig vedlikeholdsfri, men løsningen er jo like enkel som den er opplagt i Oso-modellen; at oppvaskmaskinen må kobles til fordi oppvaskmiddelet vil holde den ren.

Jeg hadde også tenkt til å bruke en større coil, gjerne kamflensrør av kobber med 2-3m2 overflate, men kobber vil kanskje ikke tåle gråvannet? Noen som har synspunkter?
Signatur
   #40
 9 677     Kysten     0
Vet ikke hvordan kobber reagerer mot oppvaskemiddel. Stål kan vel være et problem i forhold til kobber?