#11
 32     0
Det enkleste er vel en dobbelmantlet bereder.  Wink Finnes sikkert en hos skaphandleren. Eller så lager du en av to varmtvannstanker med forskjellige ytterdia.

   #13
 489     0
Fiffig liten sak - trist det er litt seint for oss nå :(  Sånne burde jo bli påbudt i nybygg.

Men neste gang vi skal bygge!
   #14
 1 807     Skogsvåg på Sotra     0

Og da var OSO kommet på banen med en kjekk liten småhus-løsning.   :)


Jess, der har du den! Temmelig likt slik jeg har hatt i tankene. Enkel, og vedlikeholdsfri. At det var så mye å hente som de skriver her visste jeg ikke, men det forundrer meg heller ikke.

Her skal det handles!

Kommer vel snart til å få en tlf fra strømleverandøren med spm om hvorfor vi bruker så lite strøm ;D
Her har vi 2 varmepumper (luft-luft), snart gjenvinner vi all varme fra avkastluften (både med veksler og ved å kjøre luften ut i bakkant varmepumpene), og når vi også får inn en slik ES120 så begynner det å likne noe  Smile
Signatur
   #15
 401     0

Og da var OSO kommet på banen med en kjekk liten småhus-løsning.   :)


Denne var snedig ja! Skulle ønske eg visste om denne når eg bytta ut alt av rør i kjelleren i vår, då hadde det stått ein varmegjenvinner der nede i dag. Det verste er jo at den er latterleg enkel - kan jo lage ein slik av ein gammal vv-tank for ein slikk og ingenting.

   #19
 777     0
Vil denne OSO-dingsen være så effektiv som de vil ha det til? En ting er gjenvinning fra dusjen, da tapper man jo direkte fra tanken. Noe annet er vel gjennvinning fra oppvaskmaskin etc.

Og om man vasker opp "på gamlemåten", så holder man jo varmtvannet så lenge at nytt kaldvann er på berederen før man slipper ut gråvannet. Samme gjelder vel også badekar etc.

Ville ihvertfall isolert "brønnen" god så varmen holder seg der den er til berederen har bruk for den.
   #20
 401     0

Det er vel derfor det er brukt eit reservoar. Så lenge det er OK isolert vil det halde på varmen frå gråvatnet ei stund. For å utnytte dette endå betre kunne det ha vore ein "bypass"-funksjon på reservoaret, der kaldt gråvatn går rett i kloakken og ikkje i reservoaret.