#51
 6,427     tromsø     0
Grunnen til at menbran er for tynn er rett og slett tidspress. Skal det smører flere lag,opp til standard som nbi har så må membranen tørke mellom hver påføring. Da tar det så lang tid at utøver ikke blir foretrukket på neste bad. Entrepenør velger en som gir mer bad pr arbeidstime=fortjeneste. Et tynt lag holder garantitiden.Børge takstmann...vet hva han snakker om.

   #52
 26     0
Jeg kunne ikke finne noen mulighet for å starte en ny tråd, men måtte lage et svar på et annet innlegg.

Håper at det vil fungere likevel, ellers kanskje moderator kan ordne opp i det?

Jeg har plass for å bygge baderom i en uinnredet del av huset. Vegg, spongulv og isolasjon er på plass. Alle rør er tilstede og kan legges inn i rommet for servant, dusj og klosett.

Så er spørsmålet hvorledes jeg best kan planlegge dette for minst mulig penger, eller noe deromkring?

Det må altså legges rør, gulvvarme, membran i gulv og vegg.

Hva med veggplater som er godkjent fuktsperre? Burde ikke det bli billigere enn gips+membran+fliser? Tilsvarende for gulv, Vinyl i stedet for fliser?

Andre gode råd for et økonomibudsjett? Det gjelder 2. etasje i et 3. år gammelt hus. Ønsker glass dusjvegger, ikke kabinett.

Dette skulle vel være en ganske vanlig 'problemstilling' som det finnes mye kunnskap om?
   #53
 3,575     buskerud     0
Jeg har porsgrund showerama på begge badene mine. I kjellern, der det ikke er noe lekkasje problem, vurderte jeg en glassvegg og dusjhjørne...
Men nå i etterpåklokskapens altid klare lys, er jeg glad jeg tok kabinett der og..dattern min farger gjerne håret (hårfarge og lysegrå fuger...dårlig kombo)  hamsterburet blir vaska der osv...

Veldig glad for den flotte hårfangern som også er i disse kabinenettene...de få gangene jeg drar dem fram for å vaske bak/under, så er det aldri behov for å grave opp dritt fra slukene Smile

Genrelt liker entrepenører best at man velger dusjkabinett i alle etasjer med tre konstruksjoner, fordi litt kryping av trevirke i konstuksjoner, kan hvis man er uheldig lage sprekker i membraner... Men i underetasjer mot støp, er dusjhjørner generelt problemfritt i lengden.

Min erfaring med dusjkabinett på hovedbadet er at ...badet blir rett og slett ikke slitt..  Mitt er 10 år gammelt, og etter en god vaskejobb, så ser det ut som jeg nettop har bygd det.  Der jeg bodde før var det et 3 år gammelt bad, med misfargede fuger osv..det så allerede mere slitt ut .

Så vil man ha bad til å vare i 30 år...er det bare å sette inn kabinett. Hvert 10-15 år kan man bytte innredning og kabinett hvis man vil, og badet vil se kliss nytt ut :-) 

Ta noe dyrt og solid, så holder det lenge, og er solid å stå i...billig kabinetter...det blir fort til en ubehagøig skranglekasse med gulnede fuger.  Nye showerama kabinetter er bare å klikke sammen, ingen stygge gummifuger og til en grei pris.
   #54
 26     0
Tja, min erfaring med dusjkabinett er at jeg ikke liker dem. Det jeg har er vel ikke det flotteste, men jeg fikk d fordi gulvet hadde slik helling i dusj-sonen at det var svær ubehagelig å stå der. Så dusjveggene ble tatt ut og erstattet av et kabinett.

Jg tok ut silen i bunnen, og det førte til at en vakker dag var sluket tett, og jeg måtte flytte kabinettet for å få gjort rent. Og den moderne sluk var noe ordentlig dritt! Jeg dro opp noe og kem lengere ned i systemet, og puttet alt på plass igjen.

Nå bruker jg silen, må tømme den etter hver bruk.

Hadde aldri en tett sluk i femti år med soilrør og skikkelige sluk. Nå er omtrent all sanitær - rørutstyr noe ordenlig møkk. Selv vasken på kjøkkenet. Måtte nylig skru løs sluket på den ene siden, og der lå det fullt av møkk. To pakninger, den ene tynn som et sigarettpapir. Vilel ikke trodd det om jeg ikke hadde sett det.
...
Dusjet i alle år i 2. etg. på helsveiset vinyl, aldri en dråpes lekkasje.
...
Oppvaskkummen på badet har brukbar vannlås, men servanten har også noe skikkelig møl av rørsystem. Hvorfor må det være slik? Ikke for oss, men kanskje bra for produsent, og rørlegger?