959    27    3  

Helstøpt Baderom

 371     Bergen     0
Fliser er ihvertfall det siste jeg skal ha. 

Jeg har lyst på et helstøpt baderom, slipt hvit betong, gjerne med en slipt glassering utenpå som gjør den speilblank og phong shading-aktig, med en hinne akkurat som et badekar eller panseret på en bil. Gulvet må rues litt for å unngå nakkebrekking. 

Jeg skal også ha et 2m hull i gulvet som fungerer som badekar.

Hva må til for å få noe slikt?

Hvordan snakker man om membran og slikt når dette er tilfellet?

Trenger man i det hele tatt en membran hvis man benytter vanntett betong? Er prisen på vanntett betong 1 billion?

   #1
 290     0
Tror du må høre med noen rørleggere/murere om denne jobben. Kan være intressant om du legger ut pris på en slik jobb her.
   #2
 185     0
"Vanntett betong" pleier ikkje vere noko meir avansert enn ein vanleg betong (eksempelvis B35) med ekstra armering for å forhindre riss. I tillegg nyttar ein vanlegvis seintherdande betong for å unngå riss årsaka av høge temperaturar under herding, men det er ikkje meir hokus pokus enn at ein vel anleggssement FA ("flyveaske"-tilsetning) i staden for standardsement. Ikkje nemneverdig dyrare.
HSt
   #5
 16 791     Sørum     0
Membran må ligge under ellers tror jeg dette blir et dyrt bad skal en ha hvit farge holder det ikke med standardsement. Hva en kan smøre på etterpå vet jeg ikke. Badevannet må sirkuleres og oppvarmes pga mye varmetap. I mine øyne litt inn på fantasisiden av realisme
   #6
 502     Bærum     1
Jeg var en gang på et hotell i Vietnam som hadde badekar, støpt som en integrert del av gulvet. Ulempen med dette var at all varmen fra badevannet forsvant i løpet av få minutter. Betongen hadde alt for stor masse og varmeledningsevne, og slukte energien fra vannet.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 371     Bergen     0
Nei, nei, nei; det er alltid noe som skal ødelegge for mine planer;) Det kan vel varmeisoleres, på en eller annen måte?;)

   #8
 7 600     Bærum     0
Ja du kan isolere. Hvis karet skal flukte med gulvet har du da tenkt å ha en trapp i karet? Ellers er det vel ikke lett å komme opp?
  (trådstarter)
   #9
 371     Bergen     0
Det blir stige langs veggen. Når jeg blir gammel, blir det en kran som heiser meg nedi;)
   #10
 276     0
storformatfliser på 100x300cm med 1mm fug burde gi deg look'en du ønsker mye enklere.
Ellers kan du sikkert også få til det samme med mikrosementpuss eller epoxy.

Med mindre du absolutt må bruke ørten kubikk betong for å bli fornøyd Wink