TSt
   #21
 9 437     0
Det er forskjellige regler om hva en får og ikke.  Noen steder leier en måler, andre steder får en den mens mange steder må vi selv stå for kostnad til rørlegger og mest uheldige må dekke vannmåleren selv også.  

   #22
 21 081     Akershus     0
Nylig var det et oppslag om ei dame på 77 år med vannmåleren gjemt langt inne i krypkjelleren.
Vannretningennhennes spratt opp fra ca 8000kr til 27000kr.
En bør følge nøye med på dette pengesluket! Avlesning/fotografering hver uke.
Signatur
HSt
   #23
 28 443     Lillestrøm kommune     0
Derfor blir det Waterguard med borte stenging her så er en sikker på at en WC ikke blir stående å renne
   #24
 21 081     Akershus     0
Med «AMS -vannmåler burde vannverket som en service overvåke forbruket og melde fra ved mistenkelig forløp på vannforbruk. Det er lite kundevenlig og menneskelig å plutselig klaske en 3* regning i bordet.

I dette tilfellet bør hun kanskje rigge lys og et web-kamera i krypkjelleren. Skummelt med et slik plutselig hull i bukselomma.

Her kunne hun jo finansiert en supervannstopp fra CTM på én regning. En vannstopp som stenger vannet døgnet rundt helt frem til du trenger vann. 
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 372     0
Med "utestoppekran", mente jeg utvendig stoppekran, som jeg ikke vet hvor er. Håper ikke jeg må til å lete etter den med spade.

Jeg har ikke montert vannmåleren ennå, men skal ev. gjøre det i forbindelse med bytte av VVB. Har regnet på det og det ser ut til å være mye billigere med vann- og avløpsgebyr pr. person enn etter husets areal. Selv om montering av vannmåler og membrantank koster 8000k.

Nylig var det et oppslag om ei dame på 77 år med vannmåleren gjemt langt inne i krypkjelleren.
Vannretningennhennes spratt opp fra ca 8000kr til 27000kr.
En bør følge nøye med på dette pengesluket! Avlesning/fotografering hver uke.

Horribelt!

Jepp. Steng hovedkrana, åpne en kaldvannskran og sjekk om hovedkrana holder tett.

Det må jeg prøve i morgen.
Nå ble jeg minnet på at jeg har et utekran som begynner å dryppe igjen når jeg skrur på vannet. Det var pga fallet til rørene, tror jeg. Man kan jo ikke ha noe som står og drypper ved montering av vannmåler.

Signatur
   #26
 21 081     Akershus     0
Drypp er skumle saker, kan fort bli mye vann. Dette er dessverre noe en bør følge godt med på.

Når du vurderer vannmåler og ny vvb, bør du også se på ev sentral vannstoppventil. Om denne er beregnet på hyppige av og på-slag, kan den f.eks styres med koblingsur og en «kaffevarmertimer". Vannet er normalt stent om natta. Om en går på toa, trykker en samtidig på timeren som gir vann i noen minutter til cisterna er full igjen. En beskytter seg mot stort vanntap deler av døgnet og en får automatisk vannstenging dersom vann på ville veier oppdages.
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 372     0
Nå begynner det å bli avansert.
Jeg har ett nytt toalett og ett veldig gammelt som sikkert kan begynne å renne. Og da blir jeg nødt til å bytte ut toalettet på rekordtid hvis jeg har vannmåler Smile Får skru opp lokket å se nedi. Ingen lyd fra det i hvert fall, så da er det vel ok.
Muligens at vannmåler er for moderne hjem med full kontroll.
Hvorfor stenger man av vannet om natten? Vannet er vel i rørene hele tiden?
Automatisk vannstenging høres bra ut.
Signatur

   #28
 21 081     Akershus     0
Det haster kanskje ikke så fælt. Du sjekker toaletter, gjerne før detblit tatt i bruk om morgenen ved å observere vannoverflaten. Helt plan eller små krusninger, lekk. LukkeMed toalettåapit tøtk av bakveggen i skåla, er den våt - lekk. Om det lekker, kan det kandlke fikses med å bytte en tetteball i cisterna. Om det lekker mye, kan toa ev stenges av med stoppekran under cisterna.

Å stenge hovedkran om natta er kun for å hindre vanntak i alle fall gjennom natta, om det er uoppdagede lekkasjer.
Signatur
   #29
 4 454     akershus     0
Det trenger absolutt ikke være speiselt avansert eller vanskelig. Grohe sense får du til under kr. 4000,- og kan enkelt monteres uten særlig ekstra kostnad når du får montert vannmåler. Den registrerer automatisk alle uregelmessigheter i vannforbruket og vil stenge av hvis det blir unødig stort, eller forekommer en direkte lekkasje. Jeg vil tro det er det enkleste og beste systemet på markedet. Stenger vannet innen kort tid om det står en do og renner. En app på telefonen gir deg også mulighet til å slå av og på vannet uansett hvor du befinner deg.

Jeg hadde en kollega som fikk en kjemperegning grunnet en do som sildret i kjelleren, tror faktisk den lød på 36.000, det var etter dette jeg installerte Grohe sin vannalarm/stopper.

https://www.vvskupp.no/grohe/22500ln0/grohe-sense-guard-vannstopper-230v-tr%C3%A5dl%C3%B8st-lan?gclid=CjwKCAjwmv-DBhAMEiwA7xYrd7yhrxu9Z6P8KbaJHXZRTWpa_Uc-qvHBoy-r2yQD_3sxJWFfHaCgZhoCA4gQAvD_BwE
TSt
   #30
 9 437     0
Kran drypper jo ikke pga fall på rørene. Men hvis utekran har frosset noen gang så er det ikke uvanlig at de kan begynne å dryppe. En kan være uheldig at selv en krav uten vann kan bli ødelagt pga vann internt i kranen, har forsøkt det på hytta.