2 403    24    5  

Baderomspanel og fuging ved tak

 4     0
Baderomspanel på vegg og tak er ferdig montert etter bruksanvisning fra produsent (berry alloc) med avstand 5mm fra tak. Men spm er om en skal fuge glipen mellom vegg og takplater med våtromssilikon eller ikke?,  for så å sette  på taklistene. Verken berry alloc eller fibo trespo synest å ha noe svar på dette i monteringsanvisningene. Noen som har svaret?

  (trådstarter)
   #2
 4     1
Ikke nødvendig... Fordi? Alle andre skjøter og ender på disse baderomsplatene skal jo limes og fuges? Ikke nødvendig er ikke det samme som skal eller skal ikke fuges 😄 Noen som vet 100% ?
   #3
 186     Orkdal      0
Når jeg dusjer renner vannet nedover platene og skjøtene som naturlig nok er fuget(i våtsoner, ikke nødvendig, hehe, ellers.). Har enda ikke hatt behov for å dusje taket.
   #5
 186     Orkdal      0
Grunnen til at du ikke finner det i bruksanvisningen, er fordi det ikke skal fuges. Men å si skal/skal ikke, får det til å virke som at du gjør noe feil, men i dette tilfelle gjør du jo ikke noe galt ved å fuge, det er bare IKKE NØDVENDIG 😉
   #6
 1 436     0
Det kan bli ganske vått i taket ved dusjing, og dampen går jo i veggene og taket, konstruksjonen.
Vi brukte solide tetningslister og plast taklister å presse de fast med. (både på tak og veggsiden)
   #7
 874     0
Ser ingen grunn til å fuge oppe dersom det er snakk om normal takhøyde. Har selv to bad med Alloc og Fibo, og det har aldri falt meg inn at det skal være nødvendig. Du kan jo legge på en stripe med fugemasse bak lista før du skyter den fast dersom det er noe som holder deg våken. Men takplatene dine er jo vesentlig mindre tette.

   #8
 5 336     Tromsø     2
Det kan bli ganske vått i taket ved dusjing, og dampen går jo i veggene og taket, konstruksjonen.

Kanskje, hvis man har tenåringsdøtre som dusjer til varmtvannstanken er tom, og ikke har fuktstyrt baderomsvifte. Andre erfarer at badet er husets tørreste rom, og hvis man får kondens i taket ved dusjing bør første prioritet være å bedre ventilasjonen.
Signatur
   #9
 2 045     0
Hva med en hybridløsning? Fuge, men skrape ut det meste igjen, slik at det bare blir selve overflatene som blir vanntett.
   #10
 1 436     0
Tanken her var at når fuktig luft kommer i rommet bak platene (som her er stort sett kalde "rom") vil fukten kondensere på kaldt reisverk og etterhvert gi fuktskade, selv om det bare er kort tid det er damp i rommet.
Har baderomsvifte som går kontinuerlig og ekstra når det er vått i badet, men likevel kondenserer dampen på veggene og taket.