1 000    44    0  

Hjelp: Lady våtromssystem = 80-tallsstrie på badet?!

 68     Oslo     0
Hei. Har drete på draget. Bygger hus, og der vil vi ha bad med fliser på gulv og malte, slette vegger. 

Gikk til Byggmakker, hvor jeg ble anbefalt Lady våtromssystem. Dette er godkjent for våtrom. Har grunnet og limt opp våtromsduken og malt første strøk, og det ser helt j... ut! I hvert fall er det laaaangt ifra slette vegger. Ser ut som glassfiberstrien man hadde på 80-90-tallet. 

Er skikkelig skuffet, og ikke minst veldig irritert på Byggmakker, som hevdet at dette ville bli slette vegger etter maling. Har brukt produktet på to bad og et vaskerom. Men har fremdeles to bad og et vaskerom igjen som bare er gipset og sparklet.

Så hva gjør jeg med dette? Det er to problemer å løse:

1) hva gjør jeg med de tre rommene som har fått strie og ett strøk?

2) hva gjør jeg med de tre rommene som foreløpig bare er sparklet?

Signatur

   #2
 405     0
Lady Våtrom strie finnes i to strukturer. En grov og en fin struktur.

Jeg brukte den fine strukturen sist høst, i kombinasjonen fliser på to vegger / slett vegg på to vegger / flis på gulv (uten oppkant).
Også den fine strukturen gir litt struktur, men ikke 80-talls glassfiberstrie-struktur. Jeg likte den, men kunne helt sikkert lagt på et strøk sparkel for å glattsparkle på utsida. Da ville jeg brukt våtromssparkel.
TSt
   #3
 7 543     0
Hvis en har kommet hjem med "vanlig" struktur glassfiber vev og ikke den fine så blir det tilnærmet vanlig glassfiber struktur på veggen. Med den fine så skal det bli ganske lite struktur igjen. Etter første strøk drar en over et slipepapir for å fjerne evt nupper. Når det da var ferdig malt så vil jeg si det ikke er noe glassfiber struktur igjen men det er ikke like plant som en slipt gipsvegg.
  (trådstarter)
   #4
 68     Oslo     0
Det er den fine duken spm er brukt.
Signatur
TSt
   #5
 7 543     0
Er oppskriften fulgt ?  Mener det skal fyldig med lim på veggen, så strien opp i dette og så direkte med lim oppå strien igjen uten noe tørking.    Så skal det tørke før en grunner og maler.  Da skal det ikke likne noe strie en hadde på 80 - 90 tallet.  Da må en i så fall ha fått den vanlige strien selv om en tror en har den fine.  
Men det blir en litt  annen struktur på overflaten enn på en slett gips plate. 
  (trådstarter)
   #6
 68     Oslo     0
Det er den fine strien. Men kanskje det er brukt for lite lim. Vi kan forsøke en ekstra runde med lim utenpå det første strøket med maling.
Signatur
TSt
   #7
 7 543     0
Problemet da er at limet ikke trekker inn i strien slik som det skulle gjort og gjevner den ut, da forblir "gropene" værende det er vevingen av strien er jeg redd.   Limet skal mette strien fullstendig. Jeg mener at strien endrer litt farge på samme måte som når en metter glassfibermatter til båt.  

Sist jeg benyttet dette var til tak der det er huntonitt plater fra gammelt av som var litt sprukket. Det ble sparklet og slipt og denne limt opp over det hele.  Vi syntes dette taket ble perfekt etter at det ble malt. 

   #8
 405     0
Det er den fine strien. Men kanskje det er brukt for lite lim. Vi kan forsøke en ekstra runde med lim utenpå det første strøket med maling.


Enig med TSt. Nå har jeg ikke forsøkt å påføre limet utenpå maling, men jeg innbiller meg at dette kan gi en "klumpete" resultat, at det blir enda vanskeligere å få glattest mulig overflate. Da tror jeg mer på våtromssparkel.
  (trådstarter)
   #9
 68     Oslo     0
Ok. Så da må vi helsparkle de tre rommene som er malt? Pg så prøver vi med mye mere lim i de tre umalte rommene.
Signatur
HSt
   #10
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Den må nok ha to strøk maling, tipset om forsiktig dra over med Et slipepapir for å fjerne nupper er lurt før 2.strøk.

Men som de skriver, en smører godt med lim i taket, fester strie og så mettes denne med mere lim våt i vått den skal være helt mettet. Dette er oppdkriften til Jotun

Et bilde ?