#22
 1     0
Hvor stor varmeforskjell er det mellom gulv og tak i deres badstuer? Vi har uisolert gulv i uthuset hvor vi har satt inn et badstukabinett fra Tylø. Litt kjølig langs gulvet, men stor ovn og liten badstu.
   #23
 4 431     akershus     0
Uff, først nå så jeg spørsmålet til PO 1966, kanskje ikke relevant nå 3 år senere. Uansett, om spørsmålet var stillet til meg må jeg bare si at jeg ikke vet hvor stor ovnen er. Normalt står det på spesifikasjonene hvor mange m3 ovnen er beregnet for, men dette er en hønngammel Brodal, som er laget av valsede tykke jernplater og som antagelig ikke kan sammenlignes med dagens moderne vedfyrte badstuovner.

Ovnen fyrer meget godt og avgir overhodet ikke synlig røyk ut av pipen når det brummer av vedfyringen. Problemet er selvsagt at den er livsfarlig varm i overflaten, da det ikke finnes noen form for kapsling. Den er høy og smal, skiller seg veldig fra dagens ovner. Har en plan med kapsling/beskyttelse framfor å bytte i nyere, da vi er kjempefornøyd med ovnens egenskaper forøvrig.

Til johan vil jeg si at jeg tror ikke gulvisolasjonen betyr særlig mye i en badstu om den kun brukes kort tid. Jeg hadde tidligere en badstu i kjelleren, bygget med 5 cm isolasjon i vegger og tak, som et rom i rommet, men i en nær uoppvarmet kjeller. Der var det uisolert støpt kjellergulv. Vi merket ikke spesielt mye til varmetap mot gulvet der.

   #24
 5 990     Finnmark     0
Redigert! Fjernet innlegg så ikke hvor gammelt dette var
Signatur
   #26
 5 990     Finnmark     0
Johan sitt innlegg er jo av ny dato.

Ja men jeg svarte på det andre Sad
Signatur
   #27
 6     0
Hei, vi lurer på følgende vedr en frittstående vedfyrt badstu: Vi isolerer vegger og tak, og tetter med badstufolie. Men der ovnspipa går gjennom taket, der blir det jo umulig å tette med folie. Pipa skal ha avstand til brennbart materiale, og vi kan vel ikke tape folien til pipa (?). Dermed vil jo fuktighet vandre opp rundt pipa, og opp i isolasjonen. Så hvordan bør vi gjøre dette rundt pipa?

   #28
 5 990     Finnmark     0
Du må ha isolert takgjenomføring til pipa....
Signatur
   #29
 6     0
Jo, vi har en pipe som er isolert. Men denne skal fortsatt ha 10cm klaring til brennbart materiale. Og vi har da isolering (mansjett) som skal ligge utenpå pipa og fylle disse 10 cm. Men dette blir jo ikke fukttett, med mindre vi taper folien mot den isolerte pipa. Blir det rett?
   #30
 6     1
Nå har vi snakket med to ulike (fag)folk. Den ene sier at vi må ha en silikonduk som tåler varme, og som slutter tett til pipa, og som limes mot badstufolien. Den andre sier at noe slikt ikke er nødvendig, og at han aldri har hørt om at det er noe problem med fukt eller kondens uten en slik fukttetting mot pipa og taket. Fordi badsturommet blir et tørt rom. Noe jeg syns høres rart ut. Vi har jo tenkt å bruke vann i badstua. Jeg har mest tro på at det bør tettes. Eller??