329    4    0  

Belysning i kjellerstue med lydhimling

 2,264     0
Jeg skal pusse opp ei kjellerstue. Det blir tak med 2 lag gips og lydbøyler eller sekundært bjelkelag. For å gi best mulig lydisolering ønsker jeg ikke hull til downlight i taket. Det er ca 205-210 takhøyde, så jeg ønsker ikke belysning der armaturet stikker mye ned.
Har noen erfaring med grunnbelysning under slike forhold? Finnes det downlight som kan monteres utenpå som bygger lite ned? (10-20 mm)? Ser for meg at det er mulig å tette rundt ledningen og legge den skjult.
Ledstripe? Er egentlig ikke ledig glad i dette lyset, det blir veldig monotont, downlight gir litt mer spill.
Uplight på vegg er ett alternativ, men det blir lite møbleringsvennlig. Finnes det uplight som er ment å sitte høyt på veggen?
Kombinert up og downlight i samme armatur?

Alle ideer og erfaringer er velkomne.

HSt
   #1
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Phillips hue led bar med en form for skygge, dvs lys utover tak og/eller vegg.

Jeg har brukt det oppå gardinbrett og planlegger det på 2 hytteprosjekt jeg hjelper til på også
  (trådstarter)
   #2
 2,264     0
Takker, har sett på noen slike løsninger, men jeg er ikke helt overbevist enda Smile
   #3
 562     Nord-Jæren     0
Du kan fint ta hull til downlights uten at det svekker lydisolasjon, forutsatt en tett gipskasse (1x13mm gips eller 10mm Fermacell) over downlighten.

Når du allerede har 25mm (2x13mm) himling, er det vel bare 25mm ekstra høyde som trengs for de mest lavtbyggende ("rett i isolasjon" osv.). Det betyr at du kan lage 2 "smultringer" av gips for å få 25mm ekstra, og så et lokk på topp. Gipssmultringene og lokket limer du bare sammen...
   #4
 104     0
Korleis får ein disse kassene montert i praksis? Må dei limes på første gipslag før platene henges opp eller er det et anna lurt triks? Evnetuelt kan det vel legges inn ekstra spikerslag mellom lektene og så kan kassene henges opp før første gipslag?