T1
   #311
 782     1

Jeg har tilsvarende driver (HLG-240H-24B) der jeg har en pwm dimmmer mellom 24V utgangen og LED stripen. Har fungert utmerket i over tre år, så det går nok bra Smile

KE
   #313
 3,674     Hordaland     0
Er på jakt etter led strips som skal monteres i en utvendig mur, må tåle direkte spyling.
Kan sikkert bruke slike man monterer ned i vei.
Noen som har tips til hvem som har dette, kan godt handler utenlands.
   #314
 9     Sande     0
Hei. Jeg ser for meg No adresserbar ledstriper. Med d1 mini og wled appen. Men er det også mulig å koble til så jeg kan bruke en dimbar bryter også ? Hadde den i tillegg bare slått av/på hvit lys hadde hvert helt gull
   #315
 2,407     0
Jeg er på jakt etter ledstrips som skal være under overskap i et hjørne på kjøkkenet. Er snakk om to overskap, totalt 120 cm.

Hva trenger jeg for å få dette opp å gå og som jeg kan få levert på få dager? Har trekkrør tilkoblet dimmer i dette området om det utgjør noen forskjell.

Det skal en dekplate under skapene, tanken var å frese ut spor i denne og få ledstrips lagt inn her. Vil jeg eventuelt ha behov for noe deksel utenpå ledstrips for å få skikkelig lys?
   #317
 2,407     0
Får dessverre ikke redigert siste innlegget.

Har da kommet frem til at jeg trenger følgende:

En aluprofil, 600 kroner hos elektroimportøren
5 meter ledstrips (minste lengder de selger) 700 kroner hos elektroimportøren
Dimbar driver 24v til fast installasjon, 1000 kroner hos elektroimportøren

Så rundt 2500 for 120 cm med belysning. Skulle tro det var mulig å få dette billigere? Synes det var absurde priser for å få belysning i ett hjørne på kjøkkenet.

Nå har jeg bedre tid enn jeg trodde, dekkplaten som skal under skapet hvor led skal felles inn kommer ikke før midten av desember, så kan sånn sett bestille fra nett dersom det er mye å spare på det.

   #318
 71     0
Jeg holder på å bygge kinorom, i den forbindelse skal jeg sparkle inn ledlist med ledstripe ca 20 cm fra veggene langs hele taket. Det blir nok ca 15-16 meter totalt.
Utover det har jeg to små vegglamper som lyskilde.

Hadde vært moro å kunne styre ledstripen i taket via mobil, enten Philips Hue eller Homey appen. Slik jeg forstår så støtter ikke Hue ledstrips mer enn maks 10 meter, uansett usikker på hvor mange dioder det er pr meter på Hue stripsen. Er av den oppfatning at ledstripen bør ha minst 240 dioder pr meter for å unngå å se prikker, stemmer det ?

Uansett, har noen erfaring eller innspill til hva jeg kan velge mellom dersom jeg ønsker å styre dette via mobil (for eksempel Homey eller Hue app) ?
Attpåtil skulle jeg gjerne hatt muligheten til å endre farge på lyset 😊

Jeg er villig til å investere, unngår billige greier fra Ali/Kina.
   #319
 875     Østfold     0
Hvis du ikke skal ha 240 LED pr. meter og du trenger 16-17 meter snakker vi 80 ampere. I teorien. I praksis bør du ha en forsterker som klarer mer enn dette så den ikke overopphetes.

Jeg tror du må senke kravene litt her.

Uansett bør du gå for 12-24 volt da volt drop ved lavere spenninger en dette blir for stort og kablene du trenger må takle MYE strøm og derfor må være tykkere.

Jeg tror at en ledstripe med rundt 60 led pr. meter vil duge. Gjemmer du dem bak en diffuser så vil du ikke se nevneverdig av "prikkene".

Kjøp LED strips på AliExpress ved siden av en oppegående forsterker og bruk WLED app. Søk også opp "QUIN-LED" og "DIG-UNO" Han har laget en kontroller som kan styre dette. Du sparer mye penger kontra Philips Hue.
Signatur
   #320
 8     0
Ser at det er mye diskusjon rundt LED strips her. Først til n00b82. hva mener du med å bytte farve? Skal det være RGBW eller skal det være veksling mellom 2 fargetemperaturer (CCT). Jeg leverer LED strips i tilpassede lengder og passer aldri på å ha mer enn 5 meter lengder, nettopp som Bjernknez nevner, fordi det går for mye strøm. Når det skjer blir første delen av stripsen varm og siste delen lyser svakere. Det første medfører at delere av stripsen på starten får et kortere live, og på slutten blir det svakrer lys, noe som er lett å se.

Vi leverer en del strips med 300 punkt pr meter. de trekker 18 watt/m og gir bra lys og er et godt utgangspunkt for å\ dimme ned. Se gjerne hjemmesidene våre www.ledlys-as.no.

Det er enkelt å styre strips med Homey men vi anbefaler å styre på lavvolt siden.