424    6    0  

Elektriker og LED-strips

 74     0
Hei

Et konkret spørsmål om installering av led-strips.

Jeg kjøper en strømforsyning og led-strips på nettet. Er det greit å få en elektriker til å installere dette, eller vil de kunne nekte, og si at de kun vil installere materiell som er kjøpt inn av dem?

   #1
 611     Bergen     0
De kan nekte om de vil det. Men det er bare å gjøre de oppmerksom på det før de kommer. Det er opp til montøren om han/hun vil gå god for at dette utstyret er godt nok hvis det ikke foreligger dokumentasjon. Da må det taes en risikovurdering.

Hvis du betaler litt for det, så får du kvalitet og det er lettere for montøren og si ja pga det ofte følger med dokumentasjon. Uten tilstrekkelig dokumentasjon på produktet sier nok vedkommende nei.
Signatur
   #2
 38     0
Hei!

Dette er litt vanskelig å svare på fordi det kommer helt an på hva du kjøper og hvilken elektriker du spør. Vi selger blant annet masse LED strips og drivere til forbrukere som igjen får elektrikeren til å montere.

Hvis du ser det fra elektrikerens side så er han ansvarlig for den installasjonen som blir gjort. Det betyr at han mest sannsynlig ikke er interessert i å montere produkter hvor kvaliteten er ukjent eller dårlig. På en annen side så tjener jo elektrikere også ofte penger på produktene de leverer. Kanskje er dette helt nødvendig for driften. Det betyr også at det ikke er ønskelig å montere noe du har kjøpt utenom.

Men, for å svare på spørsmålet ditt. Ja, det er mange som kan montere utstyr du selv har kjøpt så lenge dokumentasjon og lignende er på plass. Smile
Signatur
   #3
 56     Buskerud     0
Installatøren har fullt ut mulighet for å nekte å montere utstyr du selv kommer med (tross alt, et fritt land - til en viss grad Tongue).

Det som er viktig å huske på er om utstyret er CE-merket. Er det det så er du langt på vei med tanke på å få en installatør til å montere det. Selv er jeg (nesten)aldri vrien å ha med å gjøre når det kommer til å montere kundens lamper/(slikt utstyr) om det er merket, og tilstrekkelig dokumentasjon foreligger.
Og så lenge kunden er inneforstått med at montering av slikt utstyr aldri inngår i avtalt pris, og betaler for den tiden det tar å montere. Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 74     0
Takk for svar!

Motivasjonen for å handle på nett og fra utlandet er ikke bare pris, men først og fremst utvalg. Som eksempel ønsker jeg ledpærer og annen belysning med fargetemperatur på 4000k. Vanskelig å finne i vanlige butikker, som bare selger varmhvit på 2700k.   #5
 21,481     Enebolig     0
Det kan fort bli avslag fra firma ved bestilling fra Alibaba ol, men hvorfor 4000K?

Man får dette i Norge også, men de færreste ønsker så kald fargetemperatur.