(trådstarter)
   #11
 11     0
Ok, mener du at det ikke skal være nødvendig med 2 polet brudd på skumringsbryteren? Vanskelig å finne et for utendørs montering.

   #13
 19 338     Akershus     0
Utendørs belysning mener jeg må ha topolet brudd, men et slikt brudd kan etableres på annen måte: en to-polet servicebryter eller hvis det er egen kurs til utelys ved å bruke sikringen. (Selv ville jeg sagt: kurs som kan slåes av uten å forstyrre husets normale bruk)

Topolet brudd ved led har vært oppe flere ganger, men da pga at led lyser svakt selv med bryter avslått. Dette avhenger av hvordan ledningene er ført og følsomheten til aktuell led. For fullt lys, trengs ikke topolet brudd.

Dersom det er driver her, kan den være defekt, men TS rapporterer at lyset er ok med direktekobling. Test skumringsrele med en vanlig glødepære.
Signatur
HSt
   #14
 24 872     Lillestrøm kommune     1
Er det mulig at fotocellen er avhengig av litt laststrøm for å virke ? og at det med LED blir for lite.

Men TS kan ha en feilkobling også og LED lyser litt bare pga kapasativ kobling slik enpolete brytere ikke nødvendigvis får LED til å slukke helt.
  (trådstarter)
   #15
 11     0
Jeg har fått testet skumringsreleet med vanlig glødepære nå og det fungerer utmerket. Er det noe hold i at man må ha topolet brudd på releet? Ikke lett å finne skumringsrele med to polet brudd beregnet for utendørsbruk. De jeg har sett er beregnet for sikringsskap. Jeg kjøpte det billigste de har på Jula, kanskje et Steinel (en polet brudd) kan fungere, det står i bruksanvisningen at det kan brukes på LED. LED stripen jeg har er denne https://bygghobby.no/produkt/led-stripe/led-stripe-2835-dobbel/230v-dimbar-2835-led-stripe-varmhvit . Har hatt problem med å få dimmer til å fungere på en tilsvarende.
   #16
 19 338     Akershus     0
Rebus, jeg har ingen gode forslag.
Lyslista trekker 25W/m, korteste bestillingslengde 1m dvs led-last er minimum 25W. Det er i samme klasse som ei lita vanlig glødepære.
Glødepære fungerer på relé.
Led fungerer dårlig på relé.
Enpolet/topolet brudd har ingen betydning mhp å få led til å lyse skikkelig, det er snarere bedre med enpolet brudd, færre feilkilder.

Jeg tror det er et mekanisk relé i lysreleet. Da burde dette funksjonere. Det kan være noe elektronikk der i stedet. Det kan innebære en likeretterfunksjon. Hadde en 7-armet adventslysestake hvor jeg byttet til led-pærer. Da kom et blaff, så ble det mørkt. Etter å ha fjernet en bortgjemt diode i lysestaken fungerte ledpærene ok. Årsaken var trolig at det er en kondensator i disse led-pærene som «trafo .

Hva skjer om du kjører led og glødepærer i parallell?
Du har ikke lys-tilbakekobling? Dekk til lysreleet slik at det er skikkelig natt.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 11     0
Jeg skal prøve det. Kanskje også teste ut Steinel skumringsbryteren også.