43 697    38    2  

Meiselhammer fra Jula

 1 076     1484     0
Er det noen som har testet den 16kg meiselhammeren fra Jula ?
http://www.jula.no/demoleringshammer-001082

Er igang med å lage hull i en kjellermur, og trenger en maskin som gjør vei i vellinga. Dette er tungt arbeid, og å leie fordrer ganske " intensiv" bruk om det skal være forsvarlig. Kan en sånn eid maskin konkurrere med en Hilti eller Kangoo på en sånn konret, mindre jobb ? Å jobbe til jeg er sliten, og fortsette dagen etterpå, hørs bedre ut enn å jobbe til jeg får senebetennelse...
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 1 076     1484     0
Jo, men mer snakk om jeg får gjort jobben. 3000kr er ikke all verden, men nok om de ikke gjør noen bra jobb (da er det bedre den kneler, så jeg får levert den tilbake )
Signatur
   #3
 2 982     Akershus     0
Om maskinen er regelrett dritt så leverer du den også tilbake, uansett om den kneler eller ikke. Nå har ikke jeg prøvd denne, men jeg er rimelig sikker på at den ikke kan konkurrere med Hilti. Det betyr jo ikke at du skal brenne av 20 laken på sistnevnte, den Meec-en får sikkert jobben gjort.
   #5
 21 487     Enebolig     0
Hvis dette er for en enkelt jobb, så hadde jeg heller leid en for 3000 kr og spart meg for et evt sinnahelvette.
  (trådstarter)
   #6
 1 076     1484     0
alternativet var en Dewalt, til 8900kr på kampanje. Hadde sikkert fått solgt den på Finn.no,pent brukt for f.eks 65-7000kr etter bruken. Selger hevdet hardnakket at den ble levert UTEN meisler, og selv litt forhandlinger rundt prisen ( få med meisel ) mislyktes. Mens jeg ventet på kona sku plukke opp minsten i bhg. leste jeg Dewalt kampanjeavis: Pris inklusive 4 meisler..... ;D

Men så kjørte jeg innom naboen, og han hadde en flett ny Wacker fra Grønvold maskinservice. Den så litt liten ut, men han veddet på at den gjorde jobben.

Jeg tapte, nå er åpningen meisla ut på rekordtid, og naboen får tilbake maskina si i kveld. Betale han leie som utleier ville krevd. samt en ny meisel blir billig for undetegnede. Og praktisk sevsagt.

Caseclosed !
Signatur
jaf
   #7
 5 163     tromsø     0
Har brukt en slik fra jula i 1 år.....før den knakk..i "giret"(senter på maskin). Brukte den på fjell (granitt). Fant ut etterpå at fjellkiler er tingen på granitt. Jo hardere fjeller er jo bedre virker kiler. Fordelen med en biligmaskin er at en kan hugge til en blir lei og ta en uke pause.....bære ut stein, uten å måtte hente og levere en maskin... Smile
Siste redigering: 28. juni 2011 01:07:32 av jaf

   #8
 12     Hordaland- Bømlo     0
Noen som har erfaring med denne maskinen?

Eg skal til å hugge opp ca 20m2 med betong gulv i kjelleren og trenger ein maskin med litt krefter i.
Så lurer derfor på om denne klarer jobben?
På papiret ser det jo ut som den har krefter nok.

Har vurdert ein Dewalt D25901K men om overnemte kan gjere jobben like greit er det jo dumt å svi av
masse penger ekstra.
jaf
   #9
 5 163     tromsø     0
Hvor tykt er gulvet(bor et hull). Er det puss på sand som var vanlig fram til 1970? Da er den sterk nok(Det er forskjell på gulv). Før støpte de murene først og så pusset de gulv.Den holder opp til 10cm...Den kan lønne seg å leie en gigant manskin til å bruke i 3 dager (helg) for å ta det grøfste Wackerpå 35kg?. (Den er så mye raskere) Og ta resten med en billig maskin(jula). De er lettere å slå ned betongen, når en har fått 5m2 hull i gulv. En trenger en billig maskin for å ta all småterier.(jula).Ikke bruk den på granitt.
   #10
 546     Stavanger     1
Jeg kjøpte den for å ta ned en peis. Den gjør en god jobb (som meisel), men kvalitetsmessig er maskinen søppel. Den røk etter noen timer med hard belastning, og jeg stod der med en halvrevet peis på lørdagskvelden. Heldigvis fikk jeg lånt en 12 kilos Hilti, som var mange hakk hvassere.

Mitt råd, ikke kjøp, heller lei. Har du behov for en maskin over lenger tid, så kjøp noe bedre.

Hos meg røyk også mekanismen som kobler motoren til meiselet. Noe som resulterte i at maskinens motor bare spant uten noen funksjon.